Kościół św Bernarda w Sopocie

Ślub kościelny, cywilny, konkordatowy.

Post przez tila2000 » 10 sty 2011, 17:49

witam
Mam pytanie: czy ktoś z Was brał lub uczestniczył w ślubie w kościele św bernarda w Sopocie?
Bardzo zależy mi na opiniach, szczególnie jeżeli chodzi o miejsce przed kościołem(tam zdaje się nie ma żadnego placyku gdzie można stanąć i zrobić sobie zdjęcie itp), współprace z proboszczem, ceny itd. Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
pozdrawiam
tila2000
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: panna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Post przez Natalia » 10 sty 2011, 18:25

Trudno jest mi cokolwiek powiedzieć na temat kościoła, bo nigdy tam nie byłam mimo że cale życie mieszkam w Sopocie :oops:
Najlepiej chyba jak zapytasz na trojmiasto.pl - tam na pewno znajdą się osoby które odpowiedzą na nurtujące Ciebie pytania.

Natomiast jeśli chodzi o proboszcza to z tego co wiem jest nim ksiądz Darek, najfajniejszy ksiądz którego spotkałam w swoim życiu. Na pewno jest osobą z którą można współpracować, przynajmniej z tego co go znam. Słyszałam, że w tej parafii sa pewne problemy z kościelnym. Kiedyś ponoć do matki panny młodej sypiącej ryżem podszedł i spytał "a kotletami też będzie pani w nich rzucać??" 8-) Ale nie wiem ile jest prawdy w tej historii ;)
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Post przez 4eDsyUi » 10 sty 2011, 18:54

Zgadzam się aby wygooglować kościół, ludzie, którzy już tam brali ślub dadzą Ci najlepszy obraz :)
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez tila2000 » 11 sty 2011, 15:05

Kościół widziałam i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Najbardziej martwię się tym że jest tam mało miejsca przed, i nie wiadomo co zrobić z gośćmi przed kościołem w momencie kiedy zaczyna się następny ślub. Ale uspokoiłaś mnie, że proboszcz jest w porządku :)
tila2000
Nowy User
Nowy User

Post przez 4eDsyUi » 11 sty 2011, 15:15

Jeśli kościół Ci się podoba to ja bym brała, życzenia i wspólne foty można zrobić przed salą. Szczególnie jeśli gości jest sporo, trwa to wtedy całe wieki to goście mogą sobie usiąść :)
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Powrót do Kościół / USC - ustalenia