Internetowe zaproszenia ślubne

Ręcznie robione, ze zdjęciem, tradycyjne.

Jakie zaproszenia ślubne ?

Post przez kikulek » 23 lut 2011, 09:49

a co myślicie o zaproszeniach internetowych? bo z tradycyjnymi jest za dużo roboty, kupić, wypisać, trzeba znać wszystkich dokładne adresy i liczyć że poczta nie nawali, bo do wszystkich się pojechać nie da... co myślicie o czymś takim http://www.slubujetobie.pl/weddings/show/59_Ewa_Stanislawska_Mateusz_Rygiel_2012-07-14 ?? :]
kikulek
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Panna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Post przez BasiaTomek » 23 lut 2011, 12:26

My wolimy tradycyjne zaproszenia i takie też wybraliśmy ;), a wypisanie zaproszeń to żaden problem ewentualnie można zamówić personalizację ;). Wesele ma się w końcu raz w życiu więc można się poświęcić dla dobra sprawy, a osobiste wręczanie gościom zaproszeń jest bardzo eleganckie :].
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Post przez AiM » 23 lut 2011, 13:18

Do mnie takie zaproszenia nie przemawiają :roll: My wysłaliśmy tylko 1 zaproszenie - do Włoch. Dużo czasu poświęciliśmy na rozwożenie zaproszeń, ale dla nas warto było :)
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Post przez BasiaTomek » 23 lut 2011, 13:34

Oczywiście jeśli wyjdzie tak, że niektórzy goście mieszkają za granicą to wysłanie zaproszenia jest jedynym wyjściem z sytuacji i wszystkim to będzie jasne i zrozumiałe ;), a do reszty gości warto się pofatygować osobiście i wręczyć zaproszenie, i goście zapewne to docenią ;) ..bo jeśli my olejemy gości i tylko wyślemy im zaproszenia ot tak, to oni mogą olać nas .. 8-).
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez 4eDsyUi » 23 lut 2011, 14:41

Zgadzam się. O ile rodzaj zaproszeń robionych przez Młodych może być różny (tak jak Gochta ma multimedialne ale sami w nich wystąpili, zmontowali, nagrali) to jednak wysiłek włożony w to jest znakiem dla gości, że każdy szczegół tego wesela jest dla nas ważny.
Ja nie wypisywałam zaproszeń lecz miałam personalizację więc problem z głowy. Roznoszenie sprawiało nam radość bo lubimy odwiedzać rodzinę. Dalszej musieliśmy wysłać bo są z różnych stron ale uprzedziliśmy ich o tym więc nie było problemu. No i Aga ma rację, jeśli my pokażemy, że idziemy na łatwiznę to goście mogą zrobić to samo.
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Post przez 4eDsyUi » 23 lut 2011, 14:44

Zgadzam się. Jeśli pokażemy gościom, że idziemy na łatwiznę to oni mogą i mają prawo zrobić to samo. I o ile sądzę, że forma zaproszeń może być różnorodna (tak jak Gochta miała multimedialne, ale sami w nich wystąpili, zmontowali i nagrali) to jednak widać, że się Młodzi starają. A personalizację można zamówić, gości uprzedzić, że będą wysyłane pocztą.
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez Madzia » 24 lut 2011, 02:55

Dziewczyny mają rację że slub i wesle ma się raz w życiu i naprawdę można się "poświęcić" w rozwożeniu zaproszeń i jest to napewno okazja, żeby poznać tą nową rodzinę. Oczywiście jak jest to zaproszenie gdzieś zagranica to mozna wysłać, chyba , że ktoś sobie chce zrobić wycieczkę ;) Szczerze mówiąc nie wiem czy skorzystałabym z takiego zaproszenia internetowego.
Obrazek
Madzia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Żonka :)

Post przez 4eDsyUi » 24 lut 2011, 12:27

Wydaje mi się, że takie zaproszenie mogłoby się sprawdzić jeżeli chcielibyśmy zaprosić znajomych tylko na ślub, bez wesela, wtedy można faktycznie bo i tak wszyscy się teraz komunikują elektronicznie z dalszymi znajomymi ale osoby na wesele już się powinno osobiście-pocztą.:)
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez kikulek » 24 lut 2011, 15:45

no właśnie tak myśleliśmy o dalszych znajomych z którymi nie utrzymujemy bardzo ścisłych kontaktów ale jednak chcieli byśmy żeby i oni zjawili się w tym ważnym dla nas dniu:) a jeżeli chodzi o koszty jak bym miała wysyłać do nich wszystkich zaproszenia to bym padła i pani na poczcie też:P a myślę że nikt ze znajomych nie obraził by się na coś takiego a nawet mógł by zostawić nam jakąś pamiątkę na tej stronie bo z tego co się oriente to księgę życzeń też można tam mieć:)
kikulek
Nowy User
Nowy User

Post przez BasiaTomek » 25 lut 2011, 04:57

..o ile mi wiadomo, na weselu bywają goście bardzooo modzi jak również i w starszym wieku, myślę tu głównie o dziadkach, więc proszę mnie uświadomić jak załóżmy taka babcia bądż dziadek ogarnął takie zaproszenie internetowe :lol: ?
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez kikula » 13 mar 2011, 13:25

dziewczyny rzeczywiście maja racje zaproszenia zaproszeniami ale na wesele wypadało by przynajmniej się pofatygować i pojechać do gości z którymi chce się spędzić ten wyjątkowy dla nas dzień. takie zaproszenie to nawet ciekawa forma ale dla młodych ludzi którzy spędzają bardzo dużo czasu przed komputerem ja na przykład mam tak w pracy, więc zastanowię się nad takim zaproszeniem/zawiadomieniem bo zapraszam znajomych z biura tylko na ślub:)
kikula
Nowy User
Nowy User

Post przez Emariposa » 10 cze 2011, 09:36

A mi się podoba i to bardzo. Sama nie wiem, czy bym się na nie zdecydowała, ale tak u kogoś-jak najbardziej.My w internecie kupowaliśmy, ale tradycyjne ;)
Emariposa
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: kawaler