|
Personalizacja zaproszeń ślubnych
Re: Personalizacja
A my mamy zaproszenia z miejscem na wpisanie osób zaproszonych (na życzenie Pawła) i teraz na biegu domawiamy kilka bez personalizacji żadnej, bo mamy kłopot z wypisaniem zaproszeń do dwóch miejsc (podejrzewałam, że tak będzie). Ze też akurat w tej kwestii musiałam ustapić
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Personalizacja
my robimy dokładnie tak samo:) ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Personalizacja
Zapraszam wszystkich do naszego sklepu z zaproszeniami i innymi dodatkami ślubnymi http://www.metier.net.pl
Personalizacja Zaproszeń ślubnych GRATIS Kolorystyka Zaproszenia, tekst zaproszenia jest ustalany indywidualnie z każdym klientem.
Personalizacja
Witam,
mam pytanko dotyczące personalizacji gości (dokładniej par małżeńskich) gdzie żona ma dwuczłonowe nazwisko (a drugi człon nazwiska to oczywiście nazwisko męża). Nie wiem jak się za to zabrać dlatego pytam Was Przykłady: Zaproszenie dla : Sz.P. Anny Kowalskiej- Nowak i Jana Nowak czy Sz.P. Anny i Jana Nowak
Personalizacja
Ciekawe pytanie...
Ja bym napisała 2 wersję, ale tylko dlatego, że ta pierwsza mi nie pasuje ![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Personalizacja
A mi się wydaje właśnie odwrotnie... Obił mi się bowiem kiedyś o uszy taki problem. Z tego co teraz wiem, należy wpisać całe nazwisko żony, a potem nazwisko męża. W końcu żona zostawiała sobie te panieńskie nazwisko, bo chciała je używać i raczej nie można go pominąć. Jak podpiszesz ja nazwiskiem męża to tak naprawde nie będzie ona, bo ona inaczej przecież się nazywa
Czyli: Zapraszam Pani Pierwszyczłon-Drugiczłon i Pan Jedenczłon z dziećmi
Personalizacja
No właśnie dziewczyny i w tym mój problem....
Mnie pierwsza wersja też w żaden sposób nie pasuje, bo brzmi (i wygląda) jak nie małżeństwo
Personalizacja
Moja znajoma ma podwójne nazwisko. Jak podpisuje się gdzies sama, to używa dwuczłonowego, a jak razem z mężem, to używają tylko jego nazwisko. A może zgłoś się do jakiegoś polonisty. Wtedy uniknie się gafy
![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
Personalizacja
Do prof. Miodka Zauważyłeś/aś błąd na forum? zgłoś mi na PW lub manxon[wTymMiejscuWstawMałpę]interia.pl.
Personalizacja
Ja jak wypisywalam zaproszenia lub winetki na stół to wpisywałam drugi wariant i nikt sie nie gniewał...
![]() ![]()
Personalizacja
No pewnie, że nikt się nie będzie gniewał, w końcu wesele to radosna impreza Ale raczej poprawne jest wpisanie pełnego dwuczłonowego nazwiska. Bo jakby kobieta zostawiła sobie tylko panieńskie, to trzeba by było je wpisać, bo mąż ma zupełnie inne. Tak samo jest z dwuczłonowym. A jak się zaprasza małżeństwo co ma takie same nazwisko, to pisze się nazwisko tylko raz, żeby niepotrzebnie nie powtarzać. Taki skrót Ale CzarnaJagodo pewnie jak nie napiszesz tak będzie dobrze, przecież nikt się nie pogniewa na pannę młodą
ja nie miałam personalizacji na kopertach, ale to nie było chyba zbyt trafne. Koleżanka wcześniej zwracała mi na to uwagę, ale ja niesłuchałam, a potem było ciche gadanie, że zaproszenie takie bezosobowe....
Ale ludzie zawsze na coś muszą ponarzekać ![]()
Ja wypisywałam sama zaproszenia jak i na kopertach, wyszło piewsza klasa.
![]()