|
Suwaczki, postępy w przygotowaniach.
-

Ann
- Administratorka

-
- Status rodzinny: Żonka
- Data ślubu: 27 czerwca 2009
- Miejsce ślubu: Janówek Pierwszy
EkspertWeselny.pl poleca
-
Pan Polecacz
- II
.png)
-
- Status rodzinny: narzeczony
- Data ślubu: 5 sierpień 2011
- Miejsce ślubu: Warszawa
przez M3456 » 18 paź 2008, 15:10
od 2007 roku mamy: - salę (w tym: kucharki; dekorację sali; owoce; napoje; tort; ciasta) - kościół (datę; śpiewaczkę operową - rodzona siostra naszej świadkowej) - fryzjerkę (moja mama)
od tego 2008 roku mamy: - orkiestrę - kamerzystę - fotografa - świadków - nauki w poradni i przedmałżeńskie - wódkę - obrączki
jesteśmy na etapie poszukiwań i załatwiania i od przyszłegeo roku 2009 zostanie nam: - samochód (zdeklarowanych sąsiadów mercedes) - dekoracje (balony na samochód i mojego podwórka; winietki; prezenty dla rodziców; figurka pary młodej) - suknia (+ dodatki) - garnitur (+dodatki) - hotel dla gości - kwiaciarnia (bukiety; butonierki; dekoracja kościoła) - USC - zaproszenia
Ostatnio edytowano 11 gru 2008, 18:16 przez M3456, łącznie edytowano 1 raz
-
M3456
-
przez kaczkosia20 » 18 paź 2008, 20:05
My mamy: - sale - kościół - kamerzystę - obrączki - samochód - świadkowie Suknia szycie na początku grudnia. Z fotografem i fryzjerem nie ma problemu. Jesteśmy w trakcie załatwiania zaproszeń. Wiązanke i dekoracje samochodu zrobi nam mamy znajoma.
-
kaczkosia20
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka
- Data ślubu: 14 lutego 2009
- Miejsce ślubu: włocławek
przez Edysia » 18 paź 2008, 21:27
A my już mamy: - kościół - sale - kucharke - zespół - fotografa - kamerzyste - fryzjer -kosmetyczka Od przyszłego roku: suknia, garnitury, samochód, dekoracjie, zaproszenia i wiele innych spraw o których jeszcze nie wiemy że będą potrzebne:)
-
Edysia
- Nowy User

-
przez Kasiunia » 18 paź 2008, 23:33
My mamy : - sale - DJ - moją suknie ślubną - kucharkę + 3 kelnerki - samochód - zapisani na nauki w grudniu - świadkowie
Ostatnio edytowano 22 paź 2008, 23:15 przez Kasiunia, łącznie edytowano 2 razy
-

Kasiunia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: zaręczona
-
przez Agness » 19 paź 2008, 08:01
My mamy załatwione : - zespół - kamerzystę - fotografa - kucharki - salę A pozostało : - dekoratorka sali, kościoła, samochodu - ubiór Pana Młodego i Młodej - fryzjer, kosmetyczka - pojazd do ślubu - wódka - obrączki - podziękowania dla rodziców - zaproszenia - nauki przedmałżeńskie Mamy jeszcze albo tylko 8 miesięcy, więc na razie nie wpadam w panikę  wiadomo, że wiele rzeczy załatwia się na kilka miesięcy przed ślubem czyli w przyszłym roku 
-

Agness
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: narzeczona :)
- Miejsce ślubu: Sztum
przez Ann » 19 paź 2008, 09:56
Dąbrowscy (tzn my  ) mamy: sala fotograf i kamerzysta godzina w kościele suknia ślubna zespół nauki reszta na przyszły rok aha i suknia zamówiona 
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.  
-

Ann
- Administratorka

-
- Status rodzinny: Żonka
- Miejsce ślubu: Janówek Pierwszy
przez katarzyna1982 » 19 paź 2008, 09:59
My mamy już: -sale na wesele i poprawiny razem z tortem,słodkościami,owocami,napojami, -alkohol-wódkę i winko, -dj-a, -obrączki, -moją suknię z dodatkami, -samochód, -kościół z godzina, -nauki przedmałżeńskie i poradnie, -kamerzystę i fotografa, -świadków i ich zgodę, -wybrany bukiet, -obgadaną dekoracje kościoła z panią która będzie go ubierać, -tablice rejestracyjne też już są, -skrzypaczka na ślub w kościele, -płatki róż do obsypywania nas przy wychodzeniu z kościoła, -bańki mydlane przy naszym pierwszym tańcu, -zaproszenia i zawiadomienia. Pozostało nam: -zakupić garniturek dla pana młodego, -ustalić dekoracje naszych domów i auta, -zorganizować wieczory panieński i kawalerski, -...i dobra zabawa murowana na naszym ślubie z małym tylko stresikiem przed To co nam pozostało to już załatwiamy w następnym roku 
-

katarzyna1982
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Szcześliwa Mężatka
- Data ślubu: 6 czerwca 2009
- Miejsce ślubu: Luboń
przez AiM » 19 paź 2008, 13:26
My mamy: - sala - zespoł muzyczny - fotograf - kamerzysta - ustalona godzina w kościele - obrączki - nauki A do lipca jeszcze trochę czasu, więc resztę ze spokojem też załatwimy 
  "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
-

AiM
- Members

-
- Status rodzinny: 1+1=3 :)))
- Data ślubu: 18 lipca 2009
przez Anuś » 19 paź 2008, 15:26
My mamy załatwione :
- nauki + poradnia - zespół - kamerzystę - fotografa - salę - suknie - samochód + dekoracja - wódkę - dekorację - wizażystka
A pozostało :
- dekoracja kościoła, - ubiór Pana Młodego i dodatki dla mnie - fryzjer - obrączki - podziękowania dla rodziców - zaproszenia
Nie wiem czy wszystko wymieniłam :/
-

Anuś
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: jeszcze Panna :)
- Miejsce ślubu: Warszawa - Powiśle
-
przez Emilka » 19 paź 2008, 15:41
To Wy też już prawie wszystko macie
-

Emilka
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: mężatka
przez Anija » 19 paź 2008, 19:38
Teraz my  Mamy już: - siebie - salę (od 2007r.) - zespół (Tango) - Kamerzystów (SIGmediaPRO) - Fotografa (Tomka Słupskiego) - od dzisiaj Kościół  - powiedzmy że nauki (nie musimy na nie chodzić  )
 19 wrzesień 2009r.
-

Anija
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Panna
- Data ślubu: 19 września 2009
- Miejsce ślubu: Pomiechówek
przez Cami » 20 paź 2008, 06:30
My już mamy: - kościół - jesteśmy w trakcie nauk - restaurację - obrączki - fotografów  - samochód - świadków - wybrany wzór zaproszeń i to chyba tyle... w razie czego dopiszę 
Pobraliśmy się 12 czerwca 2009 r.
-

Cami
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Mężatka :)
- Data ślubu: 12 czerwca 2009
- Miejsce ślubu: Warszawa Wola
przez Lauretta » 20 paź 2008, 11:16
ooo, jak dużo macie już pozałatwiane Ja się nie mam czym chwalić, bo mam chyba najmniej: salę, teoretycznie fotografa i zespół (teoretycznie, bo umowę w tym tyg. podpisujemy dopiero  ). W tym tyg. zaczynamy nauki. Zaproszenia chcemy zrobić sami, więc w najbliższym czasie zamierzamy się tym zająć. A sukni będę szukać po Nowym Roku 
-

Lauretta
- Members

-
przez milenka » 21 paź 2008, 09:32
My mamy załawione: - salę - zespół - kamerzystę - fotografa - samochód - kościół (wraz z dekoracją) To narazie tyle, za sukienką będę rozglądać się grudzień - styczeń, liczę że na targach ślubnych coś kupię w atrakcyjnej cenie  No i myślimy nad zaproszeniami może po nowym roku na jakieś się zdecydujemy żeby trochę koszty rozłożyć 
-
milenka
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Panna
- Data ślubu: 1 sierpnia 2009
- Miejsce ślubu: Piastów
przez Madzia » 21 paź 2008, 13:27
My mamy : Salę + kucharkę fotografa kamerzystę zespół - ORION i kościół, który chyba ulegnie zmianie
-

