|
Poradnia rodzinna przed ślubemPoradnia rodzinna przed ślubem
Jak powiedziałam dzisiaj koleżance, która była już ładnych parę razy świadkową, o poradni to się bardzo zdziwiła i pierwsze słyszy o poradni., Chyba pojedziemy z Ł do naszego księdza i po prostu się spytamy czy wymaga. Bo każdy gada co innego
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Poradnia
Poradnia jest ogólnie wymagana bez względu na ksiedza. my już mamy ją za sobą,na szczęście nic nie było o mierzeniu sobie temperatury i tym podobne
Moja koleżanka brała ślub w Pułtusku i też się mocno zdziwiła jak zapytałam ją czy do poradni chodzili
naprawde nie wszędzie wymagaja poradni? ooooo myslalam ze to jest obowiązujące
ale jezlei chcecie moge polecic fajną i bardzo zyczliwą babeczkę od Poradni:):):) ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Ja wreszcie zdobyłam nr do babeczki od poradni u nas, tylko że teraz nie mamy kiedy iść
![]()
mam złudne nadzieje,że nie będę musiała tam chodzić.niestety nie wiem jak będziemy w stanie to zrobić,bo u nas poradnia jest otwarta tylko w pon.od 19-20,a my w niedziele zawsze wracamy do Wrocławia.myślę sobie,że nie będą zadowoleni jeśli byśmy zrobili je np.we Wrocławiu.
![]() 02.05.2009 r.
A mi się wydaje, że nie powinno być problemu, żebyście do poradni chodzili we Wrocławiu, skoro np. ludzie chodza na nauki do innych kosciołów niż swoja parafia to z poradnią nie powinno być problemu...zawsze watro spróbować
tylko,że w tym momencie trochę zagapiliśmy,bo sprawdzałam kościoły we Wrocku i nauki zaczynały się albo we wrześniu lub październiku.a tu czas nam ucieka dosyć poważnie...
![]() 02.05.2009 r.
na pewno jakby coś to jeszcze na początku stycznia też będą więc jeszcze zdązycie... a nie myślałaś żeby zrobić nauki w trybie weekendowym
Właśnie wrócilismy z pierwszego spotkania w poradni. Na szczęście już na początku kobieta nas uspokoiła, że nie będziemy się uczyć kalendarzyka małżeńskiego bo to już dawno jest w muzeum. Musimy natomiast nauczyc się metody objawowo-termicznej.
Dowiedzialam się nawet, że sa specjalne termometry owulacyjne
Taki termometr można kupić w każdej aptece. Jak i inne podobne produkty. Wiem, bo mój przyszły mąż jest farmaceutą
Ja się właśnie umówiłam z babeczką od poradni, że wkrótce będę jeszcze raz dzwonić i będziemy się umawiać. Pewnie za jakieś 2 tyg.
![]()
to jestem ciekawa po co Wam wspomniała o tych termometrach owulacyjnych jak powiedziała że nie będziecie się uczyć kalendarzyka?
Kalendarzyk małżenski to co innego niż naturalne metody planowania rodziny - tak nam powiedziała kobieta z poradni
Moje koleżanki jak chodziły do poradni tez musiały sobie mierzyć temperaturę oczywiście, żadna tego nie robiła tylko wpisywały jakieś pomiary z głowy
u mnie też koleżanka musiała sobie mierzyć temperaturkę, ale oczywiście wzorowy wykresik ściągnęła z netu ;]
Ja też mam przygotować wykres na następne spotkanie. Chyba jednak poszukam czegoś w necie. Moja przyszła teściowa wpadła za to na genialny pomysł. Stwierdziła, żeby olać wykres i powiedzieć kobiecie z poradni, ze to przed ślubem tak nie wypada robić takie rzeczy
a ja załatwiłam na 2 spotkania w poradni po godzinie,więc na prawde fajnie i szybko będzie można to załatwić.
jeśli będzie mnie pytać o metodę objawowo-termiczną i prowadzenie kalendarzyka to nie ma problemu ...cały semestr miałam o tym zajęcia dziewczynki jeśli nie macie ochoty prowadzić kalendarzyka to poszukajcie w necie np.www.lmm.pl albo mml,ale jakos tak i tam jest wszystko. ![]() 02.05.2009 r.
Kobitki- wykres wyklu mozna sobie zrobic na podstawie tego
http://www.embrion.pl/npr/metroetz.htm to jest wg metody na ktorej podpieraja się zazwyczaj poradnie ![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Mój Narzeczony wierzy w kalendarzyk i to ten taki internetowy
Ja też nie wierze, w żaden kalendarzyk, chociaż znam jedną Panią co stosuje i twierdzi, że jej 2 dzieci były planowane wg właśnie kalendarzyka, ale to bardzo wierząca osoba, więc sie nie dziwie ![]() ![]()
My chyba umówimy się na przyszły tydzień na poradnię. Kolejna rzecz będzie z głowy.
![]()
Tak zgadza sie poradnie trzeba niestety odrobic. Niektorzy 3 razy a niektorzy po razie maja ja juz z glowy. Niestety my jeszcze nawet nie zaliczylismy 1...
![]()
Powrót do Nauki przedmałżeńskie, protokół przedślubny Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |