Napisy i sugestie na zaproszeniach ślubnych

Ręcznie robione, ze zdjęciem, tradycyjne.

Re: Napisy i sugestie na zaproszeniach

Post przez Myszka » 22 sty 2009, 13:23

My już mamy zaproszenia,
ze względu na to żeby graficznie ładnie wyglądało zrezygnowaliśmy z długich wierszyków na rzecz:
Nie pragniemy stosować wykrętów,
Ale lepiej nam będzie bez prezentów.
Przed nami przyszłość świetlana,
Waszą gotówką usłana.

Aby nam jeszcze więcej radości przysporzyć
prosimy zamiast kwiatów
na nasze ręce kupony totolotka złożyć.

My po ślubie będziemy meblować sobie mieszkanie i wolę dostać 100 zł od kogoś nić np. czajnik.
To chyba logiczne, że młodzi robią wesele min. po to by podzielić się radością z gośćmi ale oni powinni mieć świadomość jak duży to wydatek.
Obrazek
Myszka
I
I

Data ślubu: 4 lipca 2009
Miejsce ślubu: Warszawa

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Post przez mroowi » 22 sty 2009, 14:39

Ja chciałabym umieścić coś podobnego na naszych ale trochę się waham... Nie spotkałam sie jeszcze z czymś takim, może stąd te obawy... Wiem, że moja kuzynka (ślub we wrześniu) będzie miała tekst z prośbą o kasę więc może przetrze szlaki?
Obrazek
mroowi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: już nie panna ...
Data ślubu: 10 października 2009
Miejsce ślubu: Racibórz

Post przez Agness » 22 sty 2009, 14:44

Mroowi to juz od Ciebie zalezy, i od Twoich gości, ja np. wiem, że moi goście odbiorą takie sugestie pozytywnie i dlatego też chcem coś takiego użyć, zresztą to nasze wesele i robiy tak jak my chcemy, szkoda się przejmować takimi rzeczami :)
Obrazek
Agness
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: narzeczona :)
Data ślubu: 27 czerwca 2009
Miejsce ślubu: Sztum

Post przez mroowi » 22 sty 2009, 14:47

Mam obawy ponieważ nie jestem przekonana do tego typu próśb ... mnie by trochę uraziły chociaż nie raz 'dawałam Młodym w kopertę...' bo wiem, że to sie najbardziej 'przyda'.
Obrazek
mroowi
Moderator
Moderator

Status rodzinny: już nie panna ...
Data ślubu: 10 października 2009
Miejsce ślubu: Racibórz

Post przez Agness » 22 sty 2009, 14:50

mroowi napisał(a): 'dawałam Młodym w kopertę...' bo wiem, że to sie najbardziej 'przyda'.

No ja również jestem takiego zdania ale niektórzy myślą ,że skoro młodzi zakładają swoje gospodarstwo domowe to na pewno takie duperele do domu im się przydadzą.
Obrazek
Agness
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: narzeczona :)
Miejsce ślubu: Sztum

Re: Napisy i sugestie na zaproszeniach Re: Napisy i sugestie na zaproszeniach

Post przez M3456 » 22 sty 2009, 15:23

ja jestem za tym by młodzi mówili czego chcą i zawsze dawac i oczekuję że sama dostanę pieniądze... bo to ułatwia każdej ze stron.
M3456

Post przez Lauretta » 22 sty 2009, 17:20

Ja też wolałabym pieniążki ;) a na zaproszeniach raczej wierszyków pisać nie będziemy, ewentualnie sami jakieś zdanie 'sugerujące' wymyślimy, bez żadnych rymów.
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Status rodzinny: mężatka

Post przez Ann » 22 sty 2009, 17:41

My jeżeli już to wierszyk dotyczący totka zamiast kwiatów, ale też się wahamy. Pewnie zdecydujemy w ostatniej chwili.
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r. :)
Obrazek
Ann
Administratorka
Administratorka

Status rodzinny: Żonka
Miejsce ślubu: Janówek Pierwszy

Post przez AiM » 22 sty 2009, 19:14

My nie robimy żadnych sugestii. Będziemy już mieszkać na swoim, więc goście powinni logicznie pomyśleć, że gary, ręczniki, pościele itd już mamy. A jak nie, to mówi się trudno ;) Zachomikuje się to gdzieś w szafach i po latach może się przyda ;)
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Post przez Lauretta » 22 sty 2009, 19:16

Moja koleżanka miała na zaproszeniu napis, że Państwo Młodzi zamiast kwiatów proszą o książkę z dedykacją lub butelkę wina ;)

Ja kwiatów też specjalnie bym nie chciała, bo co potem z nimi robić :P

EDIT: znalazłam w necie całą masę wierszyków i sugestii, jakie możemy zamieścić na zaproszeniach. Wklejam, może ktoś skorzysta:

:arrow: Coś dla dzieci z domów dziecka, szpitali, hospicjów, szkół, przedszkoli, świetlic, Caritasu, itp.:

Wierszyki/teksty:
Zwracamy się z prośbą o okazanie serca dzieciom z Domu Małego Dziecka i przekazanie nam ZAMIAST KWIATÓW: pampersów, szamponów, mleka (Bebiko 2, Nan 2), kartonów, kredek, farb lub plasteliny. Otrzymane produkty oddamy potrzebującym dzieciom. Dziękujemy.

Drodzy Goście, zamiast kwiatów dajcie nam łakoci garść, aby dzieciom w Domu Dziecka, choć na chwilę uśmiech dać!!!

Radością tego dnia chcielibyśmy podzielić sie z potrzebującymi. uprzejmie prosimy o rezygnacje z tradycyjnych kwiatów i w zamian wspomożenie Domu Dziecka dla Małych Dzieci w Lodzi. Skarbonka na datki będzie wystawiona po uroczystości Zaślubin

Wprowadzamy Mili Goście zwyczaj nowy, prośbę mają Panna Młoda i Pan Młody: Zamiast kwiatów i bukietów przynieście maskotki, oddamy je potem do domu sierotki.

Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy, A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie [pluszaczki] artykuły szkolne, bądź książki Nasi Przyjaciele. My do domu dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu dzieciom przekażemy [A my do dzieciaczków z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu malcom przekażemy. Nowożeńcy – inna wersja]

Miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa zabawki, które zostaną przekazane dzieciom z Domu Dziecka.

Nasi Kochani Goście Kwiatków nam nie przynoście Wolimy dostać pluszaki będą sie cieszyć małe dzieciaki Zabawki przekażemy do Domu Dziecka

Ja bym chciała Moi mili Byście Miśki Nam wręczyli Dla zabawy Damy małej By się dzielić szczęściem całym

Drodzy Goście! Dla nas kwiatów nie przynoście. Zamiast ozdób tych nietrwałych prośbę do Was wszystkich mamy: O słodycze dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy. W dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i słodycze, które chcemy Na Dom Dziecka przekażemy.

Wprowadzamy Mili Goście zwyczaj nowy, prośbę mają Panna Młoda i Pan Młody: Zamiast kwiatów w dłoniach przyjaciół i krewniaków Miło nam będzie widzieć, zabawki dla potrzebujących dzieciaczków

Uprzejmie prosimy szanownych Gości o złamanie panującego zwyczaju przynoszenia kwiatów. W zamian prosimy o książki, maskotki, lub czekoladki które zagoszczą później w jednym z domów dziecka.

Kochany gościu, jeśli planujesz zakup kwiatów, to zamiast nich z ogromną radością przyjmiemy książeczkę dla dzieci lub maskotkę, które trafią do dzieci z Domu Dziecka

Będzie nam milo jeżeli zamiast kwiatów przyniosą nam Państwo przybory szkolne lub książeczki dla dzieci, które przekażemy spragnionym wiedzy pierwszoklasistom

:arrow: Dla zwierzaków w schroniskach:

Wierszyki/teksty:
Będziemy bardzo wdzięczni, jeśli zamiast tradycyjnych kwiatów otrzymamy od Państwa suchą karma dla zwierząt, którą przekażemy do schroniska

By nie niszczyć wielu roślin, Młodzi proszą Państwa Gości: Zamiast kwiatów karmę weźcie I tu do nas ją przynieście. My ją pięknie spakujemy, Do schroniska zawieziemy!

Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym były uśmiechnięte też zwierzątek oczy. A więc zamiast kwiatów, do życzeń w kościele dołączcie suchą karmę nasi przyjaciele. My do schroniska z nią pojedziemy i w Waszym imieniu pieskom przekażemy. Niech z naszego szczęścia one też coś mają i z pełnymi brzuszkami uśmiechy rozdają.

:arrow: Dla Pary Młodej:

Wierszyki/teksty:
Kwiaty, choć piękne, szybko przeminą. Prosimy o książkę lub (czerwone/białe/wytrawne/słodkie/francuskie/mołdawskie – do wyboru) wino.

Szanowni Goście! Kwiaty, choć piękne, szybko przeminą. Chcąc na zawsze zachować w pamięci współudział Państwa w naszych zaślubinach, prosimy o upamiętnienie swej obecności książką.

Będziemy bardzo wdzięczni, jeżeli zamiast kwiatów podarujecie nam Państwo książkę.

Goście nasi mili zamiast kwiatów wiązki na pamiątkę niech zostaną z dedykacją książki

Choć narzeczeni kwiaty kochają, i zawsze im żal gdy więdną, to dla swych gości wskazówkę mają, że misie, słodkości i książki też mile widziane będą.

Równie mocno jak kwiaty, ucieszą nas pluszowe maskotki

Fortuna kołem się toczy, a dzień ten ma być uroczy, dlatego prosimy Was nasi Mili, byście kupony Lotto kupili i wypełnione zamiast kwiatków przynieśli, a może tego dnia nam się poszczęści.

Goście Drodzy, Goście Mili! Radość Byście Nam Sprawili w Szczęście Nasze Inwestując Kupon Totka Nam Darując, Oszczędzacie Kwiatów Moc, Co by Zwiędły w Jedną Noc

Będzie nam bardzo miło, jeśli zamiast kwiatów obdarujecie nas kuponami lotto.

Jeśli chcielibyście Państwo obdarować nas kwiatami, zamiast nich prosimy o...."
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Post przez Emariposa » 10 cze 2011, 09:42

My sobie zażyczyliśmy książek z dedykacją, siostra zabawek dla synka. Ogólnie fajny pomysł, bo szkoda mi było tych kwiatów po ślubie cywilnym. skończyło się na tym,że cioci dałam bukiet od mamy i na odwrót
Emariposa
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: kawaler

Post przez koniczynka87 » 14 cze 2011, 01:25

Moja kuzynka prosiła o kupony Lotto w zaproszeniach :) Miała 70 kuponów po ślubie i dodatkowe 60 tys. w portfelu :P
Więc my tez poprosimy o kupony he he :)
Obrazek
koniczynka87
I
I

Status rodzinny: Mężatka
Data ślubu: 1 października 2011

Post przez AiM » 14 cze 2011, 03:12

koniczynka87 napisał(a):dodatkowe 60 tys. w portfelu

Wow :shock: Wygrali 60 tys. z kuponów ?? :shock:

Słyszałam od kilku osób, że mieli kupony, ale ich wygrane były marne ;)
Obrazek

Obrazek

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
AiM
Members
Members

Status rodzinny: 1+1=3 :)))
Data ślubu: 18 lipca 2009

Post przez koniczynka87 » 14 cze 2011, 18:34

AiM dokładnie tak :) wygrali z kuponów ponad 60 tys.
Obrazek
koniczynka87
I
I

Post przez BasiaTomek » 14 cze 2011, 18:43

Moim znajomym też udało się zgarnąć co nieco z lotka, jedni uzbierali 35tyś., drudzy z kolei 20tyś. + z kopert zwróciło się im za wesela, więc uzbierali pokazne sumki ;) ..a pieniążki zawsze się przydadzą. :]
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

Post przez Lauretta » 14 cze 2011, 20:32

wow, jestem w szoku, że takie duże wygrane udaje się zgarnąć :] ale to dobrze, pieniążków nigdy za wiele, szczególnie na starcie ;)

my też początkowo chcieliśmy kupony lotto, ale ostatecznie poprosiliśmy o książki z dedykacją... mamy teraz co czytać chyba do starości :lol: ;)
Obrazek
Lauretta
Members
Members

Post przez koniczynka87 » 15 cze 2011, 02:27

My początkowo myśleliśmy o książkach albo o winie, jednak ostatecznie przeszedł pomysł z kuponami ;)
Obrazek
koniczynka87
I
I

Post przez BasiaTomek » 15 cze 2011, 03:08

..a My od początku byliśmy za kuponami, w sumie to Tomek wpadł na ten pomysł, więc niech będą kupony ;)..chociaż ja bym nie miała nic przeciwko gdybyśmy dostali zamiast kwiatów książki, wino itp. itd. ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez margolcia » 16 cze 2011, 23:06

No no, kto by pomyślał że takie kwoty można z kuponów uzbierać. Ja nie znam pary, która by z lotka weselnego coś uzbierała :?
margolcia
VIP
VIP

Post przez BasiaTomek » 18 cze 2011, 05:27

.. żeby wygrać trzeba grać. 8-)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez Jolanta » 20 cze 2011, 06:50

Aż trudno uwierzyć w takie kwoty ;)
Jolanta
VI
VI

Post przez koniczynka87 » 20 cze 2011, 06:52

Trzeba mieć trochę szczęścia :)
Obrazek
koniczynka87
I
I

Post przez BasiaTomek » 20 cze 2011, 09:57

Jolanta a ja nie wątpię w takie kwoty, przecież ludzie grają i wygrywają a zdają może po kilka zakładów, a dostając na wesele np. załóżmy od każdego gościa po kilka kuponów to a nóż widelec coś się uzbiera ;), trzeba troszke w siebie wierzyć i w swoje szczęście! ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Post przez watacukrowa » 8 sie 2011, 19:09

Moi znajomi z 320 kuponów totka uzbierali coś około 20 zł :)
Obrazek
watacukrowa
I
I

Status rodzinny: panna

Poprzednia strona