Madzia
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: Żonka :)
przez Emilka » 21 paź 2008, 15:13
Cami napisał(a):A ja się w końcu dowiedziałam, ile będzie kosztował nas ślub w kościele. 600 zł ślub plus osobne opłaty dla koscielnego i organisty  Bo cytujac księdza "przy tych wystawnych weselach, to i tak tylko drobny ułamek całej kwoty" 
To ładnię Wam powiedział  Kurcze niektórzy to naprawdę mają tupet 
-

Emilka
- Przyjaciel

-
przez KsiezniczkaPatu » 21 paź 2008, 15:59
My juz mamy:
- sala ( Dw w Bloniu ) z tortem i dekoracja (moze ja dam cos dodadkowo,ale to jeszcze sie okaze) - fotograf i kamerzysta ( IdMultimedia ) - zespol ( De Facto ) - oprawa mszy slubnej ( spiew ) - kosciol: godzina, nauki, poradnia
Do zalatwiania na ten rok:
- zaproszenia ( chce je zrobic sama - musze zamowic materialy ) - moze obraczki,ale nie wiem czy jest sens ( tak mnie poinformowala dziewczyna u jubilera,ze powinnam zamowic w grudniu )
-

KsiezniczkaPatu
- Nowy User

-
- Status rodzinny: Jeszcze i na wieki panna
- Data ślubu: 22 sierpnia 2009
przez Żabcia » 22 paź 2008, 08:47
My mamy już: -sale na wesele -zespół (Focus) -samochód, -kościół z godzina, -kamerzystę (Leo Skorpion Production) -fotografa, (Fotoreflex) -bańki mydlane przy naszym pierwszym tańcu, -barmana -stół wiejski Pozostało nam: -zakupić garniturek dla pana młodego i sukienkę dla mnie  -ustalić dekoracje, - zakupić tort i ciasta, -zorganizować wieczory panieński i kawalerski, -alkohol, -obrączki, -nauki przedmałżeńskie i poradnie, (ale to już niedługo będziemy mieli za sobą) -skrzypaczka na ślub w kościele, (bardzo chciałabym mieć ale to jeszcze nie jest pewne) -zaproszenia
-

Żabcia
- III
.png)
-
- Status rodzinny: jeszcze Panna :)
- Data ślubu: 4 lipca 2009
przez Monix » 22 paź 2008, 11:17
my mamy ząłatwione już: restauracja DJa samochód foografowie::D:D kamerzysty nie bedziemy miec:) godzina w kosciele(wstępnie)- na początku przyszłego roku idziemy zeby potwierdzic na 100% puki co jestesmy zapisani naszą datę i godzine na ostatniej stronie księgi 2008 roku ja mam juz wybrana suknię- około marca przymiarki i poprawki nauki (w toku- dzisiaj 7-me spotkanie- jeszcze tylko 3:D poradnia- jedno spotkanie za nami:D
nie mamy jeszcze obraczek(mamy juz plus minus upatrzone jakie chcemy- zamówimy na początku 2009 roku) alkoholu zaproszeń ganituru dodatków
"jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
-
Monix
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: słowo sie rzekło;)
przez GosieńkaP » 22 paź 2008, 19:17
hmmmm to najmniej mamy chyba my... jak narazie: sala, zespół, kościół -data + godzina (pewne na 100%) nad fotografem dalej się zastanawiamy, co do sukni to zaczynam się rozglądać, a reszta nie wiem... może powinnam się zacząć stresować 
-

GosieńkaP
- Przyjaciel

-
przez Agness » 22 paź 2008, 19:19
GosieńkaP napisał(a):hmmmm to najmniej mamy chyba my... jak narazie: sala, zespół, kościół -data + godzina (pewne na 100%) nad fotografem dalej się zastanawiamy, co do sukni to zaczynam się rozglądać, a reszta nie wiem... może powinnam się zacząć stresować 
Gosieńka my nie mamy o wiele wiecej od was, wiec nie ma sie co przejmowac 
-

Agness
- Przyjaciel

-
- Status rodzinny: narzeczona :)
- Miejsce ślubu: Sztum
przez GosieńkaP » 22 paź 2008, 20:13
No i tak chyba trzeba wziąć się w garść, a od stycznia to juz nie ma wyjścia. Agness1s2 dzięki za solidarność hihi 
-

GosieńkaP
- Przyjaciel

-
przez zancia83 » 23 paź 2008, 11:45
My na dzień dzisiejszy mamy: -salę (z obsługą, dekoracją i jedzeniem w nie mamy tylko wódki i szampana) -kościół -zespół -fotografa -kamerzystę -świadków -kończymy nauki -obrączki będziemy mieć na dniach
-

zancia83
- Przyjaciel

-
przez Kesja » 23 paź 2008, 13:19
Dziewczyny nie przejmujcie się, zdążycie ze wszystkim:) Tak naprawdę to się przygotowuje i zamawia a i tak zawsze coś wyjdzie nie tak.... W naszym przypadku było tak,że pierwotnie data ślubu była ustalona na 25 kwietnia 2009... Poszliśmy do księdza , który zasugerował świąteczną datę 12 kwietnia...czyli 2 tygodnie wcześniej...w sumie stwierdziliśmy,że może to i lepiej...po rozmowie z rodzicami potwierdziliśmy datę proponowaną przez księdza...Sala ta sama-przenieśliśmy termin,bo był wolny....no i cieszyliśmy się,że będzie wcześniej ten ślub i w ogóle wszystko pięknie i ładnie dopóki...nie zaczęły napływać głosy gości...ludzie kiedy usłyszeli,że ślub w święta stwierdzili,ze nie przyjadą,bo jak..każdy gdzieś jedzie ,spędza z jakąś inną rodziną i takie tam...w sumie to brzydko mówiąc olaliśmy to,ale sprawa zaczęła się robić poważna kiedy zadzwoniła rodzina P. -babcia ,rodzeństwo mamy itp...i finał jest taki,że nasza data ślubu powróciła do pierwotnej wersji czyli 25.04.2009... W sumie to może i racja ,bo ślub na Mazurach,a rodzina P. pochodzi z południowej Polski więc nie chcieliśmy już prowokować niesnasek i w końcu 25 kwietnia będzie naszym magicznym dniem. Kolejna sprawa - niby błaha ,ale wkurzajaca ,że ksiądz odgórnie narzucił godzinę. Chcieliśmy na 16 ,a on stwierdził,że tylko jest możliwe na 18 - na mszy.Odstąpić od tej reguły można jedynie w przypadku kiedy jest w jednym dniu kilka ślubów. Także nie wszystko idzie po mojej myśli tak jak sobie gdzieś tam kiedyś zaplanowałam... Jeśli chodzi o to co my mamy to: 1.salę(bez dekoracji-będziemy sami dekorować) 2.Datę i godzinę w Kościele 3.Nauki przedmałżeńskie 4.Panią ,która upiecze tort 5.Panią,która pomoze we wszystkich przygotowaniach,głównie w strojeniu sali i kościoła 6.Panią,która upiecze ciasta 7.Teoretycznie kamerzystę i fotografa (teoretycznie ,bo jeszcze nie podpisaliśmy żadnych umów) Reszta po nowym roku.
-
Kesja
- VIII
.png)
-
- Status rodzinny: yonatz
przez agulam23 » 23 paź 2008, 13:19
No to teraz czas na mnie:
mamy juz: - salę " Zajazd staropolski" W Konstancinie-Jeziornie - kościół, z zarezerwowaną godziną 17.00 w dniu 13.06.2009 - zespół "Niva" - ja mam suknię "India" Pronovias - 2 znajomych fotografów - nauki przedmałżeńskie - wybrane obrączki - odbiór za 4 tygodnie - dekoracje sali, kościoła i smochodu
Nie mamy jeszcze: - samochodu - tortu - alkoholu - zaproszeń - poradni - dodatków panny młodej i stroju pana młodego
-

agulam23
- Przyjaciel

-
przez Emilka » 23 paź 2008, 15:50
Kesja napisał(a):Chcieliśmy na 16 ,a on stwierdził,że tylko jest możliwe na 18 - na mszy.Odstąpić od tej reguły można jedynie w przypadku kiedy jest w jednym dniu kilka ślubów. Także nie wszystko idzie po mojej myśli tak jak sobie gdzieś tam kiedyś zaplanowałam...
To widzisz u nas znowu ksiądz wymyślił sobie zupelnie na odwrót. Każda godzina może być byleby nie 18,bo wtedy jest normalna msza i nie może być ślubu...  Więc 17 była już zajęta,18 nie może być i też wogóle nie poszło po naszej myśli 
-

Emilka
- Przyjaciel

-
Powrót do Odliczanie i postępy