Jak pokonać stres

Stres, obawy, nerwy

Jak pokonać stres

Post przez Miśka » 25 paź 2010, 16:25

Witam! Znów zwracam się do Was o poradę. A mianowicie chodzi mi, czy znacie jakieś sposoby na pokonanie stresu i rozluźnienie się ?? W tę sobotę jest moje wesele (czas tak szybko zleciał...), a mnie już teraz dopadły ogromne nerwy i stres. Jestem ciągle spięta i martwię się o wszystko, jak wyjdzie, czy nie będzie wpadek, czy gościom się spodoba... Proszę o jakieś porady się się wyciszyć i uspokoić...
Miśka
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: panna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Jak pokonać stres

Post przez Kesja » 25 paź 2010, 20:36

Hydroxyzyna , herbata z melisy albo kilka drinków:)
Kesja
VIII
VIII

Status rodzinny: yonatz

Jak pokonać stres

Post przez Jolanta » 26 paź 2010, 18:34

Możesz zawsze sięgnąć po jakieś tabletki ziołowe, jest ich pełno w aptekach np. Valerin forte. Niektórym pomagają też herbatki ziołowe np. melisa, dziurawiec czy rumianek. No i według mnie musisz się czymś zająć by nie myśleć o ślubie. Zajmij się swoim hobby czy czymś co lubisz. No i jak wiadomo sport, wysiłek fizyczny pomaga się odstresować. Dlatego jakaś siłownia, aerobik czy po prostu jogging po osiedlu jest jak najbardziej wskazany ;)
Jolanta
VI
VI

Jak pokonać stres

Post przez margolcia » 26 paź 2010, 18:53

Możesz wybrać się do kina z narzeczonym i się rozerwać, albo obejrzeć jakąś komedię dobrą w domu. Możesz tej zorganizować romantyczną kolację z winkiem i świeczkami, bo takie chwile też na nas działają odprężająco. Do tego zróbcie sobie masaż z oliwką lub olejkami zapachowymi. Tak samo możesz zrobić sobie w domu aromaterapię i użyć olejki zapachowe antystresowe do takiego specjalnego naczynka (kominka) ,który rozprzestrzeni zapach olejku ;)
margolcia
VIP
VIP

Jak pokonać stres

Post przez Zuzia » 26 paź 2010, 18:57

Mi to zawsze pomaga w takich momentach sport - basen albo skałki ;)
Możesz też pójść do masażystki na prawdziwy relaksacyjny masaż. Dobra jest też kąpiel z pianką, do tego świeczki, muzyczka przyjemna... i trwaj wiecznie chwilo :]
Zuzia
I
I

Jak pokonać stres

Post przez Lauretta » 26 paź 2010, 19:08

na każdego działa coś innego ;) ale dziewczyny bardzo dobrze radzą...

ja meliskę piłam, a dzień przed ślubem na wieczór ziołowe tabletki uspokajające łyknęłam, bo też nerwus ze mnie straszny ;)
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Status rodzinny: mężatka

Jak pokonać stres

Post przez AiM » 26 paź 2010, 19:50

A ja polecam spotkanie z przyjaciółkami :] Zamiast wieczoru panieńskiego posiedziałysmy przy piwku, powspominałyśmy, pośmiałyśmy się i żadna mi nie wierzyła, że nie mam nerwów :] One denerwowały się za mnie, a ja śmiałam się patrząc na ich nerwy :lol:
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Jak pokonać stres

Post przez 4eDsyUi » 27 paź 2010, 12:33

sport, sport i jeszcze raz sport! Oczywiście, jeśli chociaż trochę go uprawiasz na codzień, coby nie mieć zakwasów :)
Godzinka na orbitreku, potem goąca kapiel z masażem, olejkiem i peelingiem i padniesz do spania jak długa :)
Herbatki ziołowe owszem ale nie dużo , żebyś nie było otumaniona na własnym ślubie, zioła nie są nigdy super bezpiecznie w każdej ilości :)
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Jak pokonać stres

Post przez kingaa » 8 maja 2011, 02:31

Ja już wypróbowuję różne metody, na razie pomaga mi joga, ale coś czuję, że trzeba ją będzie czymś wzmocnić :roll:
Obrazek
kingaa
I
I

Jak pokonać stres

Post przez jutynka21 » 10 maja 2011, 06:39

ja tez polecam sport na stres ja akurat jezdze konno i to mnie najbardziej relaksuje
Obrazek
jutynka21
Nowy User
Nowy User

Data ślubu: 18 czerwca 2011

Jak pokonać stres

Post przez koniczynka87 » 10 cze 2011, 02:07

Dziewczyny, do mojego ślubu jeszcze ponad 3 miesiące a ja już umieram ze strachu, że coś pójdzie nie tak... Dobrze, że dużo pracuje i nie mam czasu na myślenie ...
Obrazek
koniczynka87
I
I

Status rodzinny: Mężatka
Data ślubu: 1 października 2011

Jak pokonać stres

Post przez BasiaTomek » 10 cze 2011, 05:07

koniczynko nie ma co się martwić na zapas, myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze ;), wiadomo że pewnych spraw nie przewidzisz jak chociażby pogodę ;), ale jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! :)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Jak pokonać stres

Post przez margolcia » 13 cze 2011, 02:57

Koniczynko dużo spokoju Ci życzę i radości z przygotowań, na pewno Twój ślub będzie bajkowy ;)
margolcia
VIP
VIP

Jak pokonać stres

Post przez Lauretta » 13 cze 2011, 20:22

koniczynko, lekki stresik pewnie będzie Ci towarzyszył do końca, choć z perspektywy czasu powiem Ci, że nie ma się czego bać i na zapas martwić. Zobaczysz, że wszystko uda się wspaniale i będziesz z uśmiechem wspominać przygotowania i Wasz Najważniejszy Dzień :]
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Status rodzinny: mężatka