Mnie się wydaje, że obrączki powinny różnić się tylko rozmiarem - tak przynajmniej będzie u nas
|
Białe czy żółte złoto na obrączki ? A może łączone?
Białe czy żółte złoto? A może łączone?
Bardzo ozdobne obrączki
Mnie się wydaje, że obrączki powinny różnić się tylko rozmiarem - tak przynajmniej będzie u nas ![]()
EkspertWeselny.pl poleca
ja straszna sroka jestem pod wzgledem bizuterii, wszystko musi byc blyszczace i kipiace ozdobami8-)
znajac zycie pierwsze obraczki odpadna bo mi sie na zywo nie spodobaja
chyba zadna by sie nie obrazila co do obraczek z brylantami przypomnialo mi sie cos nie wiem czy my tak nie zrobimy bo jesli spodobaja nam sie pierwsze obraczki ktore wkleilam, sa one dosc drogie i jesli nie dostaniemy odpowiedniego upustu na nie to chyba je wykonamy u jubilera
My na szczęście mamy znajomego jubilera - już wiemy mniej więcej co chcemy i niedługo udamy się do niego aby zrobił nam nasze wymarzone obrączki
![]()
bo tak to jest że płaci się za firmę, apart, kruk, a identyczne obrączki u "normalnego" jubilera będą kosztowały połwę mniej
Jeśli mogę coś doradzić to tak właśnie zróbcie, szczególnie jeśli macie swoje złoto i srebro do przetopienia. Wtedy już tylko robocizna i kamienie
Soniu a mi się podobają 2 i 3 obrączki, z tych co zamieściłaś. I pewnie, że możma u jubilera zamawiać, to jest duża oszczędnosc. A jak wiadomo ślub i wesele to spore koszty i każda oszczędność się przyda
Soniu te 3 są po prostu cudooowne
A ja się właśnie zastanawiam czy płaci się tylko za firmę....my też byliśmy bardzo oszczędni w tej kwestii i kupilismy obrączki uu zwykłego jubilera ,zapłaciliśmy 700zł za zwykłe klasyczne obrączki i teraz są tak porysowane,że się zastanawiamy czy droższe obrączki w Aparcie np też by się tak rysowały jak nasze
Myślę, że by się tak samo rysowały albo jeszcze bardziej.
Złoto to złoto, rysuje się. Tzn tak myślę ![]()
Tez uważam, ze niezależnie gdzie kupisz biżuterie to będzie się rysowała. Wiadomo, że się raczej nikt nie siedzi z założonymi rękami, tylko jak to w domu trzeba posprzątać, pozmywać itd. Więc się rysuje i chyba na to nie ma lekarstwa...
Margolcia lekarstwo na wszystko się znajdzie, np. prace domowe wykonywać w rękawiczkach
![]()
niestety rysuje sie bardzo zloto, platyna jest podobno bardzo trwala ale cena obraczek platynowych jest kosmiczna
Złoto jest bardzo miękkim materiałem więc łatwo się rysuje. Białe jest stopem ze srebrem to być może są i trwalsze, ale firma nie ma znaczenia. A Aparcie czy Kruku płaci sie głównie za metkę i wzór, przecież tak naprawdę oni z każdego zakupu muszą utrzymać sporą infrastrukturę. Jeżeli użyto oryginalnego złota to nie ma znaczenia gdzie się obrączki kupuje. Mój pierścionej też już sie trochę zniszczył a z kolei srebrne (mam ich mnóstwo) wyglądają jak nowe, chcoiaż niektóre mają i 50 lat (odziedziczyłam).
Bardzo trwałe, lekkie i wygodne w noszeniu sa obrączki tytanowe, dość popularne w Ameryce właśnie z tych powodów. Kupiłam nam na rocznicę w tym roku i chociaż swoją zgubiłam, obrączka Kamila wygląda jak nowa. Tylko, że nie każdy takie lubi...
Tak właśnie tytan i platyna są trwalsze, mniej się rysują. Jednak niektórych odstrasza ich cena, a mnie np. tez wygląd. Nie są w ogóle w moim guście...
Mam takie same spostrzeżenie właśnie, że złoto się szybciej rysuje, niezależnie od firmy, a srebro jest jakby trwalsze.
A białe złoto to najczęściej stop złota żółtego z niklem, cynkiem, nawet platyna, rzadziej srebrem.
Znalazłam prześliczne, Kamilowi też się bardzo podobają.
Te drugie są takie jakie mamy teraz ze srebra tylko bez brylancika (jak już kiedyś pisałam, dodamy je do stopu ze złotem bo mamy własne). W grę wchodzą obrączki tylko z białego Te wzory są Apartowe ale robić będziemy u złotnika, powinno wyjść z 5 stówek najwyżej za parę
Beatko Te drugie są przepiękne
![]()
..piękne obraczki
![]()
No właśnie chyba te drugie weźmiemy...
Jedne i drugie są tak bardzo piękne, i ciężko mi powiedzieć, które bardziej mi się podobają
A macie może jakieś opinie, doświadczenia z obrączkami gdzie jest łączone białe, żółte i różowe złoto?
My się zastanawiamy nad tymi
Re: Białe czy żółte złoto? A może łączone?
Doradzę Ci coś. Z mężem jesteśmy małżeństwem od 12 lat. Gdy brałam ślub nie było jeszcze mody, a na pewno popularne nie było złoto łączone. Więc wymieniłam złoto żółte na złoto łączone ze ślicznym diamencikiem. Nasza obrączka jest fantazyjna. A obrączki z białego złota wyglądają jak srebro dla "gówniary". pozdrawiam.
No właśnie, coś co dla kogoś jest fantazyjne dla innej może być pretensjonalne a inne, co dla kogoś jest srebrem dla gówniary, dla innej jest proste i eleganckie
Igna, najlepszą radę co do tego czy takie obrączki są praktyczne uzyskasz u złotnika, on Ci powie jakie są wszystkie plusy i minusy. Przede wszystkim obrączki powinny być na całe życie
Jak kiedyś powiedziano: o gustach i guścikach się nie dyskutuje. I tym samym nie krytykuje
Ja jestem praktyczna i dlatego myślę o wielobarwnej obrączce - zawsze mi będzie pasowała do pozostałych dodatków.Diana -bardzo ładna ta obrączka. Mój wolałby właśnie obrączkę w dwóch kolorach - z żółtego i białego złota.
Złote obrączki maja tą zaletę, ze jest to swego rodzaju kapitał, można je na starość podarować wnuczce aby zrobiła z niej swoje i w ten sposób tradycja zostaje w rodzinie