|
Sukienka na poprawinySukienka na poprawiny
Dziewczyny zastanawiałyście się już ( o ile będziecie miały poprawiny) w co się ubierzecie? bo ja mam taki problem, nie wiem czy powinna być długa czy krótka, jasna czy ciemna czy w ogóle jest to bez różnicy w czym wystąpię?
EkspertWeselny.pl poleca
Re: Jaką sukienkę na poprawiny?
Jeżeli to będą poprawiny w sali weselnej, to elegancka suknia, coś w czym się dobrze czujesz. Kolor i długość raczej nie ma znaczenia (tak myślę), choć ja raczej wolałabym jasne kolory. A jeśli to będzie np. grill ze znajomymi, to chyba specjalnie stroić się nie trzeba
Na jednych poprawinach, na których byłam, Panna Młoda miała sukienkę w ognistej czerwieni, innym razem jasny beż z elementami złotego... Chyba wszystko kwestia gustu
Dobry temacik
Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
Ja tez myslę o jakiś jasnych kolorkach ale chciałbym ,żeby była to krótka sukienka nie jakś długa balowa....ale szczerze sie jeszcze nie zastanawiałam nad tym....jeszcze sukienki ślubnej nie mam to co ja będe martwić się nad sukienką na poprawiny
![]()
A ja mam ekstra czarny materiał dostałam w paczce świątecznej od szefowej i teraz myśle czy z tego nie uszyć sukienki czy chociaż długiego płaszczyka na poprawiny. (Materiał ten to grubszy tiul czarny)
Kaczkosia mi się też wydaję, że nie za bardzo czarny kolor i to jeszcze Panna Młoda.
Na płaszczyk też chyba nie bardzo. Wypadałoby, żeby Panna Młoda była raczej w żywym kolorze
![]()
Słuchajcie poprawiny mam w domku tylko dla najbliższych także stroić się nie będe a coś i tak z tego muszę uszyć
znalazłam kilka sukienek
Lauretta a gdzie je znalazłaś
![]() Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
Tak na szybko przeleciałam różne stronki i wkleiłam
mnie sie bardzo podoba nr 4
![]() "jesteś wszystkim.....wszystko jest Tobą"
Re: Sukienka na poprawiny
sukienka czy ubranie ogólnie musi byc wygodne! a mniepodoba się nr 4 i 5
Lauretta wszystkie sukienki, które wkleiłaś są śliczne. W każdej z nich mogłabym być na poprawinach, a że bedą one w naszej sali weselnej to będą idealnie pasować. Jak nigdzie nie znajde czegoś takiego to napewno sobie uszyje.
Wielkie dzięki Lauretta
Mi się marzy coś w kolorze fioletowym... Krój również mam 'wymyślony' ale jest mam nadzieję do zrealizowania. Poprawiny będą w sali weselnej więc suknia będzie na miejscu. A na grill->ognisko wieczorne włożę zapewne dżinsy i ciepłą kurtkę...
Ja znalazłam takie kiecunie
Strasznie mi się podoba sukienka, którą wkleiła Lauretta - biała z różowym pasem. Tylko zastanawiam się czy stroić się tak na poprawiny, które być może będziemy mieć w ogrodzie.
![]()
Pierwsza jest śliczna, ale nie na te okazje, różowa jest piekna i czarna też (chociaż chyba wybrałabym inny kolor) i ostatnia też super
![]() ![]()
wogóle prawie wszystkie są śliczne,patrze tak sobie nawet pod kątem świadkowej
![]()
Taka delikatna. Annie, myślę, że w taką na grilla spokojnie możesz się ubrać
To super. Chyba pójdę do krawcowej, żeby mi taką uszyła Ślubowaliśmy 27 czerwca 2009r.
![]()
A co myślicie o czymś takim... U mnie nie będzie jako takich poprawin tylko obiad dla osób przyjezdnych. Chce jakąś delikatną sukienkę na ramiączkach lub taką na szyję.
Z tych co podałaś, to mi najbardziej podoba się ta trzecia
Ja ogólnie nie chodze w sukienkach/spódniczkach, ale na poprawiny muszę coś kupić ![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem." K.Hadley
No właśnie 3cia też mi się podoba
A mi się z kolei ta pierwsza podoba najbardziej, ma fajny kształt. Tylko gładka (bez tych kwiatów) byłaby ładniejsza.