|
Oprawa muzyczna na wesela godna polecenia.
przez Madzia » 8 wrz 2009, 13:54
Kasiunia napisał(a):Cóż, jedyne co mu powiedziałam, to, to, że jak zacznie wiosłować rękami to go walnę  to, że nalezy mieć sztywno ręce powinien zapamiętać  Kasiunia ale się uśmiałam  chyba przy pierwszym tańcu tych swoich wioseł nie będzie używał 
-

Madzia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Żonka :)
EkspertWeselny.pl poleca
-
Pan Polecacz
- II
.png)
-
- Status rodzinny: narzeczony
- Data ślubu: 5 sierpień 2011
- Miejsce ślubu: Warszawa
przez Kasiunia » 8 wrz 2009, 14:04
O jej, no mam nadzieje, zresztą będę go mocno trzymała, żeby nie zaczął machać  bo normalnie bedzie wstyd  będę go słownie upominać  Nie wiem, on sie nie może jakoś z tymi rękami sobie dać spokój, może rownowage w tańcu nimi utrzymuje 
-

Kasiunia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: zaręczona
-
przez M3456 » 8 wrz 2009, 16:05
 dobre... Kasiunia to powiedzenia!  a mój złapał bakcyla i dziś zaproponował drugą lekcję 
-
M3456
-
przez Madzia » 9 wrz 2009, 06:41
Monia to działaj póki chce  My w sumie wkońcu nawet nie zatańczyliśmy do naszej piosenki przed ślubem ani razu więc to była jedna wielka improwizacja ale ogólnie fajnie wyszło
-

Madzia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Żonka :)
przez Iga » 9 kwi 2010, 19:08
Z naszym tańcowaniem ? Dobre pytanie. Mam pytanie, ile osób wie, jaki tradycyjny polski taniec był od wieków tańczony na weselach w całej Polsce ? Odp. oberek. Kto zna (oprócz naszych dziadków) ?
Popis w oberku polegał przede wszystkim na wytrwałym wirowaniu po kole, w dwie ("ze słońcem" i "pod słońce") lub cztery strony. Wytrawny tancerz zakładał się z muzykantami "kto kogo przetrzyma" i tańczył bez przerwy czasem dłużej niż pół godziny, zmieniając partnerki.
Polecam. Zabawa nieziemska !
-
Iga
- Nowy User

-
przez malina570 » 7 maja 2010, 10:39
Witam serdecznie chcę z Narzeczonym iść na kurs tańca weselnego. Zależy mi na tym, aby nauczyć nas pierwszego tańca. Szkoda mi kasy na lekcje indy. gdzie instruktor ułoży mi choreografie. Ten kto organizował ślub wie, ile wydatków jest.
Bardzo proszę o info na kursy w warszawie.
-
malina570
- Nowy User

-
przez CzarnaJagoda » 13 maja 2010, 18:01
malina570 napisał(a):[...] Szkoda mi kasy na lekcje indy. gdzie instruktor ułoży mi choreografie.[...].
Nie zawsze jest tak, ze instruktor układa Ci choreografie. Zależy w jakim jesteś stopniu "zaawansowania". U nas uczy tańca od podstaw. My przed ślubem na pewno skorzystamy z kilku lekcji indywidualnych (koszt 50 zł za 1,5h od osoby). Na kurs który teraz chodzimy, uczestniczy około 12 par i jest albo jeden instruktor albo dwóch na całą naszą grupę i nie zawsze jest czas ażeby instruktor mógł do każdego podejść, wytłumaczyć, pokazać czy naprawić błędy. Jako pierwszy taniec też będziemy tańczyć walca angielskiego i zapewne na indywidualnym doszlifujemy wejście i zejście z parkietu bo to w walcu podoba nam się najbardziej  .
-

CzarnaJagoda
- I
.png)
-
- Status rodzinny: Panna
- Data ślubu: 4 września 2010
- Miejsce ślubu: PL
przez malina570 » 20 maja 2010, 11:49
Witam w te wakacje 6.08 bierzemy z moim narzeczonym ślub, żeby ładnie wypaść zapisaliśmy się na kurs tańca. Jesteśmy już po nim generalnie polecamy serdecznie, bo na zajęciach jest super atmosfera, instruktor genialny. Dodatkowo są inne pary, które również stresują się tym wyjątkowym dniem i można z nimi się wymienić cennymi uwagami. Także śmiało polecam kurs jaki my skończyliśmy podaje linka jak ktoś chciałby się zapisać. http://www.kurs-taniec.pl/
-
malina570
- Nowy User

-
Powrót do Zespoły weselne