Martyna & Adam

Martyna & Adam

Post przez MajaHirsz » 21 mar 2011, 06:01

Tak, podjelismy decyzje.
Ślub zostaje na 6 sierpnia... Nie da się przełożyć juz na wczesniej.

Czuję się dobrze :), można powiedzieć ze ciążę przechodzę bezobjawowo :P oby było juz tak do końca, byle do 6 sierpnia, 7 mogę już nawet rodzić :P
<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110716290213.html" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
Obrazek
MajaHirsz
I
I

Status rodzinny: Panna
Data ślubu: 16 lipca 2011
Miejsce ślubu: Brenna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Martyna & Adam

Post przez margolcia » 22 mar 2011, 10:44

No to super, że ślub się odbędzie planowo, trzymam kciuki byś czuła się dobrze. Powodzenia w przygotowaniach ;)
No i dbaj o siebie i dzieciątko, zdrówka życzę !!
margolcia
VIP
VIP

Martyna & Adam

Post przez MajaHirsz » 3 lip 2011, 03:04

Robię wielki powrót ;)
Otóż jestem w 31 tygodniu ciązy, z tego powodu przełożyliśmy wszystko na 16 lipca a to juz za kilka dni ( o zgrozo ).
Miejsce : Brenna
kościól: (Brenna) Jana Chrzciciela

wesele: Pod Świerkami (Brenna)
Osób : Mało
z mojej strony 18 ze strony Adama 27
Fotograf: Marcin Langner
Muzyka: Janusz Klimek (progress)
Mam wrazenie ze nic nie mamy załatwione.
Dopiero wczoraj kupiliśmy Garnitur dla Pana Młodego,
Nie mamy podziękowań dla rodziców :? , pomyslu co zrobić zeby wymigać sie od pierwszego tańca kompletnie nic :P
Moja sukienka to narazie Biała szmata pozaczepiana gdzieniegdzie szpilkami, do butów kupionych 2 miesiące temu się juz nie mieszcze :oops: :shock: :P
Generalnie dupa blada :P
Mamy kupiony alkohol. Zawieszki, jakieś inne dupsy.
Mam jeszcze zamówioną Panią która będzie mnie malować ( Joanna Szostak- Baaaardzo polecam 8-) ), i moją fryzjerkę która na miejsce jedzie ze mną juz 2 dni wczesniej..... Co jeszcze?

Co jeszcze? :P :roll:
<a href="http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110716290213.html" target="_blank">Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl</a>
Obrazek
MajaHirsz
I
I

Martyna & Adam

Post przez AiM » 3 lip 2011, 04:33

MajaHirsz napisał(a):Mam wrazenie ze nic nie mamy załatwione.

Takie wrażenie chyba każda Panna Młoda ma ;)
A z Twojej listy wynika, że macie bardzo dużo, o ile nie wszystko!
Pierwszym tańcem się nie przejmuj, goście wiedzą, że jesteś w ciąży i jak nie chcesz tańczyć, to jest to Twoja decyzja a oni muszą to uszanować !!
Moja sukienka na tydzień przed weselem nie była w ogóle gotowa, a zdążyliśmy, wiec szkoda nerwów ;)
A butów i tak prawie nie widać, więc kup takie, żebyś się nie męczyła - wszyscy zrozumieją jakbyś poszła nawet w japonkach :)

MajaHirsz napisał(a):Co jeszcze?

No a w kościele i USC macie wszystko załatwione ?? Goście potwierdzeni ?? A kamerzysty nie będzie ?? Masz jakiś pomysł na podziękowania dla rodziców ??

A jak Ty się w ogóle czujesz ?? Wszystko dobrze ??
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Martyna & Adam

Post przez Jolanta » 4 lip 2011, 03:00

Martyna ja i tak Cię podziwiam, że wszystko dajesz radę zorganizować! A zrobiłaś już dużo, bardzo dużo! Tak jak pisze AiM tańcem się nie przejmuj, bo nikt od ciężarnej kobiety nie będzie wymagał pokazu na parkiecie ;) No i najważniejsze to dokumenty mieć z USC, w kościele wszystko dopiąć, menu na przyjęcie ustalić i jakaś muzyka/ zespół załatwić by gościom czas umilić. Trzymam mocno kciuki :]
Jolanta
VI
VI

Martyna & Adam

Post przez MajaHirsz » 10 lip 2011, 06:15

Dziewczyny a mozecie mi powiedzieć coś o uroczystości koscielnej, tego boję się najbardziej... Przeczytałam opisy na róznych stronach, niby wszystko jest ale brakuje mi jednego elementu. Tzw. u mnie na śląsku "ofiary" , wrzuceniu kasy do koszyczka (nie chodzi o to co zbierają ministranci albo ktoś inny tylko o to co sie zbiera do koszyczka ustawionego w jednym miejscu w kosciele) Jest ten element w ogole czy jest pomijany?
Obrazek
MajaHirsz
I
I

Martyna & Adam

Post przez AiM » 10 lip 2011, 10:03

Hmmm ja Ci z tym nie pomogę, bo pierwsze słyszę o czymś takim. U nas "ofiarę" zbiera kościelny. A nie masz jakieś koleżanki, która miała ślub niedawno ?? Może mogłaby Ci coś doradzić ??
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Martyna & Adam

Post przez Natalia » 10 lip 2011, 19:30

U nas było tak, że po ślubie stał ministrant z koszyczkiem. My staliśmy z krzyżem takim małym i każdy przechodził obok nas żeby ucałować krzyż, a potem przechodził za ołtarzem żeby pokłonić się Matce Boskiej i mijał ministranta z koszyczkiem, jak ktoś chciał to wrzucał jakiś pieniążek. To jest taki niby kaszubski zwyczaj, chcieliśmy się z tego wykręcić, ale ksiądz nam nie pozwolił. Ja trochę się bałam, że głupio to wyjdzie ale było ok ;)
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Martyna & Adam

Post przez Jolanta » 16 lip 2011, 11:05

Ja też nie słyszałam o takim koszyczku na datki... :shock:
Jolanta
VI
VI