zancia83 ale kamerzysta wam na pewno zaproponuje byście cos wybrali np. piosenka towarzysząca wam w trakcie poznania itd. to zależy od kamerzysty. My mamy coś wybrać a jeżeli się nie zdecydujemy to kamerzysta nam sam coś zaproponuje
Och ja mam tyle pomysłów, że obawiam się iż nie starczy filmu Co chwilę jak usłyszę jakąś piosenkę, która przypomina mi nasze wspólne przeżycia i chwile to zapisuję na swoją 'ściągę'.
MagdaM dziękuję za ta piosenkę 'Romeo & Juliet, Kissing You' jest po prostu super, mam miłe z nią wspomnienia, a tak dawno jej nie słyszałam... Rozmarzyłam się...
Mi się strasznie dużo piosenek podoba. Mamy wybrać 10-15 utworów, ale tak się zastanawiam, czy nie wziąć samych melodii, bez słów? A z piosenek np. te mają piękne słowa:
My ustaliliśmy tak: 1.Wstęp filmu,nasze fotki z dzieciństwa- "MY ONLY LOVE" 2.Przygotowywanie się: a).Panny młodej- Fell" Jest już ciemno" b).Pan młody- " Takich już nie ma" 3.Droga do kościoła-" Niebieska piosenka" Grzegorz Tomczak 4.Życzenia pod kościołem "Miętowe pocałunki" Krajewski 5.Życzenia na sali " Jak anioła głos" 6.Nasz teledysk "ZOSTAŃMY RAZEM" Stachursky
Fajnie dobraliście My od kilku dni siedziemy nad piosenkami, bo przy zdjęciach z dzieciństwa każde zdjęcie będzie miało inną piosenkę, a raczej jej kilka bardzo charakterystycznych sekund
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Katarzyna piosenki ktore wybraliscie nie sa w moim guscie ale widac ze wszystko dobrze przemyslane Wogole sie jeszcze nie zastanawialam nad naszym zestaiweniem, chyba czas pomyslec tm
Ja naraziem mam tyle nad resztą intensywnie myśle : 1.Ubieranie się młodych: Agata: Star- Reamon Rafał: Cezary Pazura –Przystojny jestem 2.Błogosławieństwo Muzyka w tle: Maciej Zieliński – Pocałunek http://dzass.wrzuta.pl/audio/3EcD9Tk839 ... _pocalunek 3.W kościele: Era –Hymne
Retrospekcja1 (przyspieszenie czarno-białe do momentu pierwszego tańca) - Benny Hill
Chwila westchnienia (bieganie po parku) - Kindlay „Z kimś takim jak Ty”
Retrospekcja2 (przyspieszenie z samych poszczególnych ujęć z tańców) - La la bamba
Tort - Zbigniew Wodecki „Jeden krótki dzień i ta jedna noc” 2.08-3.25
Przeżyjmy to jeszcze raz (wspomnienia od początku do końca z poszczególnych fragmentów w zwolnionym tępię) - Natalia Kukulska & Piasek Piasecki „Jesteś blisko”
My dziś zadzwoniliśmy w końcu do kamerzystów i kazali przygotować 25 utworów, wstępnie zrobiłam listę, ale może się jeszcze coś zmieni 1.Frank Sinatra - Love And Marriage 2.Bill Halley & The Comets - Rock around the clock 3.Beatles - Rock'n'Roll Music 4.Chubby Checker - Let's Twist Again 5.Chris Montez - Let's Dance 6.Madagaskar-Wyginam śmialo ciało 7.Yugoton& Paweł Kukiz - O Nic Nie pytaj 8.Brian Adams - Everything I do I do it for you 9.James Ingram - She Loves Me 10.Los Lobos - La Bamba 11.Ania Wyszkoni - Czy Ten Pan i Pani 12.Lady Pank - Zawsze Tam Gdzie Ty 13.James Brown - I Feel Good 14.Seweryn Krajewski - Wielka Milość 15.Sixpence None The Richer- Kiss me 16.Dana Glover - It Is You (I Have Loved) 17.Natalia Kukulska – Zakochani 18.Hot Chocolate - You Sexy Thing 19.Brathanki - W Kinie W Lublinie Kochaj Mnie 20.Elektryczne Gitary - To Już Jest Koniec 21.Counting Crows - Accidentally In Love (Shrek 2) Instrumentalne: 22. Kenny G - Always 23. Kenny G - Titanic (Instrumental) 24. Kenny G - Forever In Love 25. Kenny G - The Wedding Song