Dzieci na weselu

Najpiękniejsze domy weselne i ich zawartość.

Re: Dzieci na weselu

Post przez mroowi » 21 kwi 2009, 12:46

Dzięki wam za opinie, właśnie miał dać coś do zrozumienia, więc wierszyk będzie. Może rzeczywiście zmienię trochę końcówkę ale właśnie o to chodzi żeby niekoniecznie przychodzili z dziećmi... no i w sumie "pod twoim okiem" nie znaczy, że ciągle muszą rodzice z nimi siedzieć, przecież mamy mogą się wymieniać ;]) u mnie byłoby ich sporo. Wstępnie takich małych 2-5 lat -> będzie około 12,a takich 5-10 lat -> chyba 5 ... mniejszą ilość na pewno bym przeżyła :D
Obrazek
mroowi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: już nie panna ...
Data ślubu: 10 października 2009
Miejsce ślubu: Racibórz

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Post przez Lauretta » 21 kwi 2009, 17:35

Ja myślę podobnie jak Madzia :) zresztą w rodzinie J. jest sporo dzieci i na wesela zawsze są zapraszane i przychodzą razem z rodzicami. Jeszcze na szczęście nie było żadnych niemiłych sytuacji z tego powodu. Poza tym sądzę, że każdy rodzic zdaje sobie sprawę z tego, jak wygląda wesele i wie, czy jest jego dziecko wytrzyma, czy nie.
Akurat dzieci w naszej rodzinie świetnie się potrafią bawić i nie ma z nimi problemu, ale wiem, że różnie to bywa :)

mroowi, a może po prostu zaproś rodziców i dopytaj czy przyjdą z dziećmi przy potwierdzaniu obecności? Sama nie wiem. To zdanie jakoś dziwnie mi brzmi... ;)
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Status rodzinny: mężatka

Post przez mroowi » 21 kwi 2009, 17:51

Będzie jak będzie... Przecież dzieci to dzieci. Będzie zabawa z nimi. Może zmienię tylko końcówkę zdania tzn nie dam tego w nawiasie... Kto chce to zabierze dziecko i to jego sprawa czy będzie sie dobrze bawił czy będzie musiał pilnować dzieciaka...
Obrazek
mroowi
Moderator
Moderator

Post przez Lauretta » 21 kwi 2009, 17:58

Wydaje mi się, że czy umieścisz to zdanie czy nie, to i tak Ci co będą chcieli wziąć dzieci to z nimi przyjdą... Niektórzy czasem nie mają gdzie zostawić malucha na całą noc:)
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Post przez mroowi » 21 kwi 2009, 18:04

Nie no jasne! Wiem że nie każdy ma możliwość.
Np moja siostra cioteczna już sobie znalazła opiekunkę na noc naszego ślubu bo chce sie pobawić.
Obrazek
mroowi
Moderator
Moderator

Post przez Lauretta » 21 kwi 2009, 18:10

mroowi, najważniejsze żebyście Wy byli zadowoleni, w końcu to Wasz dzień. Mam nadzieję, że ułoży się to wszystko po waszej myśli :)
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Re: Dzieci na weselu Re: Dzieci na weselu

Post przez M3456 » 22 kwi 2009, 06:23

właśnie... ale to prawda dzieci na wesleu to nie kiedy jest problem...
i różnie to bywa z rodzicami tych dzieci ale trzeba próbowac bo to wielki dzień dla pary młodej
M3456

Dzieci na weselu

Post przez 4eDsyUi » 19 cze 2010, 23:40

Mam nadzieję, że temat odżyje bo ciekawa jestem jak to u Was na weselu było. Ile w końcu dzieci przybyło, czy byly z tym związane jakieś niespodzianki i jaki był najniższy wiek maluchów?
Ja ze swojej strony dodam, że u nas właśnie będzie tylko jeden chłopaczek w wieku 3 lat, bo dzieci wszystkich moich kuzynek to już nastolatki. Chociaż dla mnie i tak będą małe już zawsze to jednak będą siedziały z rodzicami. Nie wiem czy któreś z nich ma już parę (to jest wiek gdzieś 14-17 lat) ale zapraszam ich z rodzicami, nie z parą. Co jak co, ale randki im nie będę sponsorować :D
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Dzieci na weselu

Post przez 4eDsyUi » 19 cze 2010, 23:40

Mam nadzieję, że temat odżyje bo ciekawa jestem jak to u Was na weselu było. Ile w końcu dzieci przybyło, czy byly z tym związane jakieś niespodzianki i jaki był najniższy wiek maluchów?
Ja ze swojej strony dodam, że u nas właśnie będzie tylko jeden chłopaczek w wieku 3 lat, bo dzieci wszystkich moich kuzynek to już nastolatki. Chociaż dla mnie i tak będą małe już zawsze to jednak będą siedziały z rodzicami. Nie wiem czy któreś z nich ma już parę (to jest wiek gdzieś 14-17 lat) ale zapraszam ich z rodzicami, nie z parą. Co jak co, ale randki im nie będę sponsorować :D
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Dzieci na weselu

Post przez Wicky » 20 cze 2010, 21:16

My osoby do 18 roku życia zapraszamy bez osób towarzyszących ;) Wyjątkiem jest siostra narzeczonego, która ma 17 lat i od kilku lat chłopaka ;)
A nasz najmłodszy gość niedawno skończył 3 latka :)
Tak w ogóle to catering za dzieci do lat 7 liczy sobie 50% a powyżej już 100%. Trochę to głupie bo wydaje mi się że takie dziecko nawet ok. 10 letnie nie zje tyle co dorosły :/
Obrazek
Obrazek
Wicky
Members
Members

Status rodzinny: Mężatka :)

Dzieci na weselu

Post przez margolcia » 21 cze 2010, 23:12

Wicky napisał(a): Trochę to głupie bo wydaje mi się że takie dziecko nawet ok. 10 letnie nie zje tyle co dorosły :/

Zgadzam się z tym...

A co do zapraszania osób poniżej 18 roku życia z osobą towarzysząca lub bez, to myślę, że trzeba się zorientować w temacie. Bo tak jak Wicky pisała, ja mam podobnie, bo mój brat cioteczny 17letni ma dziewczynę od kilku lat. Więc na pewno razem bym ich zapraszała.
margolcia
VIP
VIP

Dzieci na weselu

Post przez Renika » 22 cze 2010, 07:48

W mojej restauracji nie ma takiego czegoś od ilu lat do ilu. poprostu jak uważam. jeśli myśle że osoba 17 letnia zje tyle ile 3 letnia to moge zapłacić 50% ale poprostu bedzie mniej dla innych jak zje więcej. a dzieci malutkie wogole nie są liczone bo beda siedziec sobie u rodziców na kolanku i cos tam im podzibia. to jest według mojego uznania.I tak mi sie wydaje że jest dobrze

Obrazek
Od KoŁySkI aŻ pO gRóB jEdNa MiŁoŚć JeDeN cUd... KoChAm =**

Obrazek
Renika
IV
IV

Data ślubu: 11 września 2010
Miejsce ślubu: Nawodna

Dzieci na weselu

Post przez Jagusia » 22 cze 2010, 08:42

Może i dla Ciebie Renika dobrze, ale przy takim czymś wydaje mi się że lokal traci - bo Wy np możecie powiedzieć ze młodzież do 18 roku zycia, nic nie będzie jadła i zapłacicie za nich 50%, a może okazać sie inaczej.
Czyli nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że osoby za które płacicie 50% dostają połowe porcji jedzenia ??
Musicie się zorientować jak wygląda porcja, może jest na tyle duża że dla każdego będziecie mogli pół zamówić ;) :lol:

My też do 18 roku życia nie zapraszaliśmy z osobami towarzyszącymi, choć myślę ze tez zrobiła bym wyjątek dla takiego przypadku jak Wicky i margolcia piszą :roll:
Obrazek
....miłość nie ustaje....
Jagusia
Members
Members

Status rodzinny: żonka :)
Data ślubu: 5 września 2009

Dzieci na weselu

Post przez Albertk2 » 2 cze 2011, 21:01

Byłam na weselu gdzie w rodzinie było bardzo dużo dzieci kilkuletnich (które jak wiadomo biegają, wrzeszczą i dokazują do upadłego) dlatego państwo młodzi zaangażowali animatora zabaw dla maluchów i sprawdziło się genialnie. Fakt, że to dodatkowe koszty, ale są przecież i tacy, którzy mogą sobie na coś takiego pozwolić. Czytałam nawet ostatnio artykuł na ten temat. Fajny pomysł z tymi animatorami.
Albertk2
Nowy User
Nowy User

Poprzednia strona