|
przez 4eDsyUi » 25 sie 2010, 21:31
No dobra, wygląda na to, że powoli rzeczy się jakoś klarują... Ślub będzie konkordatowy. A teraz przyjemniejsze rzeczy...  butki w stylu takim:  fryz coś w tym stylu:  chyba że będę miała krótkie, to wtedy bobik:  (bez grzywki). Kwiaty to niezmiennie prosty bukiet z kalii:  Co do pana młodego to on nieustannie mnie straszy, że pójdzie do ślubu w dresie Ruchu Chorzów hahaha!. Na ceremonii, z utworów świeckich byśmy chcieli Somos Novios Bocellego i Aguilery oraz hymn Ligii Mistrzów Pierwszy raz wielkie pytanie padło 31 grudnia dwie minuty po północy, na imprezie przedsylwestrowej, w Krakowie u znajomych. Fakt ten, oraz to, że się zgodziłam został następnie wykorzystany przy tłumaczeniu się policji z wrzasków o jeden dzień za wcześnie hyhhy. a to:  wręczył mi 24 marca 2010 w Ustce w czasie naszego wielkanocnego urlopu. Cały czas ukrywał przede mną fakt, że go kupił, nawet schował go u naszego współlokatora, potem nad morzem pojechał z naszym świadkiem zrobić grawerkę Mnie odstraszył tym, że mają oglądać auto dla Darka więc nic nie podejrzewając zostałam z babcią gotować obiad. Darek jeszcze tego wieczora nas zawiózł do ustki na molo, niby 'przywitać się z morzem' i oto jak to się skończyło. (śmiejemy się, że pierścionek dostałam później ale przynajmniej wiadomo, że chciałam go za męża nawet jak nie miał totalnie kasy  ). Dwa dni później zrobiliśmy moim rodzicom niespodziankę, przyjeżdzając w ich rocznice do wro, z wódką dla ojca i kwiatami dla mamy, żeby jak się należy poprosić o moją rękę (juz wiedzieli wczesniej). Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to zedytuję 
Ostatnio edytowano 18 cze 2011, 15:24 przez 4eDsyUi, łącznie edytowano 1 raz
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: panna
EkspertWeselny.pl poleca
-
Pan Polecacz
- II
.png)
-
- Status rodzinny: narzeczony
- Data ślubu: 5 sierpień 2011
- Miejsce ślubu: Warszawa
przez hefi » 26 sie 2010, 06:04
Super zestawienie  tylko obrazek sukni się nie pokazuje  A 2 kościółek to mój akademicki  tzn jak mieszkałam w przegubowcu (akademik AE) to zdarzało mi się w nim bywać  A w Sulistrowiczkach ten kościółek jest boski!! 
-

hefi
- Moderator

-
- Status rodzinny: żona swojego męża
- Data ślubu: 22 sierpnia 2009
- Miejsce ślubu: Zamość
-
przez Kesja » 26 sie 2010, 07:34
Romantycznie........nad morzem,pięknie......... Ehhhh, szkoda,że to wszystko już za mną Ten pierwszy Kościółek jest przeuroczy,a suknia i buciki cudo.
-
Kesja
- VIII
.png)
-
- Status rodzinny: yonatz
przez 4eDsyUi » 26 sie 2010, 08:06
Dzięki Kesja, nie martw się, zapewne każda z nas chciałaby lub będzie chciała to przeżyć jeszcze raz. Ale to chyba ta reszta życia z Nim jest tym czego nie mogę się tak naprawdę doczekać  Nie mów Hefi, że mieszkałaś w Przegubowcu! Byłyśmy sąsiadkami, ja bliżej parku południowego  ) Tu http://img94.imageshack.us/i/pict0080mf.jpg/ jest wnętrze tego małego kościółka, wklejam, bo jest piękny, z motywami ślężańskimi-ludowymi. Podobno przynosi szczęście parom, które biorą tam ślub, nie mówiąc o okolicy - lasy i (ponoć) zdrowotne źródełko, idealna na zdjęcia...
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 26 sie 2010, 09:03
Oba Kościoły są piękne  Brakuje mi zdjęć sali No i proszę - ile spraw już załatwionych. Za pewne jak przyjedziesz teraz do domu będzie jeszcze więcej 
Ostatnio edytowano 26 sie 2010, 09:05 przez Natalia, łącznie edytowano 1 raz
-
Natalia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka :)
- Data ślubu: 30 kwietnia 2011
przez 4eDsyUi » 26 sie 2010, 09:04
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 26 sie 2010, 09:10
Malusie te zdjęcia Kiedy planujecie zdecydować gdzie ślub i wesele  Bo to chyba już najwyższa pora A widzę, że Wy też zaręczeni w tego Sylwestra - tak samo jak my, tylko mój juz był przygotowany z pierścionkiem  Nawet mam dowód w postaci zdjęcia 
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 26 sie 2010, 09:50
Hmmm, zaliczka niby już jest w mirosławicach i mieliśmy w tą sobotę podpisać umowę ale tylko namieszałam sobie w głowie szukając innych miejsc. Więc pojedziemy zobaczymy, we Wrocławiu na pewno byłoby wygodniej ale ten kościółek...Cenowo i tak wychodzi na to samo. Zaliczka w mirosławicach zostanie nawet jeśli się zdecydujemy na wroclaw, jakby z Balkonem coś nie wyszło. Zdjęcia malusie są bo innych niestety nie mają. Zespół nie wiem jak się nazywa ale jest razem z salą w mirosławicach, niewiele dodatkowo płatny, w przypadku Wrocławia będziemy raczej szukać dj'a. Z kupnem pierścionka Kamil miał problem bo mamy wspólne pieniądze i dostęp do obu kont (robię nam domową księgowość żeby kaska nie uciekała  ), toteż nic się przede mną nie ukryje... Powiedział mi więc już na początku lutego, że chciałby koledze pożyczyć, bo 'to taki naprawdę dobry facet jest i na pewno też by nam pożyczył jakbyśmy potrzebowali' 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 26 sie 2010, 09:53
No tak - to masz pod kontrola każdy grosz. A nie domyśliłaś się jak chciał pożyczyć pieniądze koledze Paweł ma też kontrolowany każdy wydany grosz, ale nie przeze mnie tylko przez moją mamę która jest jego księgową No to masz trudną decyzję do podjęcia  Powodzenia 
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 26 sie 2010, 10:08
Dzięki  Zaczęłam się domyślać dopiero jak w marcu powiedział, że kolega nie odda nam jeszcze teraz tylko dwa tygodnie pozniej. Samo pozyczenie nie wzbudzilo moich podejrzen bo sami raz od kogos pozyczylismy, zwrocilismy i jakos staramy sobie nawzajem tu pomagac z daleka od domu 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez MajaHirsz » 26 sie 2010, 12:50
Tak, tak.... suknia piękna Co do niej mamy takie samo zdanie , chociaż ja już się z niej troszeczkę wycofuję 
<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110716290213.html" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a> 
-

MajaHirsz
- I
.png)
-
- Status rodzinny: Panna
- Data ślubu: 16 lipca 2011
- Miejsce ślubu: Brenna
przez Jagusia » 26 sie 2010, 20:12
No proszę jakie ładne zestawienie Beatko, oba kościoły są przepiękne  W Sulistrowiczkach jest bardzo romantycznie i kościółek ma swój klimacik, ale kościół z Wrocławia powalił mnie na kolana - olbrzymia budowla, ale zarazem piękna (przynajmniej taki się wydaje ze zdjęcia) - jak z bajki o królewnie Sala Balkon bardzo ładna, duza i przestronna. Oczywiście życzę powodzenia w dalszym planowaniu tego "wyjątkowego dnia" ![Bardzo Szczęśliwy :]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
....miłość nie ustaje....
-

Jagusia
- Members

-
- Status rodzinny: żonka :)
- Data ślubu: 5 września 2009
przez 4eDsyUi » 29 sie 2010, 14:12
No właśnie pogoda nas wczoraj niemiło zaskoczyła i nie pojechaliśmy do Sulistrowiczek pokazać teściom miejsce a na sale wrocławską nie było jeszcze czasu. Ja się chyba bardziej skłaniam na Sulistrowiczki, byłoby bajkowo... No i wygodniej, bo jak ktoś sobie popije to nie będzie trzeba czekać na taksówkę tylko od razu obok jest pokój dla każdego. Na drugi dzień w cenie jest obiad poprawinowy tak więc goście spoza wrocka też nie pojadą do domu głodni...
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 29 sie 2010, 14:33
ecomobile napisał(a): No i wygodniej, bo jak ktoś sobie popije to nie będzie trzeba czekać na taksówkę tylko od razu obok jest pokój dla każdego.
Tak tak, zgadzam się w 100% ![Bardzo Szczęśliwy :]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Beatko - zostało Wam mniej niż rok - teraz to już szybko poleci 
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez Renika » 30 sie 2010, 11:20
ecomobile piekne są te miejsca. Mi zostało 12 dni i nie moge ogarnąc się z moim zestawieniem, co zaczynam cos skeljac to Julek przeszkadza i tak za kazdym razem  ale na dniach juz na pewno mi sie uda.musi 
Od KoŁySkI aŻ pO gRóB jEdNa MiŁoŚć JeDeN cUd... KoChAm =** 
-

Renika
- IV
.png)
-
- Status rodzinny: mężatka
- Data ślubu: 11 września 2010
- Miejsce ślubu: Nawodna
przez Nikole » 31 sie 2010, 11:51
Wszystko mi sie podoba, szczególnie sukienka, jest przesliczna.
-
Nikole
- I
.png)
-
przez 4eDsyUi » 1 wrz 2010, 22:04
Tenk ju tenk ju  Renika, skup się teraz na ślubie i weselichu, nie stresuj się za bardzo, my możemy poczekać. Na relacje oczywiście też!  Jutro podpisuję umowę z salonem ślubnym na uszycie powyższej sukni. Materiał, jego kolor oraz koronki wybieram sama. Zaliczka to tylko tysiak wiec jakoś dam radę, a suknia z rękawkami będzie kosztowała max 3200. Dużo troszke ale mogę ją spłacić w przyszłym roku. Kamil mówił, ze mam brać. Jest git. w sobotę jedziemy ustalić datę w kościele. Sulistrowiczki 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 2 wrz 2010, 10:19
To Kamil widział Ciebie w tej sukni  No no, nie ładnie 
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 2 wrz 2010, 15:50
A gdzie tam widział, tylko cenowo mówił 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 2 wrz 2010, 20:47
Umowa podpisana, w poniedziałek wybieram materiał na suknię (satyna jak w oryginale) a koronkę dopiero w styczniu. Wtedy będą w hurtowniach nowe wzory, lepszy wybór. Rękawki oczywiście będą uszyte również ( z nimi max 3200, cena tu zależy od rodzaju koronki właśnie i kamyków). W styczniu również będzie pierwsza przymiarka Welonu nie przewiduję bo wg mnie do tej sukni nie pasuje, kwiat chyba byłby zbyt delikatny więc chyba będzie biżuteryjna klamra upieta jakoś z boku  )))
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Natalia » 2 wrz 2010, 21:09
Ja też bym nie rezygnowała z welonu - poczekaj aż Twoja suknia będzie gotowa, wtedy zdecydujesz tak na 100%. Gratuluje postępów 
-
Natalia
- Przyjaciel

-
Powrót do Zestawienia ślubne