|
Ile czasu od zaręczyn do ślubu?
Dziewczyny, napiszcie proszę w jakim czasie po zaręczynach wyznaczyłyście z narzeczonym datę ślubu?
EkspertWeselny.pl poleca
My datę ślubu to jeszcze przed zaręczynami wyznaczyliśmy
Nie ma żadnej reguły co do czasu jaki powinien upłynąc od zaręczyn do ślubu ,ale ja słyszałm opinie ,że +/- rok... Mój maz oświadczył mi się w listopadzie,ale oficjalne zaręczyny odbyły się w maju i w kwietniu równo 11 miesięcy później odbył się ślub.
kiedy wyznaczylismy date to nie pamietam ale 2 lata po zareczynach bralismy slub.
Ja dostałam pierścionek zaręczynowy w 14 lutego, a zaczęliśmy wszystko rezerwować w maju ...
![]() ![]()
W Naszym przypadku było tak, że zaręczyliśmy się 21 lipca 2009 roku
![]()
A u nas jak zwykle było inaczej niż u innych
![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM rzeczywiście kolejność jak najbardziej w waszym przypadku została zachowana heheh
![]()
My zaręczyliśmy się 12.12.2008 a ślub zaczęliśmy planować około pół roku temu czyli trochę czasu nam to zajęło
My zaręczyliśmy się w lipcu, ślub zaczelismy planować ok 2 mies później we wrześniu - a wesele było dokładnie rok później
Oświadczył mi się 31.12 2009, a datę wyznaczyliśmy o ogłoszeniu nowiny całej rodzinie, czyli kwiecień 2010
My termin wyznaczyliśmy przed zaręczynami
![]() ![]()
Iza a jak przygotowania idą? Macie już salę, zespół, fotografa itp.
Margolciu mamy już salę, fotografa, kucharkę, zespół, dekoratorkę i cukiernię która będzie piekła tort
my ślub wzięliśmy po 5 latach od zaręczyn
Mój narzeczony oświadczył mi się 4 marca 2010r., już wczesniej rozmawialiśmy o ślubie ale datę ustaliliśmy jakoś miesiąc po zaręczynach:)
A ja sobie dopiero ostatnio uświadomiłam, że pobieramy się 27 a 27 listopada 2008 się poznaliśmy (póki co dopiero internetowo). ech ja i mój refleks!
hehe coś podobnego! ależ ten świat mały !
Chyba jakaś moda zapanowała na 27'ego
u nas to było tak:
28/29.01.2009 - druga randka (tak, tak, całonocna 15.05.2009 - oświadczyny 26.12.2010 - proszenie moich rodziców o rękę 28.01.2012 - ślub i wesele - akurat w 3 rocznicę bycia razem :-)
No nie wiem czy uwierzyć, jakoś podejrzanie się tłumaczysz hehe
Ufff jak dobrze, jednak nie jestem jakaś dziwna
Ja znam parę, która zaręczyła się w 6-stym dniu znajomości. A teraz są szczęśliwym małżeństwem
Hmm, a my sie nie zaręczyliśmy, mój facet mi sie nie oświadczył na kolanach, ani z pierścionkiem. Chyba że za zaręczyny mozna uznać grę w black jack'a i tekst mego "łóżkowego" " trzeba by się chajtnąć"
Powrót do Odliczanie i postępy Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |