|
Kiedy zorganizować wieczór panieński / kawalerski ?
Kiedy zorganizować wieczór panieński / kawalerski ?
Na pewno nie w noc przed. Tydzień albo 2 tygodnie przed. Wszystko wyjdzie w praniu, ale myślałyście już o tym
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Kiedy zorganizować wieczór P/K?
ja zaznaczyłam 2 tygodnie przed bo tydzień wcześniej chcemy zaprosić wszystkich znajomych na grilla lub jakąś imprezkę w domu, żeby mogli się poznać w końcu wszyscy będą siedzieć przy jednym stole
chociaż to oczywiście wszytko może się zmienić
Ja nie wiem co zaznaczyć. Na razie mi wszystko jedno, później się wyjaśni.
![]()
Ja to nie wiem kiedy to będzie, ale planujemy z moją świadkową, że urządzimy sobie babski wieczór u Niej na działeczce, i popijemy coś fajnego
![]() ![]()
A czemu akurat 2 tyg przed
![]()
Ja chyba też raczej ok 2 tygodnie przed bo tydzie przed to zawsze coś może jeszcze wypaść do zrobienia czy załatwienia
A ja bym chciała 1 tydz. przed. U nas jakoś tak się przyjęło
jakoś mi się wydaje ze 2 tyg przed to za długo no ale zobaczymy jak to będzie
Ja tak mysle że 2 tygodnie przed żeby mieć czas na wytrzeźwienie i dojście do siebie
![]()
U mnie ostatnio się przyjęło, że wieczór panieński/kawalerski organizuje się 2 tyg. przed weselem, bo tydzien wcześniej jest pulter
![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
ja przepraszma za pytanie co to jest pulter ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Hahaha wiedziałam, że ktoś o to zapyta
Nabyłam takiego doświadczenia po rozmowach ze znajomymi ze studiów ![]() W moich okolicach (zachodnia Wielkopolska) pulter odbywa się w domu Pani Młodej. Schodzą się znajomi ze szkłem, które zbijają przed domem lub wejściem do mieszkania. Zadaniem Młodych jest wspólne sprzątanie, które ma być oznaką zgodnego wspólnego życia. Goście są częstowani alkoholem i kiedyś plackiem drożdżowym, a ostatnio zauważyłam, że niektórzy wymyślają sałatki i inne poczęstunki. Kiedyś pulter odbywał się w piątek przed weselem, ale to było przegięcie, ponieważ goście niekiedy siedzą do późnej nocy a wiadomo że w dniu ślubu dobrze być wypoczętym... Dlatego od pewnego czasu pulter organizuje się na tydzień przed weselem, żeby odpocząć do wesela ![]() ![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Szczerze...
![]()
Może i głupota, ale to taka tradycja u nas... U nas nie ma bram ani nic takiego. W każdym regionie są inne zwyczaje
![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Ja bardziej z praktycznych względów chciałabym mieć panieński 2 tygodnie przed ślubem...
Ślub odbywać się będzie w miejscowości z której pochodzę - obecnie mieszkamy 600km stamtąd... więc tydzień przed to ja bym chciała już być na miejscu...
Co kraj to obyczaj ...ja już o tym tłuczeniu szkła to słyszałam tylko nie wiedziałm jak sie to nazywa i uważam, że nie jest to taki głupi pomysł może być ciekawie
Ja pulter znam od urodzenia, nie wyobrażam sobie wesela bez pultru
A ja nie miałam pojęcia, że jest taki zwyczaj U nas nie będzie, ale fajnie wiedzieć.
My też chyba 2 tygodnie przed,do tydzień przed to uważam już późno,stres coraz większy,dopinanie ostatnich drobiazgów i nie będzie można się wyluzować
![]()
Zgadzam się w 100% z Tobą Emilka
Włąśnie a fajnie, żeby dobrze wspominać ten "ostatni" wieczór w panieńskim stanie bez żadnych stresów tylko luz i zabawa do białego rana
![]()
myśle, że 2 tygodnie przed jest najrozsądniej, jednak 1 tydzień przed to rzeczywiście taki ostatni "samotny" weekend.
Generalnie kawalerski/panieński leży chyba w gestii naszych świadków
Mam już za sobą kilka takich wieczorków ![]() ...i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.. .. a co najważniejsze ślubuję Ci miłość ,wierność i uczciwość...
![]() ![]()
Właśnie dlatego wydaje mi się, że 2 tygodnie przed jest lepiej. Ten ostatni weekend wolałabym totalnie się wyciszyć i odpocząć
o ile to oczywiście będzie możliwe.... bo jakoś czarno widzę u siebie to wyciszenie,kiedy emocje będą sięgały zenitu
![]()
Emilka, wierzę że znajdziesz antidotum na swoje nerwy ...i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę.. .. a co najważniejsze ślubuję Ci miłość ,wierność i uczciwość...
![]() ![]()
Powrót do Wieczór kawalerski / panieński Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |