Katarzyna i Bartosz

Macie ochotę stworzyć swoją własną galerię ze zdjęciami swoimi, Narzeczonego bądź zwierzaka? Ten dział jest właśnie po to.

Katarzyna i Bartosz Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 2 lut 2012, 18:24

Czas zacząć nowy rozdział w życiu... i trzeba coś napisać, bo nie zdążę przed ślubem ;) :P

Z Bartkiem poznaliśmy się w 1997 roku (ja miałam 11 lat, on - 12l.) u mojego wujka w Szczecinie. Pojechałam tam z rodzicami na wakacje. Bartek jest przyszywanym wnukiem mojego wujka, tzn. synem córki mojej cioci z pierwszego małżeństwa.
Spędziliśmy razem kilka dni, bo on również przyjechał do wujka na wakacje. Był bardzo nieśmiały, ale spodobał mi się i zauroczył mnie :) Wiadomo, byliśmy wtedy za mali na bycie razem, skończyło się to na wysłaniu sobie kartek z życzeniami na Święta.
Odezwał się do mnie ponownie po 5 latach od Naszego pierwszego spotkania (ja miałam 16 lat, on - 17l). Na początku nie wiedziałam z kim piszę, nie przedstawił się od razu... kiedy już to zrobił, to uczucia sprzed 5 lat odżyły na nowo, chociaż wtedy już nie był taki nieśmiały. Byliśmy ze sobą 1.5 roku z czego z powodu odległości widzieliśmy się może w sumie z pół roku, tylko wakacje i ferie. Rodzice z mojej strony jak i z jego ograniczali Nasze kontakty. Bardzo tęskniliśmy za sobą, mieliśmy swoje problemy jako, że to był akurat wiek Naszego buntu nastoletniego, a nie mogliśmy się wspierać i być blisko siebie kiedy tego potrzebowaliśmy, dzieliło Nas ok.630km. Rozstaliśmy się wtedy bardzo burzliwie. Znów całkowicie zerwaliśmy kontakt. Przez 8 lat co roku próbowaliśmy odnowić go, ale każda Nasza rozmowa kończyła się kłótnią i ponownym brakiem kontaktu. Oboje mieliśmy swoje życie, swoje związki, u mnie wiadomo 6 lat z byłym mężem.
Kiedy rozstałam się z mężem, on znów napisał, ale było wtedy już inaczej, zupełnie inaczej rozmawialiśmy jak przez ostatnie 8 lat, było normalnie żadnych kłótni, żadnej złości. Opowiedziałam mu, co u mnie słychać... jeszcze wtedy tylko podejrzewałam, że jestem w ciąży, a Bartek namówił mnie w końcu na test. Obudził się ze mną o 5.00 rano (on u siebie 630km ode mnie, ja u moich rodziców w domu) i czekał aż zadzwonię, jaki jest wynik testu. Był ode mnie tyle kilometrów a dostałam od Niego olbrzymie wsparcie. Po jakimś czasie, kiedy było wiadomo, że biorę rozwód i mój b. mąż nie chce się przyznać do dziecka, Bartek powiedział mi, że zaopiekuje się mną i córeczką. Kiedy przyjechał do mnie po tych 8 latach, czułam się tak (zresztą z tego co wiem on też) tak jakbyśmy się nigdy nie rozstawali. Po rozwodzie przeprowadziłam się do Niego i nie dzieli Nas już 630km, a ja zakochałam się w Nim po raz trzeci :)
Myślę, że życie dało Nam - trzecią ostatnią szansę, żebyśmy w końcu byli razem na zawsze ;) Jesteśmy teraz ze sobą bardzo szczęśliwi i z Naszą córeczką Elizką :)
Teraz zaczęliśmy planować Nasz ślub, który odbędzie się latem 2012 r. :)
Nie mam pojęcia tylko jaką bym datę chciała ;) uwielbiam maj, ale może lepiej czerwiec ;)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: zaręczona

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Katarzyna i Bartosz

Post przez Emilka » 3 lut 2012, 16:25

Oooooooooooooo Kasiunia,no to moje gratulacje :) Czyli jednak pierścionek był tym czym przypuszczaliśmy :] Jako pierwsza z naszego forum bierzesz ślub drugi raz :lol: Sześcia wam życzę Kochana i żeby było lepiej niż za pierwszym razem :) Teraz od nowa będziesz wszystko planować i pisać o przygotowaniach :)
Obrazek
Emilka
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: mężatka
Data ślubu: 27 czerwca 2009
Miejsce ślubu: Warszawa

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 3 lut 2012, 17:38

Ktoś musi być wyjątkiem ;)
Zaręczyn jeszcze nie było, ale pierścionek już podobno zamówiony...i podobno dostanę go niedługo oraz jak to Bartek powiedział, nie oświadczy mi się przy piwie i pizzy ;)
Wiesz przygotowań wielkich nie będzie bo to ślub cywilny, miesiąc przed zaklepiemy datę, sukienka :D garnitur, przyjęcie na 20-30 osób, obrączki. Urząd jest może ze 300m dalej to jak będzie ładnie to na piechotę pójdziemy :P
Mimo wszystko cieszę się, że nie będzie żadnego wesela wielkich przygotowań, na spokojnie wszystko się będzie działo :)
Aaaa no i Elizce trzeba sukienkę kupić :)
Jestem pewna, że teraz już będę szczęśliwa i to jest ten mój jedyny :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez Jolanta » 3 lut 2012, 21:27

Kasiu piękna historia i taka romantyczna. Zobacz jak życie potrafi nas zaskoczyć. Niby zwykła znajomość z dzieciństwa, a tu proszę miłość na całe życie.
Ja myślałam cały czas, że Bartek jest biologicznym ojcem Elizki. A teraz wiem, że to na pewno wspaniały człowiek i na pewno bardzo dobrze się wami zaopiekuje. Nie mogłaś trafić lepiej. Gratuluje serdecznie :*
Jolanta
VI
VI

Katarzyna i Bartosz

Post przez margolcia » 4 lut 2012, 10:51

Kasiu przepiękna historia! Życie często tak się układa, że trzeba przejść przez różne rzeczy i sytuacje, żeby dojść do swego szczęścia - to jest nagroda. I Ty do swego szczęścia już doszłaś. Życzę Wam dużo miłości na resztę wspólnego życia :*
margolcia
VIP
VIP

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 4 lut 2012, 11:38

Dziękuje Wam za miłe słowa :) Też jestem pewna, że odnalazłam swoje szczęście :]
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 4 lut 2012, 12:23

Jest cudownym ojcem dla Elizy :) Czuje się szczęściarą :P
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez Madzia » 4 lut 2012, 17:35

Kasiu cieszę się że jesteś szczęśliwa :) Bardzo piękna historia, napewno będziecie szczęśliwym i kochanym małżeństwem !!!
Obrazek
Madzia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Żonka :)

Katarzyna i Bartosz

Post przez AiM » 4 lut 2012, 18:37

Kasiunia piękna historia :) Widać, że jesteście dla siebie stworzeni i nic nie jest w stanie Was rozdzielić :) Wielkie brawa dla Bartka za zaakceptowanie Elizki jako swojej córki :) Dużo szczęścia dla Was !!
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 5 lut 2012, 12:20

Bartek jest bardzo dumny, że ma Elizkę, zresztą ona jest córeczka tatusia :)
Nie wiem czy wierzyć w przeznaczenie, ale może rzeczywiście jeśli chodzi o Nas to ono naprawdę jest ;)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez BasiaTomek » 5 lut 2012, 13:31

Kasiuniu jak to się mówi "do trzech razy sztuka" :), więc teraz musi Wam się udać i na 100% się uda :), masz ogromne szczęście bo kochasz i jesteś kochana i za nic w świecie nie pozwół znikąć temu szczęściu, pielęgnuj je każdego dnia! :]

Trzymamy kciuki za WAS! :] ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 6 lut 2012, 08:59

Haha też sobie pomyślałam, że do 3 razy sztuka i to jest na pewno Nasza ostatnia szansa :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez margolcia » 10 lut 2012, 11:47

A ja też wierzę w przeznaczenie :]
margolcia
VIP
VIP

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 11 lut 2012, 11:23

Nie wiem czy jestem taką romantyczką.... :roll:
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez Jolanta » 11 lut 2012, 12:25

Kasiunia napisał(a):Nie wiem czy jestem taką romantyczką.... :roll:

A powinnaś być. Taka romantyczna miłość Cię spotkała :]
Jolanta
VI
VI

Katarzyna i Bartosz

Post przez Jolanta » 18 mar 2012, 05:00

Kasiu jak przygotowania do ślubu? Pamiętam, że sukienkę wybierałaś. Ale nie pamiętam, czy datę macie ustaloną już? ;)
Jolanta
VI
VI

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 19 mar 2012, 23:13

W tej chwili przygotowania do ślubu wyglądają w ten sposób, że 11.03.2012 roku, mój Bartek mi się oświadczył :)
Obrazek
Chcielibyśmy się pobrać 14 lipca 2012r. i mamy przyjść do USC miesiąc przed ze wszystkimi papierami.
Jednak na razie wstrzymujemy się jeszcze z przygotowaniami, bo Bartek ma umowę w pracy do 6 kwietnia i czekamy na wieści czy mu przedłużą czy nie... bo chcemy wziąć mały kredyt, a głupio by było brać go w tej chwili a jemu umowy nie przedłużą...także przygotowania ruszą pełną parą kiedy dostanie nową umowę :) Będzie mało czasu, ale damy radę :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez BasiaTomek » 20 mar 2012, 03:43

Kasiuniu piękny pierścionek ;), gratuluję zaręczyn! :]
Trzymam kciuki i życzę wam, żeby wszystko poszło po waszej myśli ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 20 mar 2012, 06:15

Dziękuje Basiu :*
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel

Katarzyna i Bartosz

Post przez margolcia » 23 mar 2012, 14:24

Kasiu gratuluje serdecznie! Pierścionek przepiękny, narzeczony się postarał !
Oby Bartkowi przedłużyli umowę i wszystko ułożyło się po waszej myśli. Potem będziecie się cieszyć z przygotowań do ślubu i wspólnego życia jako pełna rodzinka :]
margolcia
VIP
VIP

Katarzyna i Bartosz

Post przez Kasiunia » 24 mar 2012, 09:15

Dziękuje Margolciu również mam nadzieję, że będzie po Naszej myśli :)
Obrazek
Obrazek
Kasiunia
Przyjaciel
Przyjaciel