|
Jaki alkohol i ile na wesele ?Jaki alkohol i ile na wesele ?
Te zestawy faktycznie to wygodna sprawa, ale my pewnie będziemy kupować w selgrossach czy tego typu miejscach. mi najbardziej z białych smakuje chenin a z czerwonych-merlot, Kamil to chyba już się zda na mnie
EkspertWeselny.pl poleca
Jaki alkohol i ile na wesele ?
Na pewno jest to wygodne. Odchodzi od razu sporo kłopotów - a przede wszystkim samodzielny wybór. Znając moje niezdecydowanie straciłabym na to masę czasu! I nie trzeba dźwigać tych wszystkich butelek.
Oho
![]()
My kupujemy albo Stocka albo Wyborową i mówiono nam żeby kupic 0,5l na osobę albo 0,75 na parę. Napewno kupimy wiecej żeby bylo jeszcze cos na poprawiny
Napewno zamówimy kilka butelek wina no i beczke piwa. Alkohol bedzie również na wiejskim stole czyli bimberek i nalewki mojej mamy
Z tego wynika, że goście przyszli tylko po to aby napić się wódki? Żaaaaal..
![]()
Jak widać nie wszyscy potrafią bawić się bez alkoholu...
Szkoda mi pary młodej, że takich ma znajomych...
Prawdopodobnie goście bawią się przednio bo świadomie podejmują decyzję, że idą się bawić na bezalkoholową imprezę i nikt ich do niczego nie zmusza. Natomiast jak ktoś raz już zacznie pić to potem ciężko mu przestać. Gdyby u mnie, nie daj Boże, zabrakło alkoholu i goście by się nagle zaczęli rozchodzić to bym im podziękowała. Bo tak, to jest moim zadaniem jako gospodyni imprezy zapewnić im wszystko czego będą potrzebowali ale nikt im nie każe pić bez opamiętania tak, żeby innym brakło.
Dokładnie... Trochę mnie Renika wystraszyła, ale jak nam zabraknie alkoholu to zostanie on uzupełniony przez alkohol z ośrodka (ten sam, żeby nie było "wtopy" przed gośćmi Chociaż myślę, że może dokupimy jeszcze z 12 butelek 0,5l ![]()
Z tego co pamiętam to Ty Natalko już sporo butelek chyba nabyłaś. Jeszcze chcesz dokupić
No my na 95 osób mamy 120 butelek 0,5l czyli tyle ile zeszło u Reniki....
![]()
Natalia, ale spokojnie
![]()
Ja na wesele wynajęłam barmanów z FlairBrothers i nie dość, że obsługiwali gości do końca, serwowali drinki alkoholowe ale również bezalkoholowe (dla dzieci i nie pijących), robili show (taki pokaz z rzucaniem butelkami i ogniem), mieli fontannę czekoladową- co było świetnym pomysłem
Tutaj dowiecie się jakie wina wybrać na uroczystość weselną. Profesjonalni doradcy naszej firmy winiarskiej wybiorą dla Was wina pod kątem ilości gości, odpowiedniej pory roku w dniu wesela, zasobności portfela, menu weselnego i innych preferencji.
Oferujemy: • wina białe, czerwone, różowe, musujące, • doradztwo przy wyborze wina, • atrakcyjne rabaty, • bezpłatną dostawę we wskazane miejsce, • nowoczesne pomysły jak serwować wino podczas wesela. Chętnie udzielę wszystkich informacji: dobrewino@onet.pl