|
Dekoracja kościoła na ślubDekoracja kościoła na ślub
Zamawiając godzinę jakoś się nie spytaliśmy o dekorację, ale ksiądz jest spoko, więc myślę, że nie będzie problemu. Coś się wymyśli
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Dekoracja kościoła
My też się nie pytaliśmy,ale myślę,że we własnym zakresie. Pewnie będzie zrzutka a drugą parą co ma ślub na 17,tylko między naszymi ślubami będzie normalna msza,więc ja nie wiem jak to będzie
![]()
Ja pytałam się osób które miały w tym roku śluby i mówiły że u nas jest babka której daje sie 50 złotych za dekoracje i kupuje kwiaty ona wszystko zakłada,ubiera i dodaje jakieś dodatki,super to wyglada jak widziałam na filmie.A i tanio.
No ale wiecie jak np: w niektórych kosciołach w tym dniu jest kilka slubów to 50zł powiedzmy na 3 pary to już coś można zrobić, u ńas w tamtym roku sie po 100zł zrzucali chyba...
![]() ![]()
U nas będzie 5 ślubów, więc dekoracja wyniesie mało, chyba że tak jak słyszałam czasem bywa, że niektóre pary nie chcą płacić...
A ja jeszcze nic nie wiem bo jak ta sierota sie nie zapytalam przy rezerwacji terminu, ale mysle ze przy okazji wizyt w poradni sie dowiem.
My będziemy się składać z innymi parami z tego dnia na dekorację kościoła. Oby tylko dało się z Nimi dogadać w tej kwestii
U nas też już jest 1 para,oprócz nas (ta co nam "podkradła" 17stą
![]()
U nas narazie nie ma nikogo na nasz dzień, ale jak ktoś będzie to ksiądz ma dzwonic i wtedy koszty też się rozkładają
z tego co wiem to też będzie na pewno jedna para przed nami, a wydaje mi się że jeszcze ktoś będzie na te wcześniejsze godzinki bo w tym kościele jest zawsze dużo ślubów, więc koszty pewnie się rozłożą. Bo mam nadzieję że będę chcieli się złożyć
Ja jeszcze nie wiem jak będzie u nas. Jak się zapisywaliśmy byliśmy jedyną parą, więc nawet nie wiem czy ktoś jeszcze będzie. Ale to się dowiemy na krótko przed ślubikiem...
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
Na początku września na "nasz dzień" były wpisane trzy śluby (razem z naszym). Co będzie dalej nie wiem
Koszty już dzielą się na trzy, tym bardziej że w moim kościele jest taka tradycja, że kwiatami zajmuje się siostra zakonna i w zasadzie wszyscy powinni się dogadać. Jakby nie było jeden problem z głowy
........................
Zgadzam się z Tobą Kasiunia
Super są te dekoracje!! Piękne!! Dziś dowiedziałam się ze po nas w kościele ma ślub inna para wiec u nas koszty dekoracji się rozłożą a pewnie jeszcze jakaś parka wpadnie na ten dzien.
Bardzo ładne te dekoracje, które zamieściła KsiężniczkaPatu
Ja bym chciała raczej coś skromnego, może coś w tym stylu?
Ja sie tak zastanawiam czy u nas trzeba sie pytac. To okres komunijny w soboty rano kosciol jest sprzatany i zawsze sa swierze kwiaty wiec moze to wykorzystac...
A powiedzcie jak to jest z przystrojeniem krzesel mlodych jakims np bialym materialem?? Bo zauwazylam ze u nas tego nie ma i to moim zdaniem wyglada okropnie ![]()
Jeżlei chodzi o przystrojenie krzeseł to jestem za...ale to też zależy od całego wystroju kościoła i od krzeseł na jakich Młodzi siedzą bo czasami krezsła są na tyle ładen, ze wcale nie trzeba ich żadnym materiłaem przystrajać.
krzesla sa zwykle metalowe z czerownym siedzeniem... wkleje Wam fotke pozniej
![]()
To może zapytajcie księdza jak to wygląda i czy moglibyście ewentualnie sami sobie przystroić
![]()
mi się podoba ostatnia którą Lauretta wkleiła
ostatnio dowiedziałam się że u nas z przystrojeniem nie ma problemu bo mówimy co chcemy i wsio. Ale gorzej jest bo np. nie przystrajają krzeseł młodych i najprawdopodobniej będziemy musieli się sami o to postarać...
Kurcze tak piszecie o tym przystrajaniu az musze sie kiedys wybrac do kosciola mojego na jakiś ślub i zobaczyc jak to wyglada
To jest fajny pomysł wybrać się na slub do kogoś i podpatrzeć jakieś rozwiązanie
Powrót do Kościół / USC - ustalenia Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |