Lista gości weselnych

Ręcznie robione, ze zdjęciem, tradycyjne.

Re: Lista gości

Post przez hefi » 13 mar 2009, 12:07

My mamy również już listę zamkniętą, zamówiliśmy zaproszenia z personalizacją + 5 nie wypisanych zaproszeń :)
Nie zapraszamy osób z pracy bo u nas to odległość ponad 500km i na sam ślub wątpię żeby ktokolwiek przyjechał.
Obrazek
hefi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: żona swojego męża
Data ślubu: 22 sierpnia 2009
Miejsce ślubu: Zamość

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Re: Lista gości

Post przez martinii18 » 24 mar 2009, 10:23

my mamy juz prawie wszystkie zaproszenia rozdane. W pracy dalam takie ogolne zaproszenie na slub i jednej dobrej kumpeli dalam na wesele :)
Obrazek
martinii18
IX
IX

Status rodzinny: mężatka :)
Data ślubu: 9 maja 2009
Miejsce ślubu: Chylice

Lista gości weselnych

Post przez 4eDsyUi » 4 sty 2011, 10:16

Uważam, że osób poniżej 18 roku życia nie powinno się zapraszać osobno z osobą towarzyszącą ponieważ nie są one dorosłe. Moja kuzynka ma już po 20-tce ale tak się składa, że na każdy ślub w rodzinie przychodzi z kimś innym a prezent daje z rodzicami a to wg mnie jest nie w porządku też ze strony tych jej partnerów. Wiem, że nie ma reguły i wiem, że to nie prezenty są najważniejsze ale np kiedy mój brat nie dał jej osobnego zaproszenia to się obraziła. Naprawił to ale i tak oboje przyszli z jej rodzicami tak więc też głupio wyszło, tym razem z jej strony.
Co do osób poniżej 18 roku to rodzice powinni swoim dzieciom uświadomić dlaczego nie wypada aby przychodzili osobno.
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Lista gości weselnych

Post przez Natalia » 4 sty 2011, 10:21

To wszystko zależy. Jak ja miałam 18 lat to już od 3 lat byłam z Pawłem, więc jakbym dostała zaproszenie bez Pawła to bym na nie nie poszła. Sytuację wg mnie zawsze trzeba wybadać :)
My mamy tylko dwie osoby poniżej 18 lat - mają ok 15 lat i oboje są zapraszani bez osób towarzyszących. A tak to wszyscy są po 20stce i zostali zaproszeni oczywiście z osobami towarzyszącymi.

A lista gości za sprawą mojej mamy się powiększyła do 99 osób :roll: Ma już zapowiedziane że nie wolno nikogo dopraszać, ale to chyba jest silniejsze od niej :roll:
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Lista gości weselnych

Post przez BasiaTomek » 4 sty 2011, 10:29

Dokładnie.. ;)
Trzeba mniej więcej się orientować czy dana osoba jest w związku, czy jednak nie..
W naszym przypadku osoby niepełnoletnie z rodziny zapraszamy bez osób towarzyszących i dopiszemy je do zaproszeń rodziców. A reszta będzie musiała potwierdzić czy przybędzie z osobą towarzyszącą itp. Jednak u nas już mało kto z pełnoletniego rodzeństwa ciotecznego jest sam i duży plus bo wszyscy się znamy, wiadomo wspólne imprezy rodzinne i nie tylko..więc o intruzów nie muszę się martwić ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Lista gości weselnych

Post przez 4eDsyUi » 4 sty 2011, 10:51

Natalka, masz tu rację, skoro Ty ze swoim chłopakiem byłaś w tak poważnym związku i Twoja rodzina go znała to Ci przyznaję rację obiema rękami.
U mnie w rodzinie będzie sześć osób niepełnoletnich w tym 3 to jeszcze dzieci a jedna najpewniej w ogóle nie przyjdzie bo się chłopak woli szlajać po obozach koszykarskich :lol:
Kamil z kolei ma kuzyna 21 letniego, który ma dziewczynę od roku a nikt jej na oczy nie widział z rodziny. Nawet jego rodzice i nie bardzo wiadomo dlaczego. Kamil chce z nim porozmawiać, że jeśli chce z nią przyjechać to proszę bardzo ale powinien ją przedstawić przynajmniej jemu, no i rodzicom przede wszystkim.
A co do dopraszania to nie wiem co Ci poradzić chyba tylko tyle, żebyś powiedziała Mamie, że jeśli kogoś zaprosi 'bo to silniejsze od niej' to będzie musiała to sama odkręcać... Coś o tym wiem, bo u nas lista właśnie przekroczyła stówkę.
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: panna

Poprzednia strona