-zapasowe rajstopki
-błyszczyk
-chusteczki hig
-proszki przeciwbólowe
-plastry opatrunkowe na odciski
-tik taki
-dodatkowe spinki
coś jeszcze
Ja myślę, że najlepiej, jeśli powierzy się to wszystko świadkowej
|
Mały niezbędnik
Mały niezbędnik
Co należy zabrać do torebeczki Młodej bądź kieszeni Młodego??
-zapasowe rajstopki -błyszczyk -chusteczki hig -proszki przeciwbólowe -plastry opatrunkowe na odciski -tik taki -dodatkowe spinki coś jeszcze Ja myślę, że najlepiej, jeśli powierzy się to wszystko świadkowej Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Mały niezbędnik
ja bym jeszcze dodała chusteczki matujące i jakiś malutki puder (np. w kamieniu) -żeby się nie "świecić"
ewentualnie agrafki lub nici z igłą, podobno czasami mogą się przydać
-pomadka
-patyczki kosmetyczne (kilka sztuk) gdyby się tusz rozmazał lub okruszył (są idealne w takim przypadku) -jakieś maleńkie perfumy -w razie niepewnej pogody dobrze by było schować w samochodzie parasol
igła i nitka szalenia istotna sprawa moim zdaniem:) ja bym jeszcez dodała małą paczuszkę nawilżanych chusteczek ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Dla mnie takie niezbędne minimum to:
-chusteczki matujące -chusteczki higieniczne -dezodorant/perfumy -pomadka/błyszczyk -igła, nitka i agrafka -tabletki przeciwbólowe -plastry -wkładki żelowe do butów na obcasie -pończochy/rajstopy -coś odświeżającego,miętowego (np.tic taki) Tym, które będą miały koło w halce, polecam zabrać na wszelki wypadek taśmę klejącą
słyszałam, że najbardziej przydaje się igła i nici, agrafka i taśma klejąca lub klej
dodała bym jeszcze do tego buty na zmianę (to ju ż tak dodatkowo,nie do torebki
![]()
Mały niezbędnik
Znalazłam taki niezbędnik i stwierdzam że trochę tego jest
blip.pl/s/119540573 1. Błyszczyk lub szminka 2. Konturówka 3. Balsam do ust 4. Puder 5. Korektor 6. Tusz do rzęs 7. Krople do oczu 8. Perfumy 9. Dezodorant 10. Szczoteczka i pasta do zębów 11. Odświeżacz do ust lub miętówki 12. Nitka dentystyczna i płyn do płukania jamy ustnej 13. Lakier do paznokci 14. Chusteczki, waciki i patyczki kosmetyczne 15. Bibułki matujące do twarzy 16. Pilnik do paznokci 17. Krem do rąk 18. Wsuwki do włosów 19. Tabletki od bółu głowy, na ból brzucha, na biegunkę i na kaca, leki, które stale przyjmuje panna młoda, ewentualnie wapno na alergię 20. Igła, nitka i agrafki (duże i małe) 21. Zapasowe pończochy 22. Wygodne buty na płaskim obcasie, na przykład baletki 23. Plastry ochronne na stopy 24. Mała buteleczka z odplamiaczem do tkanin i biała bawełniana szmatka lub gąbka, do wyczyszczenia ewentualnych plam na sukience, na przykład w wyniku obsypania jej kolorowymi kwiatami
Mały niezbędnik
Hehehehe troszkę chyba przesadzona ta lista
Chociasz jak to mówią "przezorny zawsze ubezpieczony".
Mały niezbędnik
Nigdy nie wiadomo co może się przydać. My na szczęście zostajemy w ośrodku w którym będzie wesele więc taki niezbędnik na pewno będzie przygotowany w naszym pokoju
![]()
Mały niezbędnik
My kobietki mamy to do siebie, że zazwyczaj w naszej torebce można wszystko znależć hehe
![]()
Mały niezbędnik
Lista jest pełna i zawiera spis wszystkiego co się może przydać w tym dniu. Fajnie