Generalnie bardzo oszczędzamy i staramy się odłożyć każdego pensa. Zresztą, na ślub tak długo musimy czekać właśnie z powodu pieniędzy i naszej dziwacznej ambicji żeby zapłacić za wszystko samemu...

|
Skąd kasa na to wszystko?
My za wszystko chcemy zapłacić sami. No, może za sporą większość, jeśli rodzice będą chcieli się dorzucić- nie odmówimy
Generalnie bardzo oszczędzamy i staramy się odłożyć każdego pensa. Zresztą, na ślub tak długo musimy czekać właśnie z powodu pieniędzy i naszej dziwacznej ambicji żeby zapłacić za wszystko samemu... ![]()
EkspertWeselny.pl poleca
Odkładamy tu każdy grosz a ja muszę odejść z pracy... Generalnie jest toksycznie bardzo i jak dla mnie to jest pewna granica wytrzymałości, więc chyba trzeba będzie jednak troszkę pożyczyć... Mam nadzieję, że szybko znajdę. Póki co muszę od 19 sierpnia iść na zwolnienie lekarskie a potem fru do wrocławia na urlopik
![]()
Beatko, trzymam kciuki żebyś szybciutko znalazła nową pracę, a urlopik jakby nie patrzył zawsze się przyda, przynajmniej odpoczniesz sobie troszkę
Beatko, skoro piszesz, że masz pracę taką "uciążliwą" to nie warto się męczyć. Są granice... Na pewno znajdziesz taką pracę, z której będziesz zadowolona i która da ci satysfakcję.
To praca jest dla nas, a nie my dla pracy
Beata trzymam kciuki
![]() ![]()
Dziękuję, dziękuję, dziękuję
* wysyłam i wysyłam, jestem dobrej myśli, że jakoś się nam uda uzbierać...
na pewno da sie uzbierac
my w calosci chcemy sami pokryc koszty. chcemy sie zmiescic w 25, 30 tys z podroza poslubna. zobaczymy jak to wyjdzie...chcemy stopniowo co miesiac lub co dwa, trzy cos kupowac i oplacac. do slubu jeszcze troche czasu wiec powinnismy sie wyrobic.
W Naszym przypadku to jest tak, że część na wesele dajemy My a część nasi rodzice
![]()
My też chcemy zapłacić za wszystko sami i tak jak Marta, planujemy się zamknąć w 30 tys., co nie jest tragiczną kwotą biorąc pod uwagę liczbę gości, wszystkie opłaty typu sala (z poprawinami), zespół itp oraz nocleg. We wtorek mam rozmowę kwalifikacyjną więc jest szansa na to, że nie będę miała długiego przestoju
Swoim rodzicom pozwalam na sfinansowanie połowy mojego stroju i ew. pożyczenie nam jakiejś kwoty, którą im oddamy z kopert.
my też płacimy sami, ale traktujemy ślub jak inwestycję - oczywiście chcemy, żeby wszystko było piękne i w ogóle, ale staramy się ciąć wszystkie wydatki poza liczbą gości. Przyznam się z lekkim wstydem, że liczymy że wesele nam się chociaż "zwróci"...