Koszt dekoracji sali weselnej

Organizacja ślubu i wesela to ogromne koszty. Skąd wziąć na to wszystko pieniądze?

Post przez gosiagol » 16 maja 2011, 01:26

Dzień dobry.
Szukam odpowiedzi na pytanie-jak kształtuja się ceny dekoracji sali weselnej, jaki to przedział cenowy, bo w ogóle nie mam pojęcia ile to kosztuje i ile mniej więcej na to przeznaczyć oaraz czy ktoś nie będzie nas kantował i zawyżał kosztów. Zadawałam tyo pytanie w firmach ale brak odpowiedzi-to zależy od sali, dekoracji itd. Ale podajcie mi ile mniej więcej to jest, w jakich granicach cenowych.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź.
gosiagol
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Panna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Post przez Jolanta » 17 maja 2011, 06:33

U mnie dekoracje kosztowały 800zł.
Ale to naprawdę zależy od wielkości sali i od tego co chcesz mieć. Kwiaty na stół, pokrowce na krzesła, świeczniki, balony, girlandy...
Musisz popytać firmy dekoratorskie abo sama zorientować się w ofercie sklepów, bo może będziesz mogła sama taniej to zorganizować. Ja np. poszukałam i wynajęłam piękne pokrowce na wszytskie krzesła za 300zł, co wyniosło mnie o wiele mniej niż gdybym je kupowała.
Jolanta
VI
VI

Post przez 4eDsyUi » 17 maja 2011, 12:21

Poza tym właśnie na wielu rzeczach możesz zaoszczędzić. Jeśli wpiszesz 'dekoracje ślubne' na allegro wyskoczy Ci mnóstwo firm sprzedających różne artykuły, które z powodzeniem można samemu użyć, balony, girlandy, organzy, itd. Kwiaty mozna kupić sezonowe albo całoroczne od jakigoś lokalengo ogrodnika, będzie dużo taniej.
Ja osobiście nie będę angażowała firmy dekoratorskiej do naszej sali właśnie ze względu na to, ze możemy z powodzeniem zrobić to sami wg naszego widzimisię za dużo mniejsze pieniądze :)
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Post przez Natalia » 17 maja 2011, 18:19

My za dekorację i kwiaty na sali płaciliśmy 700 zł.
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Post przez koniczynka87 » 12 cze 2011, 00:50

Nasza dekoratorka ma dużo obowiązków, dekoruje nam salę, kościół, samochód, robi mi i świadkowej wiązanki ślubne. Ogólnie rzecz biorąc ogarnia cały wystrój wesela. Sale mamy dużą więc ma pole do popisu. Faktem jest, że dziewczyna jest świetna i naprawdę wie co w trawie piszczy. Także zaufaliśmy jej bezgranicznie i o nic się już nie martwimy.
Aha, zorganizowała też pochodnie bambusowe, konfetti, księgę gości itp.
Jednak za tę przyjemność płacimy ok. 2000 zł
Obrazek
koniczynka87
I
I

Status rodzinny: Mężatka
Data ślubu: 1 października 2011