|
Ślub cywilny w plenerze
Ślub cywilny w plenerze
Czy jest możliwość, aby wziąć ślub cywilny w plenerze ? Ostatnio dużo pomysłów wpada nam odnoście naszego ślubu i wymyślamy ciągle coś nowego. Teraz zapragnęliśmy wziąć ślub w plenerze... Dzwoniłem do urzędu, ale pani powiedziała mi, że udzielają tylko w urzędzie. Jednak ja słyszałem, że niektórzy mieli właśnie w plenerze! Jak to zorganizować, ktoś może się orientuje ?
EkspertWeselny.pl poleca
Ślub cywilny w plenerze
To niestety zależy od urzędnika, bo niby mogą udzielać ślubu w urzędzie albo innym miejscu i państwowym charakterze, typu statek, więzienie, szpital, zależnie od okoliczności. Jeśli ktoś miał w plenerze to albo miał właśnie z powodu nietyowych okoliczności losowych albo 'przekonał' jakoś urzędnika. Generalnie powiedzą Ci, że musi być to miejsce 'godne', ksiądz powie to samo. Spróbujcie na statku, np na 'Błyskawicy' albo 'Darze Pomorza'? Kapitan może wam ślubu udzielić, na pewno będzie co wspominać a ceremonia na wodzie...
Ślub cywilny w plenerze
Niestety, ale raczej nie. Oglądałam już jakiś czas temu dzień dobry tvn i tam poruszono ten temat. Zaproszona urzędniczka powiedziała, że ślub może odbyć się tylko u nich w urzędzie stanu cywilnego. Ślub w innym miejscu jest udzielany tylko w wyjątkowych sytuacjach i miejscach np. w szpitalu przy ciężkiej chorobie czy w więzieniu podczas odbywania kary. No a tego wam nie życzę...
Ślub cywilny w plenerze
A ja pamiętam, ze kilka znanych par miało cywilny w plenerze... Np. Piotr Kraśko miał. Ale może taka przyjemność nie jest dostępna dla zwykłych zjadaczy chleba
Ślub cywilny w plenerze
Ciężko to załatwić, ale zależy to chyba od urzędu... Należy napisać podanie do urzędu o udzielenie ślubu w innym miejscu, a urząd wyśle tam swego urzędnika. Trzeba tylko jak wiadomo mocno się starać i wykazać, że są to wyjątkowe okoliczności. To wszystko jak wiadomo zależy od dobrej woli urzędnika - czy się zgodzi czy nie. To od nas zależy czy go przekonamy, że to ważne dla nas. Ale raczej to jest wykonalne. Przecież znane osoby , które miały cywilny w plenerze, w świetle prawa nie mają szczególnych łask. No może łatwiej im załatwiać pewne sprawy, ok, ale to inny temat
Ślub cywilny w plenerze
Więc wynika z tego, że jak 'staniesz na głowie' to może się załatwi
Ślub cywilny w plenerze
Dla miłości mozna wszystko
Ślub cywilny w plenerze
Ciężko załatwić takie zaświadczenie zezwalające na ślub w plenerze, ale mozna to zrobić najlepiej załatwić sobie zaświadczenie od jakiegos lekarza np o klaustrofobii
Ślub cywilny w plenerze
Dziękuję wam za odpowiedzi, Madzia tobie również. Nic mi nie zostaje innego, jak wziąć się za realizację naszego ślubu w plenerze. Myślę, ze może się udać, napaliłem się
Ślub cywilny w plenerze
my bedziemy miec slub w plenerze, rzadnych zaswiadczen nie potrzebujemy, sporo dworkow, palacow organizuje taki slub ale oczywiscie za oplata
Ślub cywilny w plenerze
Ale ślub kościelny udzielany przez księdza będziesz miała, czy cywilny udzielany przez urzędnika stanu cywilnego? Bo mnie tylko cywilny interesuje, jak juz pisałem
Ślub cywilny w plenerze
Moi znajomi mieli ślub cywilny w restauracji w której było przyjęcie "weselne" i nie było żadnego problemu, żadnych dodatkowych opłat itp. Sam pan z restauracji zaproponował coś takiego a pani z urzędu mimo że miała do przejechania ładny kawałek drogi do tej restauracji to nie robiła problemu.
Ślub cywilny w plenerze
cywilny
Ślub cywilny w plenerze
Icanfly i jak udało Ci się zorganizować ten ślub w plenerze jak jak marzyliście
Powrót do Kościół / USC - ustalenia Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |