Już nie mogę się doczekać ślubu...

Suwaczki, postępy w przygotowaniach.

Re: Już nie mogę się doczekać ślubu...

Post przez Kasiunia » 30 sie 2009, 23:25

To później dzieci obejrzą, wnuki :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: zaręczona

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Re: Już nie mogę się doczekać ślubu... Re: Już nie mogę się doczekać ślubu...

Post przez M3456 » 31 sie 2009, 06:21

pewnie :)
i jest się z czego pośmiac... jak coś zabawnego na weselu się wydarzy z często gęsto tak jest.. np. jakiś wujek jakoś tańczy z natchnieniem ;)
dla mnie zdjęcia też są magiczne i dlatego zawsze je wywołuje a nie tylko trzymam na kompie i płycie ale film to film, oddaje to co nigdy zdjęcie nie pokaże
no ale nie każdy musi miec jak chce, my nie wyobrażamy sobie by nie miec zdjęc a tym bardziej kamerzysty
M3456

Post przez Lauretta » 31 sie 2009, 08:13

Monia napisał(a):no ale nie każdy musi miec jak chce

Dokładnie !!
Napiszę, jak to było u nas - też nie chcieliśmy kamerzysty i nawet nie braliśmy pod uwagę, żeby zatrudnić kogoś do filmowania ślubu. Ale...pewnego dnia mój Tata postanowił, że zrobi porządek w naszej domowej filmotece i zaczęliśmy oglądać nasze stare rodzinne filmy sprzed kilku-kilkunastu lat, których wcześniej nie widzieliśmy (albo może z raz obejrzeliśmy przez ten cały czas). I powiem Wam, że wtedy dopiero zrozumiałam ich wartość! Pewnych chwil się nie cofnie, wszyscy się zmieniamy i naprawdę dużo radości sprawiało mi oglądanie "małej mnie" i całej Rodzinki. To było jakoś na pół roku przed ślubem. No i wtedy od razu zaczęłam się rozglądać za kamerzystami, choć upierałam się, że nie chcę ;) I nie żałuję ani złotówki, mnóstwo gości pozamawiało sobie film z wesela, kiedyś pokażę go swoim dzieciom i za kilka lat pewnie sama chętnie wrócę do tego wydarzenia.

I zgadzam się, że zdjęcia mają w sobie magię, dlatego też na fotografa nie żałowaliśmy pieniążków...to są pamiątki na całe życie :)

Aha, dodam tylko, że i ja nie przepadam za oglądaniem filmów weselnych, ale własny...to co innego. My sobie zamówiliśmy taki godzinny (resztę godzin dostaniemy w wersji nie zmontowanej), więc się nie zanudzimy w razie czego :lol:

Monia a Ty ciesz się ostatnimi chwilami wolności :P zobaczysz, jak ten czas zleci.
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Status rodzinny: mężatka

Post przez Gizmowa » 31 sie 2009, 09:56

Ja nie mam w domu ŻADNEJ kasety z życia naszej rodziny poza komuniami, których nigdy nie oglądaliśmy :D nawet studniówek nie widziałam ;)
Za to zdjęć...mam mase! pół dysku 500GB mam zajętego zdjęciami :)

I tak jak napisała Lauretta, my także na fotografa żałowac nie będziemy napewno :)
Obrazek
Obrazek

Będziemy dla siebie i ziarnem pieprzu i szczyptą soli
Tym co cieszy i tym co boli
Będziemy trwać razem gdy miłość w rozkwicie
i gdy ku jesieni skieruje Nas życie.
Gizmowa
II
II

Status rodzinny: Żona swego Męża :)
Data ślubu: 5 czerwca 2010
Miejsce ślubu: Dąbrowa Górnicza

Post przez Lauretta » 31 sie 2009, 10:53

Gizmowa, to u Was rzeczywiście zbędny byłby film, skoro nie zbieracie takich pamiątek ;) Ja to napisałam, bo sama byłam przeciwna, ale ostatecznie się zdecydowałam (gdyby nie Tata, to pewnie filmu by nie było :P), może niektóre dziewczyny jeszcze zmienią zdanie. Czasem warto się zastanowić, żeby nie żałować. Zresztą każdy wie najlepiej, co mu pasuje, więc trudno tutaj dyskutować :)

Ale przyznam, że na film aż tak nie czekam, jak na fotyyyy :mrgreen: Normalnie nie mogę się doczekać, kiedy je dostaniemy!!!!
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Post przez Gizmowa » 31 sie 2009, 11:19

fotografia jest moja pasją, więc ja zapewne tak samo będe przeżywać jak Ty:D czekając na zdjęcia :D
Obrazek
Obrazek

Będziemy dla siebie i ziarnem pieprzu i szczyptą soli
Tym co cieszy i tym co boli
Będziemy trwać razem gdy miłość w rozkwicie
i gdy ku jesieni skieruje Nas życie.
Gizmowa
II
II

Status rodzinny: Żona swego Męża :)
Data ślubu: 5 czerwca 2010
Miejsce ślubu: Dąbrowa Górnicza

Post przez AiM » 31 sie 2009, 14:36

Dla mnie magiczne jest jedno i drugie:)))) Fotki widzieliśmy w pon. po weselu bo wybieraliśmy do naszej książki jakie mają być :) A na filmik czekaliśmy ponad 5 tygodni więc już nie mogłam wytrzymać i ciągle myślałam tylko o nim i "kiedy w końcu zadzwoni ten telefon" :]

Także czekajcie cierpliwie na ślub - cieszcie się każdą minuta przygotowań !! A później oczekujcie tego co sobie wybraliście - zdjęć, filmów bądź jedno i drugie razem :)
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Post przez M3456 » 31 sie 2009, 15:38

kurcze... to czekanie na zdjecia i film będą najbardziej wnerwiające... chciałoby się miec je od tak na już a trzeba będzie czekac z miesiąc a nawet dwa...

Lauretta ale ja nie czuję że tracę wolnośc wręcz przeciwnie czuje że ją odzyskuję... ;) nie stety przez relacje z mamą :( no ale jeśli chodzi o "wolnośc panienki" to wcale mi jej nie żal 8-) chcę byc Panią S. :] ale zgodzę sie z Tobą że czas szybko zleci... Bo w życiu piękne są tylko chwile... ;) :inloved:
M3456

Post przez Kasiunia » 31 sie 2009, 18:24

My we wtorek po ślubie jesteśmy umówieni na wybieranie 100 zdjęć z pleneru, więc już je sobie obejrzymy, a poczekać aż bedą u Nas też będziemy musieli. Za to film nie zmontowany bedziemy mieli odrazu, ale oprócz mnie i mojej mamy, które jesteśmy zapalone do oglądania takich filmów, nie wiem czy ktoś inny dotrzyma do końca :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez M3456 » 8 wrz 2009, 10:19

oo matko 2 i pół tygodnia... i w końcu my my my! :D
teraz do mnie dociera że przez te 2 lata organizowania w kńcu nadchodzi nasz dzień..
dziewczyny czy do Was też tak stopniowo falami dochodziło że to tuż tuż? :)
z każdym dniem co raz bardziej nie mogę się doczekac... ten tydzień mimo wszystko wydaje mi sie odległy choc mam tą świadomośc że to 2 i pół tygodnia ale od przyszłego tygodnia to już będzie bliziuteńko... :]
M3456

Post przez Madzia » 8 wrz 2009, 10:44

Monia napisał(a):dziewczyny czy do Was też tak stopniowo falami dochodziło że to tuż tuż? :)

do mnie to docierało jednak najbardziej w ostatnim tygodniu, że to już bliziutko :)
Obrazek
Madzia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Żonka :)

Post przez Lauretta » 8 wrz 2009, 10:45

a do mnie najpierw nie docierało, że biorę ślub, a teraz nie dociera, że jestem mężatką :lol:
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Post przez Kasiunia » 8 wrz 2009, 12:59

do mnie w ogóle nic nie dociera, robie, załatwiam, ale o co chodzi to nie wiem wcale ... :P serio !!
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez AiM » 8 wrz 2009, 13:19

Lauretta napisał(a):a do mnie najpierw nie docierało, że biorę ślub, a teraz nie dociera, że jestem mężatką :lol:

Podpisuję się pod tymi słowami :)D
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Post przez hefi » 8 wrz 2009, 15:52

Lauretta napisał(a):a do mnie najpierw nie docierało, że biorę ślub, a teraz nie dociera, że jestem mężatką :lol:

ja mam tak samo :D
Obrazek
hefi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: żona swojego męża
Data ślubu: 22 sierpnia 2009
Miejsce ślubu: Zamość

Post przez zaja76 » 18 maja 2010, 00:36

Witam
jest to mój pierwszy post tutaj, oprócz powitalnego.
Zaręczyliśmy się wczoraj, ale już od jakiegoś czasu wiemy jak powinien wygladać nasz ślub. Poczekam na niego jeszcze ponad 2 lata. Niedawno postanowiliśmy sprzeciwić się konwenansom, które od dawna nas przerażały, i sprawić aby nasz ślub był wymarzony i według naszych, nie cudzych, oczekiwań.
Chodzi o to, że nie chcemy weseliska, nie chcemy wielkiej ceremonii, nie jesteśmy też zbyt religijni, nie lubimy wydawać pieniedzy na rzeczy, które nie sa niezbędne itd
Postanowiliśmy znaleść klimatyczną kapliczkę w górach (gdzie sie poznaliśmy i jest to dla nas miejsce sentymentalne) spakować najbliższą rodzinę i świadków i wywieść na odludzie. Jesteśmy bardzo zgodni w kwestii jak chcielibyśmy spędzić ten dzień. Wymarzyłam sobie skromną , prostą biała sukienkę, polne kwiaty, mały kościółek, tylko najblizsze osoby, potem kolacja przy świecach z winem. Planujemy datę na sierpień 2012
Teraz wszystko idzie po mojej-naszej myśli: wczoraj ukochany się oświadczył, ta wizja jest nasza wspólną, moi rodzice (którzy za to zapłacą)ku mojemu zdziwieniu , zgodzili się wstępnie.
Ale w sumie aż sie sobie dziwie, bo czekam na ten dzień cierpliwie i uważam, że teraz czeka mnie piekny okres, kiedy planuję sobie ze spokojem ślub i cieszę się naszym związkiem

Jednak kilka spraw wymaga załatwienia i szukam odpowiedzi na tym forum
zaja76
Nowy User
Nowy User

Post przez hefi » 18 maja 2010, 07:25

Super pomysł :) Taki romantyczny. Jak obojgu Wam odpowiada i jeszcze rodzice się godzą to już wogóle bajka :inloved:
Obrazek
hefi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: żona swojego męża
Data ślubu: 22 sierpnia 2009
Miejsce ślubu: Zamość

Post przez Renika » 18 maja 2010, 07:30

zaja76 piękną macie WSPÓLNĄ wizje. Super że się tak dogadujecie w tej sprawie. Ja chociaż jestem za weseliskiem z przytupem to się rozmarzyłam. Bedzie tak romantycznie, napewno wszystko wyjdzie jak sobie wymarzyliacie i bedzie przepieknie

Obrazek
Od KoŁySkI aŻ pO gRóB jEdNa MiŁoŚć JeDeN cUd... KoChAm =**

Obrazek
Renika
IV
IV

Data ślubu: 11 września 2010
Miejsce ślubu: Nawodna

Post przez AiM » 18 maja 2010, 09:59

Piękną macie wizję Waszego Dnia !! I co najważniejsze - wspólną !! Życzę zrealizowania wszystkiego tak jak sobie wymarzyliście :)
Obrazek

Obrazek

AiM
Members
Members

Post przez Madzia » 18 maja 2010, 10:05

bardzo romantycznie i najważniejsze, że to Wasza wspólna wizja :)
Obrazek
Madzia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Żonka :)

Post przez Jagusia » 18 maja 2010, 17:16

Piękne plany zaja76. Życzę wytrwałości i powodzenia w przygotowaniu ceremonii :)
Obrazek
....miłość nie ustaje....
Jagusia
Members
Members

Status rodzinny: żonka :)
Data ślubu: 5 września 2009

Post przez margolcia » 20 maja 2010, 17:45

Ziaja76 piękne to opisałaś ahhh... Niewielkie wesela tez maja swoje uroki, mogą być cudowne i pozostawić wspaniałe wspomnienia na całe życie. Gratuluje takich marzeń i silnego dążenia do nich. Życzę powodzenia ;)
margolcia
VIP
VIP

Post przez BasiaTomek » 14 cze 2010, 17:27

Zaja76 pięknie to sobie obmyśliliście :), bo to przecież będzie wasz dzień i najwazniejsze jest abyście byli w tym dniu spełnieni i dumni z tego co osiągneliście. :) Powodzenia we wszelkich przygotowaniach :)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Poprzednia strona