|
Jak obniżyć koszty wesela
Własnie w każdym moim kosztorysie na prawie 200 osób wychodzi..cena..kosmiczna..nie wliczając alkohol i tort..za te pieniądze mógłbym nowe auto kupić..co proponujecie na redukcję kosztów?..
EkspertWeselny.pl poleca
ZakochanyFacet, wezcie ślub zagranicą jak my z Robertem
O takie sprawy należy troszczyć się już na początku planowania wesela. Jak masz dużo gości, to mogłeś się targować z właścicielem sali weselnej - im więcej gości tym mniej za talerzyk. Potem można się spytać czy sala weselna ma jakieś układy, "przyjaźnią się" z innymi firmami z branży np. z cukiernią, i czy maja tam jakieś zniżki z których możesz skorzystać. Potem pomyśl kto ze znajomych czy rodzinki ma fajne autko i może Was zawieść do ślubu, czy ktoś z rodzinki zna fotografa, zespół weselny i załatwi wam zniżkę. Garnitur męski można kupić w okresie wyprzedaży, na pewno nic nie starci na uroku a jedynie na cenie. Można przejść się na tagi ślubne w okolicy, tam często rozdają zniżki na suknie ślubne i inne rzeczy. Jeśli masz trochę czasu i zdolności możesz sam zrobić winietki i sztalugę na której ustawisz plan usadzania gości. Tak samo bukiet Młodej. Słyszałam, że za kilka kalii związanych kwiaciarki chcą bagatelne sumy, a ten sam modny, piękny i prosty bukiet można zrobić samemu za dużo dużo niższe koszty np. kupując kwiaty w jakieś hurtowni. Z każdego takiego zabiegu będzie parę zł, ale jak to się mówi "Grosz do grosza i będzie kokosza"
No ja wiem że każdy z was w dzisiejszych czasach ma dużo pieniędzy i problemy egzystencjalne was nie interesują..nie potrzebowalisćie ani wsparcia finansowego rodziny ani znajomych..z tego co przeczytałem wesele wyprawiliscie sobie SAMI
ZakochanyFacet nie ma takiej możliwści jak zwrot do sklepu niewypitego alkoholu! Młoda Para zabiera alkohol do domu i trzyma na chrzciny swojego maleństwa!
..Pamietaj, że wesele ma się raz w życiu i warto zainwestować aby potem ten dzień wspominać szalenie miło do końca życia. ![]()
Basiu, w tym linku na który wcześniej zwróciłam uwagę była informacja na temat tego, że można u nich kupić alkohol a potem zwrócić to co zostało
Jako że sami działamy w internetowym świecie jestem bardzo uczulona na tego typu reklamy ![]()
A ja się z tym spotkałam kiedy moja dobra przyjaciółka brała ślub. Dogadali się, że mogli zwrócić alkohol ale pod warunkiem, że karton był nienaruszony. Na zasadzie reklamacji
ale czy otrzymujemy wtedy 100% zwrotu kosztów za ten alkohol? transport?..itd..jak to wygląda w rzeczy samej
Dostali tyle ile zapłacili za ten karton właśnie, 100%. Skoro nie był otwarty to mogli to dalej sprzedać, o to tylko chodziło
Zamieściłam podobny temat proponuje poczytać