|
Biżuteria ślubnaBiżuteria ślubna
Macie jakieś pomysły co założyć na szyję? Oczywiście zależy to od sukni, ale może widziałyście jakieś delikatne naszyjniki?
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Naszyjnik + kolczyki
Coś a propos biżuterii ślubnej:
Jaką biżuterię wybrać do sukni ślubnej? Dobór dodatków ślubnych może przysporzyć więcej problemu niż wybór samej sukni. Aby na naszym ślubie zaprezentować się jak najlepiej musimy przestrzegać kilku zasad: 1 - lepiej zachować umiar niż przedobrzyć. Nie przesadzajmy z ilością biżuterii - czasem warto zrezygnować z naszyjnika, gdy suknia jest błyszcząca i "bogata". Założenie i naszyjnika i kolczyków i bransoletki nie jest dobrym rozwiązaniem - możemy wyglądać jak choinka. To jednak nie reguła. 2 - zastanówmy się, czy nie jesteśmy uczulone na metalowe, nie wykonane ze srebra elementy. Jeśli wcześniej miałyśmy z tym problem lepiej zrezygnować ze sztucznych elementów. Nie ryzykujmy brzydko wyglądającego uczulenia w ten Wielki Dzień. 3 - dobierzmy biżuterię do typu dekoltu i kształtu twarzy. Jeśli mamy okrągłą buzię wybierzmy kolczyki dłuższe - optycznie wydłużą nam twarz. Do pociągłej, owalnej twarzy pasować nam będą krótsze, rozbudowane kolczyki. Jednak kształt twarzy to nie wszystko - ważny jest makijaż, fryzura i co najważniejsze - suknia i typ dekoltu. Dekolt klasyczny i głęboki pozwala na założenie praktycznie każdego rodzaju naszyjnika ślubnego. Może to być zwykły okrągły, lub w kształcie litery V lub Y. Możemy sobie pozwolić na bardzo strojne kolczyki w zestawieniu z delikatnym naszyjnikiem lub wisiorkiem na łańcuszku. Do dekoltów w kształcie litery V pasują naszyjniki w tym samym kształcie. Jednak pamiętajmy - ramiączka same w sobie mogą być ozdobą i naszyjnik może być zbędny. Czasem wystarczy delikatny łańcuszek z subtelnym wisiorkiem lub zestawienie bogatej bransoletki i efektownych kolczyków. W przypadku dekoltów w kształcie serc możemy sobie pozwolić na naszyjniki w kształcie litery V lub Y. Pięknie wykonany okrągły naszyjnik też będzie dobrym rozwiązaniem. Wisiorki na łańcuszku będą się dobrze komponowały z suknią, jeśli połączymy je z bogatymi kolczykami. Jeśli nasza suknia ma zabudowany dekolt zrezygnujmy z naszyjnika. Możemy sobie natomiast pozwolić na bransoletkę i kolczyki dowolnej długości. źródło:http://bizuteria-slubna.blogspot.com I wrzucam jeszcze kilka fotek
Mi właśnie, takie coś jak ten ostatnio chyba najbardziej pasował, albo ten pierwszy. Bo moja suknia ma wysoko zabudowany dekolt, moze nie pod samą szyje, ale taki wyższy jest...
![]() ![]()
Drugi też jest piękny, ale właśnie nie wiem czy nie za bardzo ozdobny jak do mojej sukni. Wiecie, ja już teraz hehe nie myślę pod kontem co mi sie podoba, tylko co będzie mi bardziej do sukni pasowało
![]() ![]()
Kasiunia i prawidłowo
A tak sobie pomyślałam, że do sukni ecru pasuje chyba bardziej złoto nie
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
Mnie też się podoba drugi i ewentualnie ostatni
Myślę, że są takie uniwersalne
Annie ja też nie widziałam Młodej w złocie, ale też mi się wydaje, że do ecru ładniej wygląda złoto. Na codzien bardziej preferuje złoto ale, że będę chciała mieć białą suknię to wolę srebne dodatki.
Te są ciekawe:
Ja już mam wybrany przy okazji biżuterią załatwię "coś starego,coś pożyczonego"
przesliczne i z klasą- mas zracje Madzia takie"z myszką"
![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
ja dostałam w zeszłym roku na urodziny od księcia komplecik i powiedział, że miłoby mu było gdybym go miała na sobie
i tak będzie ![]()
kochana. biorę ślub zimą. w lutym nie ma literki "r". sukienkę zamawiam z internetu. maluję się sama xD przed samym slubem włosy farbuję na czarno- czerwono, więc czymże sa dla mnie te perły?
Bardzo ładne perełki
no i zapomnaiła napisac, że tydzień przed slubem obcinam włosy, a tez podobno pecha przynosi...
a bardzo miło mi, że wam się podobają
Dziewczyny znalazłąm super stronke z bizuterią slubną- i jest tu tajkże sklep- Pani z tego co zrozumiałam zajmuje się projektowaniem bizuteri i jej wyrobem
http://butik.bialamagia.pl/kolczyki,19.html podobobno można także coś zmienić- wprowadzć innowacje:):):) aa i taka ciekawostka:) http://www.bialamagia.pl/29,jak-dobrac- ... ukni-.html Te są fajne: ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Dziękujemy
Tak i niektóre drogie Wybrałam kilka fajnych z tego: Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
fajne sa tez tylko niewiem jak cenowo w Zielonym kocie na Chmielnej- wybór spory- niewiem jak cenowo ale raczej przystepnie:)
Tu są fajne bransoletki: ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
|