|
Napisy i sugestie na zaproszeniach ślubnych
Napisy i sugestie na zaproszeniach ślubnych
Co myślicie o takiej sugestii na zaproszeniach?
Prezenty są ślubu miłym dodatkiem, ale nie zawsze trafnym wydatkiem. Sponsorów szukamy naszego mieszkania, więc problem prezentów jest do rozwiązania. Mile widzianym i bardzo gustownym będzie bilecik ze znakiem wodnym:) Wierszyki: LOTTO: Drodzy goscie, Państwo mili Byscie radosc nam sprawili: Po co dzwigac bukiecieki - lepsze beda kuponiki Goście Drodzy , Goście Mili Radość byście Nam sprawili, Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczykrótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Szczęsciu młodych dopomoże, W kolekturze inwestując, I kupon Lotto nam darując Aby nam jeszcze więcej radości przysporzyć, Prosimy zamiast kwiatów, kupony totolotka na nasze ręce złożyć. Goście Drodzy, Goście Mili. Radość byście Nam sprawili w szczęście nasze inwestując kupon totka nam darując, oszczędzacie kwiatów moc, co by zwiędły w jedną noc Fortuna kołem się toczy, a dzien ten ma być uroczy dlatego prosimy Was nasi Mili, byście kupony Lotto kupili i wypełnione zamiast kwiatkow przyniesli, a moze tego dnia nam się poszczęsci Drodzy Goście, Państwo Mili Byście radość Nam sprawili Mamy pomysł całkiem nowy Naszym zdaniem odlotowy Po co dźwigać bukieciki Lżejsze będa kuponiki Totolotka sami skreślcie w Dniu Wesela nam przynieście Któryś celnie trafic może Gniazdo uwić Nam pomoże INNE: Szanowny Gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy, drobne pamiątki lub książki. Zamiast kwiatów do wazonów, które uschną w naszym domu, propozycje mamy taką: byście serca uchylili, konwenanse odrzucili, dali spokój z kwieciem w dłoni i przynieśli: misie, pieski, koraliki, malowanki, kredki, farby, może wielbłąd być dwugarbny, nakręcany samolocik albo cały stos łakoci. Może słodkich krówek worek, może mały być traktorek. Cukiereczki, czekoladki dla dzieciaczków z Dziecka Chatki. Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie artykuły szkolne, bądź książki nasi przyjaciele. My do domu dziecka z nimi pojedziemy i w Waszym imieniu dzieciom przekażemy Nasi Kochani Goście, kwiatków nam nie przynoście. Wolimy dostać pluszaki, będą się cieszyć małe dzieciaki. Miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa zabawki, które zostaną przekazane dzieciom z Domu Dziecka. DRODZY GOŚCIE dla nas kwiatów nie przynoście, zamiast ozdób tych nietrwałych prośbę do was wszystkich mamy o słodycze dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy w dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i slodycze które chcemy na dom dziecka przekażemy! Aby ulżyć Wam w udręce co za kwiatek dać nam w rękę Para Młoda podpowiada i zarazem pięknie prosi By ten grosik przeznaczony na kwiatka wydać na pluszowego puchatka Za tyle ile każdy może za co z góry szczęść Wam Boże. Kwiatki choć piękne szybko przekwitają, dzieci z Domu Dziecka smutne minki mają. My zamiast kwiatków serdecznie prosimy o mały suvenir by zmienić ich miny. Wszyscy dają Młodym kwiatki: róże, fiołki, chabry, bratki. Dla nas najlepszą atrakcją, będzie książka z dedykacją. Kwiaty szybko wysychają, a zabawki radość dają. Wielu dzieciom ich brakuje, więc kto nam je podaruje, uśmiech malcom sprawi, gdy bez kwiatka się pojawi. Wszystkich, którzy pragnęliby obdarować nas kwiatami, prosimy aby zechcieli zamienić ten gest na podarowanie przyborów szkolnych, które przekażemy dla Domu Dziecka.
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Wierszyki idealne na treść zaproszeń
My zamiast kwiatkow chcemy kupony totolotka
My też będziemy chcieli kupony
Goście Drodzy,Goście Mili,radość byście nam sprawili, w szczęście nasze inwestując,kupon totka nam darując. Oszczędzacie kwiatów moc,co by zwiędły w jedną noc. Niech nam wręczy wuj czy ciotka,kuzynostwo,przyjaciele, zamiast kwiatka-KUPON TOTKA ,a radości będzie wiele. Fortuna kołem się toczy,a dzień ten ma być uroczy dlatego prosimy was nasi mili,byście kupony lotto kupili i wypełniione zamiast kwiatków przynieśli, a może tego dnia nim się poszczęści Zaś zamiast kwiatów do wazonu,które szybko uschną w domu,bardzo byśmy was prosili,byście totka nam kupili, szczęściu przecież trzeba pomóć,a nasz pomysł stos kuponów ![]()
Ja raczej nie chcę kuponów, ale moje Słońce tak. Do ustalenia za parę m-cy.
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
Nam pomysł z kuponami też się bardzo podoba i chyba o nie poprosimy. Ale nie będziemy umieszczać na zaproszeniu wierszyków tylko jedno, krótkie zdanie napisane prozą
my też wolimy kupony zamiast kwiatów
nadzieję można mieć... ![]() 02.05.2009 r.
My na początku myśleliśmy o książkach lub przyborach szkolnych dla dzieci z domu dziecka, ale jednak kupony też kuszą
My też poprosimy o kupony
może się coś poszczęści, chociaż ile tego szczęścia w tym jednym dniu można mieć
Re: Napisy i sugestie na zaproszeniach
a ja połączyłam prośbę o gotówkę razem z prośbą o winka... strasznie lubimy wina, a sa w takich cenach jak kwiaty
wklejam. może komus się przydac Goście nasi ukochani! My już w domu wszystko mamy. By nie pisać długich książek wprost prosimy o pieniążek. Chcemy także Państwa prosić, by nam kwiatów nie przynosić. Stąd wiadomość ku publice: chcemy z winem mieć piwnicę! Niekoniecznie z winnic sławnych, za to pełną win wytrawnych, Półwytrawnych i półsłodkich i w kolorach różnorodnych. Wina włoskie czy też z Chile umilą nam wspólne chwile.
Widzę, że lotto rządzi, hehe. My też o tym myślimy,
ale będzie ubaw przy sprawdzaniu
Moje Słoneczko też by chciało lotto, ciekawe co goście na to powiedzą...
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
|
| Notatka moderatora |
| ja osobiscie nie kupiłabym pieluch. za kwiaty zapłaciłabym ok. 20/ 30 zł, a za pieluchy juz 60 zł. wolałabym te dodatkowe pieniądze włozyc do koperty. ~div |

