Pomysł na prezent ślubny

Przesądy, koszty wesela, seks przed ślubem, transport i inne.

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Eleonora » 3 paź 2010, 20:39

Witam! Wiele par tutaj planuje swoje wesela, więc myślę, że mi pomożecie ;) Jestem zaproszona na ślub do kuzynki dalekiej. Przy zapraszaniu przyszła para młoda powiedziała, że są otwarci na różne prezenty, gdyż kończą budowę domu i nie mają w nim nic. Nie robią listy z prezentami, by nikogo nie zmuszać, ani nie wyznaczać ceny. Jestem jeszcze studentka i nie mam dużo funduszy. Licząc to, że muszę kupić sukienkę, kwiaty i wydać na taxi, na prezent najchętniej chciałabym wydać ok. 200zł. Poradźcie mi proszę co fajnego mogę kupić. Najlepiej coś oryginalnego, by się nie powtórzyło, coś naprawdę super ;) No i po wyborze możemy druhnie zgłosić co chcemy kupić, by raczej się nie powtarzało za często. Proszę o wasze rady i pomysły ;)
Eleonora
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: panna

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Chate » 3 paź 2010, 20:54

no heja widzę że pierwsza śpieszę z odpowiedzią :) wiesz co jeśli chodzi o prezent ślubny to dobrze wybadać czym dana osoba się interesuje lub czego potrzebuje :)
ja ostatnio byłam na ślubie koleżanki, która koniecznie chciała mieć cos z rosenthala :) a że wiaodmo jakie ceny są zastawy to dostała dwie piękne filżanki w cenie około 150 zł :)

natomiast siostra otrzymała świetną narzutkę patchworkową :) przeglądąłam neta w poszukiwaniu czegoś czego nikt nie ma i znalazłam stronkę z narzutami i kompletami pościeli, które są robione jako indywidualne projekty :) Cenowo jak za taki materiał się opłaca no i opakowanie i metka ogólnie robią super wrażenie :-)

nie wiem czy moge wrzucic tutaj linka do tych narzutek, ale jak coś to pisz na PW

ogólnie oszalałam za połączeniem limonki i fioletu - może dlatego też mam takie kolory w mieszkaniu :D
Chate
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Mężatka

Pomysł na prezent ślubny

Post przez 4eDsyUi » 3 paź 2010, 22:55

Oj tak, zdecydowanie pościel dobrej jakości to bardzo dobry pomysł. Drugim może być komplet szklanek lub kieliszków, można kupić już za te wspomniane 200 zł bardzo ładny komplet. Skoro szukają wyposażenia domu to będzie w sam raz i w tym kierunku bym szła. Dwie filiżanki też są dobrym pomysłem, mogą sobie razem we dwójkę pić przy śniadaniu kawkę w swoim towarzystwie :)))
4eDsyUi
Przyjaciel
Przyjaciel

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Jolanta » 4 paź 2010, 08:18

Fajnym pomysłem jest także kupienie niedużego stojaka na wino, kieliszków do wina, no i oczywiście jakiegoś winka z dedykacją. W tych 200zł możesz się spokojnie zmieścić ;)
Jolanta
VI
VI

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Zuzia » 4 paź 2010, 08:23

A co powiesz na 6 srebrnych łyżeczek do kawy/herbaty. Myślę, ze taki prezent jest bardzo elegancki, wytworny i kojarzy się z luksusem. Jest teraz taki duży wybór srebrnych łyżeczek i ceny nie są wysokie o dziwo. Do tego możesz dokupić piękny biały obrus i masz piękny komplet :]
Zuzia
I
I

Pomysł na prezent ślubny

Post przez margolcia » 4 paź 2010, 19:16

Można także kupić dwa ciepłe, mięciutkie szlafroki - męski i damski. I będzie fajny, przydatny prezent ;) Albo komplet dobrych ręczników w ładnym kolorze. Tego w domu nigdy nie za dużo. A co do pościeli to ja jestem też za i proponuję szczególnie satynową, jest taka jakby elegancka ;)
margolcia
VIP
VIP

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Impresja » 4 paź 2010, 19:30

Możesz kupić zestaw kieliszków do wina białego, czerwonego, szampana, koniaka, wódki... W IKEI jest niedrogie szkło i całkiem ładne. Możesz kupić tam cały zestaw różnych kieliszków, nie zapłacisz majątku, a parze młodej na pewno przyda się w nowym domu.
Tak samo możesz rozejrzeć się za kompletem naczyć na 12 osób. Są takie duże sklepy, które sprzedają rzeczy do domu hurtowo i detalicznie. Ceny mają tam niskie, a produkty przepiękne. Może jest taki w Twojej okolicy... A jak nie to rozejrzyj się po sklepach, zajdź do Makro, IKEI.
Impresja
Nowy User
Nowy User

Pomysł na prezent ślubny

Post przez margolcia » 4 paź 2010, 19:32

A mi do głowy wpadł jeszcze pomysł na narzutę na łóżko w komplecie z 2 poduszkami ;) W nowym domu, na łóżko do sypialni na pewno się przyda.
margolcia
VIP
VIP

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Jolanta » 5 paź 2010, 17:35

Fajnym pomysłem jest też kupno 12 widelczyków do ciasta w zestawie z łopatką i nożem do ciasta ;) Albo pucharków do lodów/deserów dobrej firmy, a do tego łyżeczki ;)
Jolanta
VI
VI

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Eleonora » 5 paź 2010, 17:43

Kochani dziękuję za super pomysły :]
Eleonora
Nowy User
Nowy User

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Śnieżka » 5 paź 2010, 17:50

Zastanów się tez nad jakimiś sprzętami do kuchni. Może czajnik stalowy bezprzewodowy, toster, mikser, robot kuchenny czy też dobre żelazko firmy Tefal. Albo możesz też wybrać koc czy dwa ciepłe, miękkie koce ;)
Śnieżka
Nowy User
Nowy User

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Natalia » 5 paź 2010, 18:22

Z mało romantycznych - dobra patelnia :]
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Jolanta » 7 paź 2010, 12:06

Ale piękna lista się zrobiła, no no same cudeńka :]
Jolanta
VI
VI

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Natalia » 10 paź 2010, 16:06

My niedawno w prezencie dostaliśmy pościel z satyny bawełnianej z firmy Andropol . Jest ona przemiła w dotyku, super się w niej śpi, do tego mają bardzo duży wybór kolorów i wzornictwa. Jestem z tego prezentu bardzo zadowolona i na pewno bym się ucieszyła z kolejnego takiego :) Link do ich sklepu internetowego http://www.e-sweethome.com.pl/?lang=pl& ... =3&idss=92
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Chate » 28 paź 2010, 11:05

ja tylko dodam, że pościel kupiłam PLUMS :) a ostatnio zaszalałam i zamówiłm taką dla siebie a co :-) mnie też od czasu do czasu należy się odrobina luksusu ;)
Chate
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Mężatka

Pomysł na prezent ślubny

Post przez margolcia » 28 paź 2010, 11:47

Chate napisał(a):ostatnio zaszalałam i zamówiłam taką dla siebie a co :-) mnie też od czasu do czasu należy się odrobina luksusu ;)

A co, pewnie że Ci się należy :] Miłego spania i relaxu w Twojej nowej pościeli życzę.
A swoją drogą to ja tez muszę się rozejrzeć za jakimś fajnym kompletem dla siebie :]
margolcia
VIP
VIP

Pomysł na prezent ślubny

Post przez Jolanta » 30 paź 2010, 14:00

margolcia napisał(a):A swoją drogą to ja tez muszę się rozejrzeć za jakimś fajnym kompletem dla siebie :]

A ja właśnie niedawno dostałam pościel od teściów w prezencie (i to bez okazji) :]
Jolanta
VI
VI

Pomysł na prezent ślubny

Post przez irenakret » 14 paź 2011, 20:43

Ciekawym prezentem może być zmetalizowana figurka pary młodej.Prezent z humorem i do tego mało spotykany to ważne tak myślę :lol: Polecam zobaczcie. W google wpiszcie hasło metalizacja przedmiotów. ;)
http://bucikow.metalizacja-przedmiotow.pl/21-prezent-na-wesele
Obrazek
irenakret
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: mężatka

Pomysł na prezent ślubny

Post przez kinganycz » 20 sty 2012, 18:24

Również spotkałam się z metalizacja wpisując w google metalizacja przedmiotów polecam.
Obrazek
kinganycz
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: mężatka