|
Najpiękniejsze domy weselne i ich zawartość.
przez margolcia » 15 mar 2010, 16:50
brodzia1982 napisał(a):my płacimy 155zł w Prusicach niedaleko Wrocławia
Cena wydaje się przystępna. A co macie w to wliczone?
-

margolcia
- VIP

-
EkspertWeselny.pl poleca
-
Pan Polecacz
- II
.png)
-
- Status rodzinny: narzeczony
- Data ślubu: 5 sierpień 2011
- Miejsce ślubu: Warszawa
przez CzarnaJagoda » 13 kwi 2010, 11:54
My mamy wesele w Domu Weselnym zrobionym z wcześniejszej remizy. Sala dość przyjemna Budynek z zewnątrz jak i w wewnątrz schludny. Cena 220 zł za talerzyk dwudniowy:) w tym gratis: chlebek powitalny, tort piętrowy (do wyboru), wiejski stój i samochód do ślubu. Jedzonko z pierwszego dnia pakujemy i zabieramy ze sobą, żeby nie było, ze na poprawinach są odgrzewane kotlety z pierwszego dnia... Niestety na stołach sztuczne kwiaty, ale je wywalam i zatrudniam moją znajomą która zamontuje tam żywe kwiaty Aha, menu mniej więcej tak wygląda: I dzień:- 6 posiłków gorących; - "zimna płyta"; - zestaw ciast; - owoce; - lody; - tort piętrowy, płonący; - napoje gazowane i niegazowane - bez ograniczeń; - kawa, herbata - bez ograniczeń; II dzień (od 16.00 do 22.00):- 4 posiłki gorące; - "zimna płyta" - zestaw ciast; - owoce; - napoje gazowane i niegazowane - bez ograniczeń; - kawa, herbata - bez ograniczeń.
-

CzarnaJagoda
- I
.png)
-
- Status rodzinny: Panna
- Data ślubu: 4 września 2010
- Miejsce ślubu: PL
przez Madzia » 13 kwi 2010, 12:26
Cena przystępna i widzę, że sporo mieści sie w cenie, a co do kwiatów to fakt zmień na żywe, jednak zywe to żywe kwiaty zawsze lepiej wygladają.
-

Madzia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Żonka :)
przez CzarnaJagoda » 13 kwi 2010, 14:23
Madzia napisał(a):[...]a co do kwiatów to fakt zmień na żywe, jednak zywe to żywe kwiaty zawsze lepiej wygladają.
to fakt...z resztą tak jak wspomniałam kwiatami zajmować się będzie znajoma, więc koszt sali to około 200zł za 8 bukietów plus kompozycja przed młodymi... myślę, ze to nie tak dużo jeżeli chodzi o cenę natomiast bardzo wiele zmieni jeżeli chodzi o ogólne wrażenie czy wygląd... Szkoda, ze właściciel sali poszedł na taką łatwiznę. Dzisiaj mało kto chyba decyduje się na sztuczne kwiaty.
-

CzarnaJagoda
- I
.png)
-
- Data ślubu: 4 września 2010
- Miejsce ślubu: PL
przez AggDeLii » 11 sie 2010, 14:14
155zł za osobe i jest wszystko prócz alkoholu i owoców www.twojewesele.home.pl
-
AggDeLii
- Nowy User

-
przez Pajonck » 11 sie 2010, 14:36
My płaciliśmy 230zł, w cenie mieliśmy alkohol, ciasta, tort, napoje bez ograniczeń (cola, fanta, sprite, soki, kawa herbata)
Niegdyś Gizmowa
-
Pajonck
- Nowy User

-
przez Natalia » 11 sie 2010, 14:57
My płacimy 210 zł - w cenie mamy tort, ciasta, owoce, napoje bez ograniczeń (woda, cola, sprite, fanta, soki) czyli do kupienia pozostaje nam wódka.
-
Natalia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka :)
- Data ślubu: 30 kwietnia 2011
przez 4eDsyUi » 11 sie 2010, 16:51
My, przynajmniej z tego co wiem co tej pory, płacimy przyzwoitą cenę 
Ostatnio edytowano 18 cze 2011, 15:27 przez 4eDsyUi, łącznie edytowano 1 raz
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: panna
przez 4eDsyUi » 11 sie 2010, 20:20
To rzeczywiście rewelacja ale szczerze mówiąc chyba nieczęsto się to spotyka... U nas dziecko będzie tylko jedno, następne w kolejce wiekowej będą już nastolatki, prawie dorosłe osoby.
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 11 sie 2010, 23:33
Wydaje mi się, że nie ma reguły, że im więcej zapłacisz tym lepiej albo im mniej tym gorzej. My się zdecydowaliśmy na to miejsce, bo moi rodzice je znają z imprez, na które jeździli a są dość wymagający. Chcemy typowo polskie wesele i w okolicy miejsce jest z tego dość znane. Moglibyśmy znaleźć taniej, ale na pewno nie z noclegiem a najprawdopodobniej zamkniemy się w kwocie, którą przwidzielimy na początku (haha , damy nie rozmawiają ponoć o pieniądzach  ). Jedyna reguła jest taka, że jeśli miejsce jest polecone - większa szansa, że wesele będzie udane, cena nie ma znaczenia wtedy, bo każdej parze młodej zależy na tym, aby wszyscy dobrze się bawili, nie wyszli z zabawy z zatruciem pokarmowym (nawet od wódki  ) i aby to była ta jedyna noc. I gratuluję załatwienia miejsca, chyba też wolę załatwić ciasta, napoje i wódkę sama, np bardzo chcemy ciasto marchewkowe a tego tam chyba nie mają; albo kupić alkohol po cenie jaka nam najbardziej będzie odpowiadała, tak samo torcik. Co do reszty menu, nie mam wątpliwości co do świeżości i smaku w naszym ośrodku 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez Sonia86 » 12 sie 2010, 10:49
nas sklonilo do tego aby we wlasnym zakresie wszystko zrobic podejscie tego znajomego, wielce zbulwersowany rodzajem naszego wesela. bo wedlug niego powinnismy zrobic typowo polskie wesele i on ma wizje jego, a nasze pomysly krytykuje wiec dla swietego spokoju wolimy sami wszystko zrobic  zapewne pod wzgledem kosztow wyjdzie nam na jedno...
-

Sonia86
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka
- Data ślubu: 19 kwietnia 2011
- Miejsce ślubu: Sri Lanka
przez Sonia86 » 12 sie 2010, 12:21
Madzia napisał(a):My tez robiliśmy we własnym zakresie fakt było duzo latania za każdą głupią rzeczą bo trzeba pamiętać o wszstkim od pietruszki do ciast itp, ale wyszło Nas jednak taniej bo robiliśmy wesele na ok 200 osób, więc troche zaoszczędziliśmy 
no to super, nie obrazimy sie jak zaoszczedzimy ![Bardzo Szczęśliwy :]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) nam chodzi o to by wszystko bylo tak jak chcemy a zdajac sie na wlasciciela tego palacyku moga byc niezle cyrki.
-

Sonia86
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka
- Data ślubu: 19 kwietnia 2011
- Miejsce ślubu: Sri Lanka
przez Pajonck » 12 sie 2010, 12:46
To też zależy, fajnie, że Wam się to kalkuluje, wtedy warto robić wszystko w swoim zakresie. Znajoma robiła wszystko w swoim zakresie i za całość wyszło ją prawie 10tys. wiecej niż my zapłaciliśmy 
Niegdyś Gizmowa
-
Pajonck
- Nowy User

-
przez Madzia » 12 sie 2010, 13:11
Pajonck napisał(a):Znajoma robiła wszystko w swoim zakresie i za całość wyszło ją prawie 10tys. wiecej niż my zapłaciliśmy 
Dlatego właśnie trzeba wszystko dokładnie przeanalizować  U Nas się bardziej opłacało zreszta każdy jeszcze dostał wódkę i "zakąskę" na wynos 
-

Madzia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Żonka :)
przez Natalia » 12 sie 2010, 14:25
My z noclegiem płacimy 260zł za osobę. Może i drogo, ale patrząc na to że wszystkie wyroby są "domowej roboty" to warto. Znamy to miejsce z wakacyjnych wypoczynków na Kaszubach, panuje tam domowa atmosfera a jedzenie jest przepyszne. Do tego właściciele, którzy są bardzo mili i tacy "swojscy" Do tego niczym nie muszę się przejmować - sala jest dekorowana przez właścicieli według moich wskazówek, kwiaty na stoły także są zapewniane. Nie musimy przywozić osobno ani ciast ani tortu ani napojów. Chcieliśmy wesele na którym wszyscy goście będą się dobrze czuć, tak aby nikt nie był skrępowany - wszyscy mają się dobrze bawić .Dlatego uznaliśmy że najlepsze będzie takie wiejskie wesele  Jak to wyjdzie zobaczymy, mam nadzieje że będziemy zadowoleni. Na początku września jadę uzgodnić menu i podpisać umowę, bo na razie mam tylko zaklepany termin i wpłaconą zaliczkę.
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez Albertk2 » 13 sie 2010, 08:09
Witam aby łatwo i szybko dowiedzieć się ile kosztuje wesele od talerzyka wystarczy wejść na www. GdzieWesele. pl wybrać interesujące sale weselne z danego miasta i w szybki sposób poprzez formularz e-mail zapytać się właścicieli sal weselnych ile chcą za jedną osobę, oni nam odp. na maila a my mamy klarowną sytuację gdzie jest najtaniej i którą sale weselną wybrać.
-
Albertk2
- Nowy User

-
przez MajaHirsz » 15 sie 2010, 17:56
Wesele mamy w Brennej, za osobę płacimy 140 zł. Musimy osobno dokupić tort, ciasta i wódkę. W cenie jest juz przystrojenie sali, chlebek i nocleg dla pary młodej ze sniadankiem  . Była to najtańsza z ofert które przeglądaliśmy 
<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110716290213.html" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a> 
-

MajaHirsz
- I
.png)
-
- Data ślubu: 16 lipca 2011
- Miejsce ślubu: Brenna
przez AutoDeco » 27 sie 2010, 11:38
Cena 260zł z noclegiem to bardzo drogo,nawet jeżeli wyroby są domowej roboty. Rozumiem że alkohol również wchodzi w skład ceny?
-
AutoDeco
- Nowy User

-
przez Natalia » 27 sie 2010, 11:46
Nie, jest to cena bez alkoholu. Może i drogo, ale jak policzyliśmy ile by wyszło w niby tańszych ośrodkach okazało się, że w w innych było drożej  Masa ukrytych wydatków, przystrojenie sali, ciasta, napoje, kapslowe, itd... Do tego za 400 zł wynajmujemy od nich dorożkę, więc odchodzi nam koszt naszego dojazdu.
-
Natalia
- Przyjaciel

-
przez 4eDsyUi » 1 wrz 2010, 22:11
Znalazłam co się mieści w naszej cenie.
i teraz moje pytanie: ile ciast i ile tortu się z reguły zamawia?:)
Ostatnio edytowano 18 cze 2011, 15:29 przez 4eDsyUi, łącznie edytowano 1 raz
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez margolcia » 2 wrz 2010, 18:56
Słyszałam, że jeśli wesele ma być z poprawinami i wydawaniem ciasta gościom, to liczy się tak, 1 blachę ciasta na 10 osób. No i tort do tego, a tort to się podaje w cukierni na ile osób i oni odpowiedni zrobią. Albo słyszałam opcje, że liczy się 30 dag ciasta na osobę... Choć mi się wydaje, że mimo wszystko ciasta mało schodzi. Tortu próbują prawie wszyscy, a ciasta w sumie mało osób podjada. P.S. Ja byłam w sierpniu na weselu gdzie był przepyszny marcinek. To mój nr jeden z ciast na weselu ![Bardzo Szczęśliwy :]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Choć też widziałam, ze nie wszyscy go próbowali. A wszystkie dzieci szalały przy fontannie czekoladowej, z czego ja akurat nie skorzystałam 
-

margolcia
- VIP

-
przez 4eDsyUi » 2 wrz 2010, 19:04
Fontanna czekoladowa to fajna atrakcja ale mi osobiście robi się za "przymulaście" od nadmiaru czekolady, po czterech ciasteczkach zanurzonych w takiej fontannie mam już dość na cały wieczór 
-
4eDsyUi
- Przyjaciel

-
przez AiM » 2 wrz 2010, 20:30
Beatko ale macie menu ![Bardzo Szczęśliwy :]](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Dobrze, że właśnie zjadłam kolację  A starczy Wam 1,5l napoju na osobę  My liczyliśmy 3l/os na wesele z poprawinami. Wprawdzie trochę tego zostało, ale na pewno nie połowa Ciasto liczyliśmy tak jak podała margolcia, czyli: margolcia napisał(a):1 blachę ciasta na 10 osób
  "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
-

AiM
- Members

-
- Status rodzinny: 1+1=3 :)))
- Data ślubu: 18 lipca 2009
Powrót do Sale / domy weselne