czy podczas mierzenia sukni ślubnej trzeba mieć ze sobą buty, w których będę na weselu, czy obojętnie jakie, a może w salonie podczas przymiarki sukni udpostępniają buty?
|
KUPIONE / ZAMÓWIONE dodatki ślubne
A ja mam takie małe zapytanie:
czy podczas mierzenia sukni ślubnej trzeba mieć ze sobą buty, w których będę na weselu, czy obojętnie jakie, a może w salonie podczas przymiarki sukni udpostępniają buty? ![]()
EkspertWeselny.pl poleca
W salonie zawsze mają jakieś buty, ja nie miałam ze sobą żadnych butów jak wybierałam suknie
Te właściwe buty które będziesz miała na weselu musisz mieć dopiero na przymiarce żeby dopasować długość sukni. Ja np muszę mieć buty na pierwszą przymiarkę ![]()
Mam nadzieję, bo puki co jeszcze nie mam butków, w których będę na weselu, nie rozglądałam się jeszcze za nimi..więc chciałam się upewnić jak to z tym jest.. bo butki zapewne są ważne, żeby właśnie dopasować długość sukni itp..ale może w salonie coś udostepnią na ten pierwszy raz
..Natalia a kiedy masz pierwszą przymiarkę? ![]()
Udostępnią na pewno. Wpierw wybierz suknie, potem kolor a potem będziesz myślała o butkach.
Ja mam już przymiarkę 8 stycznia, a nie mogę dostać stanika ![]()
Natalia jeśli masz chwilę czasu, to skrobnij mi jak ta cała akcja z suknią, wyborem, mierzeniem itp. wygląda od "a" do "z", bo ja jestem zielona
(tylko zastanawiam się czy w dobrym wątku poruszam taki temat ![]()
Basiu opisałam Tobie tutaj wrazenia-z-przymiarek-sukni-slubnej-t443-360.html
![]()
Na mierzenie sukni można zabrać jakiekolwiek swoje buty na obcasie. Tylko mniej więcej z taką wielkością obcasa, jaką chcemy mieć na weselu. Po co te salonowe buty używać hehe
I dlatego właśnie szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
![]()
W sumie racja, na mierzenia sukni można jakiekolwiek swoje butki na obcasie wziąć. Bo zazwyczaj jeszcze nikt nie ma butów tych właściwych ślubnych w trakcie poszukiwań sukni. Tylko tak jak pisze Jola, dobrze by było by te buty miały mniej więcej taką wysokość obcasa, jaką chcemy na wesele
Też nie wiem czy będę miała buty już jak przyjadę w styczniu, będę musiała wziąć jakieś inne swoje szpilki najwyżej. Basiu, jeśli masz jakieś obcasy to je zabierz, nie musisz jeszcze kupować. Ale rozglądaj się, zbliża się zimowy sezon ślubny, tzn święta i karnawał, być może coś nowego i ładnego wypatrzysz
Dzięki za pomoc
Zapewne znajdę u siebie jakieś butki na takim obcasie jaki będę miała w dniu ślubu A za ślubnymi napewno za niedługo zacznę się rozglądać ![]()