Za rok będę już Martyna Hirsch
|
Przyszłe nazwisko
Przyszłe nazwisko
Jak większość tutaj przyjmuję nazwisko po mężu.
Za rok będę już Martyna Hirsch
EkspertWeselny.pl poleca
Przyszłe nazwisko
Rok pewnie szybko zleci na przygotowaniach i nie zdążysz sie obrócić jak już będziesz się podpisywała nowym nazwiskiem. Gratuluje Martynko
Przyszłe nazwisko
Ja również wzięłam nazwisko po mężu, choć się zastanawiałam przez chwilkę czy nie przyjąć podwójnego
Przyszłe nazwisko
Ja również przyjmę nazwisko mężusia, nawet sobie nie wobrażam inaczej
Przyszłe nazwisko
ja również nazwisko męża.. będę Małgorzata Blautzik
Przyszłe nazwisko
Fajne nazwisko, tylko troszkę ciężko je wymówić
Przyszłe nazwisko
Każdy ma z nim problem
Brzmi ono Blaucik i czesc jego rodziny właśnie ma takie nazwisko.. my mamy juz w wersji niemieckiej z racji pochodzenia no i tak mieszkamy w niemczech
Przyszłe nazwisko
ja tez przyjmuję nazwisko męża - teraz mam długie imię i nazwisko, więc wypelnianie "druczków to koszmar". a za rok będę już Aleksandrą Korczak :-)
Przyszłe nazwisko
Bardzo ładnie brzmi
Przyszłe nazwisko
Potwierdzam
Przyszłe nazwisko
dzieki dziewczyny, jesteście przemiłe! szczerze mówiąc mnie też się podoba i oczywiście nie mogę się doczekać aż złożę pierwszy oficjalny podpis moim nowym nazwiskiem :-)
Przyszłe nazwisko
nazwisko po mężu - Marta Misiak
Przyszłe nazwisko
Ja, jak większośc dziewczyn na forum również przejmę nazwisko po mężu;)
Przyszłe nazwisko
no to ja was tu chyba zaskoczę, ale u nas będzie trochę inaczej. To mój mąż przejmie moje nazwisko. Długo o tym rozmawialiśmy i stwierdziliśmy, że tak właśnie chcemy.
Na początku myśleliśmy, że obydwoje będziemy mieli podwójne nazwisko, ale to za dużo kłopotu, obydwoje mamy dosyć długie nazwiska
Przyszłe nazwisko
Rzeczywiście rzadko spotykane rozwiązanie. Pewnie musisz mieć ładne nazwisko, może jakieś szlacheckie
Przyszłe nazwisko
Meg80 to rzeczywiście rzadko spotykane rozwiązania. A co Was skłoniło do tej opcji?
Przyszłe nazwisko
bardzo lubię swoje nazwisko. Uważam, że jest naprawdę ładne. Mój partner nie ma szczególnej więzi ze swoim ojcem, podoba mu się moje nazwisko i tak jakoś uzgodniliśmy.
Przyszłe nazwisko
No ja będę mieć po ślubie oba nazwiska chociaż sporo osób mówi że to tylko kłopot przy późniejszym podpisywaniu
Przyszłe nazwisko
A to można wybrać opcję dwuczłonowego nazwiska bez kreski pomiędzy? Polonistką nie jestem, ale myślałam ze kreska jest obligatoryjna, konieczna
Przyszłe nazwisko
a co to za różnica, z kreską czy bez?
Przyszłe nazwisko
No bez kreski chyba nie można...
Przyszłe nazwisko
Witajcie! Bierzemy udział w konkursie Polubieni 2012, zachęcamy do odwiedzania naszej strony i jeśli się spodoba, głosujcie:) http://www. facebook.com/MarcinekiKamilka
Przyszłe nazwisko
a ja studiuję pedagogikę i nazwisko będe mieć adekwatne:) Korczak