|
Internetowe zaproszenia ślubne
Jakie zaproszenia ślubne ?
a co myślicie o zaproszeniach internetowych? bo z tradycyjnymi jest za dużo roboty, kupić, wypisać, trzeba znać wszystkich dokładne adresy i liczyć że poczta nie nawali, bo do wszystkich się pojechać nie da... co myślicie o czymś takim http://www.slubujetobie.pl/weddings/show/59_Ewa_Stanislawska_Mateusz_Rygiel_2012-07-14
EkspertWeselny.pl poleca
My wolimy tradycyjne zaproszenia i takie też wybraliśmy
![]()
Do mnie takie zaproszenia nie przemawiają
![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Oczywiście jeśli wyjdzie tak, że niektórzy goście mieszkają za granicą to wysłanie zaproszenia jest jedynym wyjściem z sytuacji i wszystkim to będzie jasne i zrozumiałe
![]()
Zgadzam się. O ile rodzaj zaproszeń robionych przez Młodych może być różny (tak jak Gochta ma multimedialne ale sami w nich wystąpili, zmontowali, nagrali) to jednak wysiłek włożony w to jest znakiem dla gości, że każdy szczegół tego wesela jest dla nas ważny.
Ja nie wypisywałam zaproszeń lecz miałam personalizację więc problem z głowy. Roznoszenie sprawiało nam radość bo lubimy odwiedzać rodzinę. Dalszej musieliśmy wysłać bo są z różnych stron ale uprzedziliśmy ich o tym więc nie było problemu. No i Aga ma rację, jeśli my pokażemy, że idziemy na łatwiznę to goście mogą zrobić to samo.
Zgadzam się. Jeśli pokażemy gościom, że idziemy na łatwiznę to oni mogą i mają prawo zrobić to samo. I o ile sądzę, że forma zaproszeń może być różnorodna (tak jak Gochta miała multimedialne, ale sami w nich wystąpili, zmontowali i nagrali) to jednak widać, że się Młodzi starają. A personalizację można zamówić, gości uprzedzić, że będą wysyłane pocztą.
Dziewczyny mają rację że slub i wesle ma się raz w życiu i naprawdę można się "poświęcić" w rozwożeniu zaproszeń i jest to napewno okazja, żeby poznać tą nową rodzinę. Oczywiście jak jest to zaproszenie gdzieś zagranica to mozna wysłać, chyba , że ktoś sobie chce zrobić wycieczkę
Wydaje mi się, że takie zaproszenie mogłoby się sprawdzić jeżeli chcielibyśmy zaprosić znajomych tylko na ślub, bez wesela, wtedy można faktycznie bo i tak wszyscy się teraz komunikują elektronicznie z dalszymi znajomymi ale osoby na wesele już się powinno osobiście-pocztą.
no właśnie tak myśleliśmy o dalszych znajomych z którymi nie utrzymujemy bardzo ścisłych kontaktów ale jednak chcieli byśmy żeby i oni zjawili się w tym ważnym dla nas dniu:) a jeżeli chodzi o koszty jak bym miała wysyłać do nich wszystkich zaproszenia to bym padła i pani na poczcie też:P a myślę że nikt ze znajomych nie obraził by się na coś takiego a nawet mógł by zostawić nam jakąś pamiątkę na tej stronie bo z tego co się oriente to księgę życzeń też można tam mieć:)
..o ile mi wiadomo, na weselu bywają goście bardzooo modzi jak również i w starszym wieku, myślę tu głównie o dziadkach, więc proszę mnie uświadomić jak załóżmy taka babcia bądż dziadek ogarnął takie zaproszenie internetowe
![]()
dziewczyny rzeczywiście maja racje zaproszenia zaproszeniami ale na wesele wypadało by przynajmniej się pofatygować i pojechać do gości z którymi chce się spędzić ten wyjątkowy dla nas dzień. takie zaproszenie to nawet ciekawa forma ale dla młodych ludzi którzy spędzają bardzo dużo czasu przed komputerem ja na przykład mam tak w pracy, więc zastanowię się nad takim zaproszeniem/zawiadomieniem bo zapraszam znajomych z biura tylko na ślub:)
A mi się podoba i to bardzo. Sama nie wiem, czy bym się na nie zdecydowała, ale tak u kogoś-jak najbardziej.My w internecie kupowaliśmy, ale tradycyjne