.png)
divette napisał(a):a jak każdy przyniesie ci po paczce to co z tym zrobisz, jak od razu nie będziecie mieli dzidziusia?? one mają przecież swoją ważność :p

Lauretta napisał(a):divette napisał(a):a jak każdy przyniesie ci po paczce to co z tym zrobisz, jak od razu nie będziecie mieli dzidziusia?? one mają przecież swoją ważność :p
Zawsze można oddać np. do Domu Dziecka
Ja w ogóle zastanawiam się, czy właśnie nie poprosić o kupienie zabawek, przyborów szkolnych dla tych biednych dzieciaczków. Kwiaty zaraz zwiędną, a takie prezenty sprawiłyby komuś ogromną radość. hmm...

divette napisał(a):ale mimo wszystko zanim napiszecie coś na zaproszeniach przejdźcie się i zapytajcie czego im potrzeba.

netka2 napisał(a):A ja chciałabym zrobić coś dla hospicjum domowego dla dzieci w naszej okolicy. Hospicjum opiekuje się dziećmi które także do naszego oddziału trafiają

Madzia napisał(a):My nie bedziemy prosić ani o pieniadze ani o inne rzeczy jak ktoś bedzie chciał kupić kwiaty to kupi jak bedzie chciał kupic prezent to kupi a jak kase to da kasę....ale nie jestem przeciwniczka tego jeżeli ktoś chce poprosić o cos to spoko

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości