Jak naprawić zniszczone zdjęcia

Piękne zdjęcia i świetny film to pamiątka na całe życie. Warto ten dzień utrwalić.

Jak naprawić zniszczone zdjęcia

Post przez Edith » 7 kwi 2010, 10:41

Witajcie,

No może nie zniszczone, ale trochę pogniecione. Parę tygodni temu zdjęcia ślubne mojej siostry przypadkiem dostały się w ręce dzieciaków. A te wiadomo..obejrzały je dokładnie... Całe szczęście nie podarły ich, trochę pogniotły i powyrywały kartki z albumu. Zbliża się rocznica jej ślubu i pomyślałam, że kupię jej nowy album - będzie leżał na pewno wysoko ;) ale jako dodatek do albumu chciałam dać też coś więcej. Jasne, że mogę zeskanować zdjęcia, wypalić płytkę i dołączyć do albumu. Tylko chcę, żeby to było w jakiejś ładnej formie. Czy możecie mi polecić kogoś, kto robi takie coś?
Edith
Nowy User
Nowy User

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Zniszczone zdjęcia...

Post przez AiM » 7 kwi 2010, 10:59

Myślę, że jak pójdziesz do jakiegoś fotografa, to "naprawi" te zdjęcia. Pewnie je zeksanuje, poprawi w Photoshopie i będą jak nowe ;) A może siostra ma płytkę albo kliszę ze zdjęciami, to wtedy tylko można wydrukować i gotowe :)
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Zniszczone zdjęcia...

Post przez margolcia » 7 kwi 2010, 16:17

AiM ma rację. Najpierw zobacz czy nie ma tych zdjęć na kliszy albo na płytce.
Jeśli nie ma ,to możesz przeskanować te zdjęcia i je poprawić w Photoshopie. Chyba, że nie chcesz się bawić z tym, to zanieś do fotografa te zdjęcia zniszczone. Pewnie większość fotografów potrafi je odnowić. Zeskanują, naprawią i wywołają nowe ładne ;)
margolcia
VIP
VIP

Zniszczone zdjęcia...

Post przez Edith » 8 kwi 2010, 08:50

Dzięki za rady:) tak właśnie zrobię. Z tego co wiem, to nie ma kliszy.
Jeszcze raz wielkie dzięki:) pozdrawiam serdecznie:)
Edith
Nowy User
Nowy User

Zniszczone zdjęcia - naprawa

Post przez grzegorzmiluski » 8 kwi 2010, 09:30

Witam, zajmuję się zawodowo grafiką i fotografią.Zaczęło się kiedyś od rekonstrukcji jedynego ocalałego zdjęcia ojca mojej babci, potem się posypało zleceń. Chętnie zajmę się rekonstrukcją tych zdjęć o ile nie są totalnie zmasakrowanie, oblane olejną i wpuszczone w magiel :) Może to zająć trochę czasu. Oryginały odsyłam razem z odbitkami na papierze i płytą z wersją elektroniczną.
grzegorzmiluski
Nowy User
Nowy User

Zniszczone zdjęcia...

Post przez Edith » 12 kwi 2010, 09:56

Dzięki, poszłam za radą AiM i już kogoś znalazłam. Co do wersji elektronicznej zdjęć to znalazłam w sieci stronkę, na której gość oferuje ładne wydanie ich na płycie - kuferekwspomnien.pl - może komuś się przyda.
Edith
Nowy User
Nowy User

Zniszczone zdjęcia...

Post przez fotografslubny » 23 mar 2011, 03:33

kazdy fotograf ci naprawi zdjecia zniszczone ;)
fotografslubny
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: panna

Zniszczone zdjęcia...

Post przez kingaa » 16 kwi 2011, 02:36

Możesz zlecić u fotografa naprawienie tych zdjęć, a później np. zrobić z nich prezentację, w prostym programie do montażu lub nawet power point i dodać zdjęcia z młodości i dzieciństwa siostry i jej męża i ich wspólne zdjęcia z okresu narzeczeństwa. Może byc chronologicznie lub nie
Obrazek
kingaa
I
I

Status rodzinny: panna