W jakim wieku za mąż ?

Wpis na listę, staż, zaręczyny, rocznice.

W jakim wieku za mąż ?

Post przez margolcia » 23 lis 2010, 19:48

Catrina84 napisał(a):moim zdaniem wiek w tej kwestii nie ma znaczenia...

Masz rację, najważniejsza zawsze i tylko jest miłość :]
margolcia
VIP
VIP

EkspertWeselny.pl poleca

Pan Polecacz
II
II

Status rodzinny: narzeczony
Data ślubu: 5 sierpień 2011
Miejsce ślubu: Warszawa

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Catrina84 » 26 lis 2010, 07:58

margolcia napisał(a):...najważniejsza zawsze i tylko jest miłość :]

Dokładnie:) można sie wspólnie wspaniale dogadywac mając po 20 lat i być na tyle dojrzałym żeby samemu sie utrzymać oraz założyć rodzinę, a zdarzają sie takie przypadki (znam) że facet ma 30 lat i nie jest na to dojrzały bo bedzie musiał cieżko pracować a może zdarzyć się tak że wróci do domu i nie bedzie miał obiadku na stole, a póki co to mamusia mu to wszystko zapewniała.... oczywiście troche ironizuje ale cos w tym stylu:):)

więc wiek nie ma znaczenia:)
Sonia86 napisał(a):ja 25lat, narzeczony 51lat 8-)

a tu jest czysty przykład:)

pozdrawiam serdecznie:)
Catrina84
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: panna
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

W jakim wieku za mąż ? W jakim wieku za mąż ?

Post przez WikiZlosnica » 1 sty 2011, 17:44

macie zupełną rację, ja zupełnie jak Ty Maju będę miała niespełna 20 lat gdy będę wychodzić za mąż a mój Marcin 27, znamy się odkąd tylko byłam zdolna mówić i chodzić :) oboje pracujemy, zakładamy lokatę na wspólną przyszłość i nie musimy nikogo prosić o pomoc :)
niepoważnie i kolorowo :D
WikiZlosnica
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Narzecześ
Miejsce ślubu: Alwernia

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Jolanta » 2 sty 2011, 16:37

WikiZlosnica napisał(a):oboje pracujemy, zakładamy lokatę na wspólną przyszłość i nie musimy nikogo prosić o pomoc :)

No to jesteście w komfortowej sytuacji. Nie będziecie musieli nikogo słuchać, tylko będziecie realizować swoją wizję tego jedynego dnia.
No i przede wszystkim gratuluje decyzji i planów ślubnych ;)
Jolanta
VI
VI

W jakim wieku za mąż ?

Post przez danaegarden87 » 6 lut 2011, 10:59

ja 24 (rocznikowo 25)
adam 28 (rocznikowo 29).
z tego, co czytam, mój wiek jest zupełnie normal, wrecz przeciętny, ale moja mama stwierdziła, że to i tak "bardzo mlodo" :-)

co do naszej sytuacji:

adam ma mieszkanie, dobra pracę, rozwija własny biznes, skończone studia, prawo jazdy... full service ;-)

ja - w tym roku: konczę studia, zdaję prawo jazdy, zdaję na aplikację (na której dostaje się stypendium w zupełnosci wystarczajace do utrzymania się)... jeżeli nie dostanę się na aplikację, to i tak będę mieć kilka ładnych miesięcy na znalezienie pracy (zresztą podejmę kolejna próbę na aplikację).
Obrazek
danaegarden87
Nowy User
Nowy User

Data ślubu: 28 stycznia 2012
Miejsce ślubu: wałcz

W jakim wieku za mąż ?

Post przez BasiaTomek » 7 lut 2011, 13:15

Olu najważniejsze, że wy jesteście siebie pewni i tego, że chcecie spędzić ze sobą całe życie, a jak mama zobaczy, że jesteś szczęśliwa jako mężatka, to już nie będzie mowy o tym, czy jesteś za młoda na małżeństwo czy nie. ;)
Obrazek
BasiaTomek
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 5 sierpnia 2011
Miejsce ślubu: Białystok

W jakim wieku za mąż ?

Post przez danaegarden87 » 7 lut 2011, 19:04

Basiu, moja mama lubi swojego przyszłego zięcia i sytuację też zaakceptowala, wciągnęła się w wir przygotowań. trochę się martwi tylko, bo ona wychodziła za mąż jak miała 28 lat i to chyba jest jej zdaniem "odpowiedni wiek" :P
dzięki za wsparcie!
Obrazek
danaegarden87
Nowy User
Nowy User

Data ślubu: 28 stycznia 2012
Miejsce ślubu: wałcz

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Natalia » 15 lut 2011, 04:42

Jesteśmy w tym samym wieku, a ja wychodzę za mąż wcześniej niż Ty. Co prawda mam inną sytuację w domu, moja mama wyszła za mąż jak miała 19 lat, w tym roku obchodzą z tatą 35 rocznicę ślubu, ale mimo to moja mama jak się dowiedziała o moim ślubie (zaręczynach) to powiedziała, że myślała że poczekamy jeszcze kilka lat.
Ale wg mnie nie ma dobrego wieku na wyjście za mąż, podobnie jak nie ma dobrego czasu na dziecko. Moi rodzice wzięli ślub jak byli bardzo młodzi i są ze sobą do dziś, a znajomi moich rodziców którzy brali ślub w wieku 30 lat po kilku-kilkunastu latach rozwodzą się, bo to im nie pasuje w sobie, tamto im nie pasuje. To wszystko zalezy od danej pary, od tego czy chcą pracować nad swoim związkiem, czy naprawdę kochali się czy tylko wzięli ślub bo to już czas itp.
Także głowa do góry :)
Obrazek
Natalia
Przyjaciel
Przyjaciel

Status rodzinny: Mężatka :)
Data ślubu: 30 kwietnia 2011

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Kesja » 15 lut 2011, 06:37

Również wydaje mi się,że wiek nie ma większego znaczenia. Mam koleżankę ,która miała 19lat kiedy stanęła na ślubnym kobiercu ;) i nie była w ciąży ani nie było żadnych "przymusów" innych i są super parą , nadal nie mają dzieci , długo są razem i jest świetnie im, mam znajome ,które koło 30 wzięły ślub i się nie powiodło więc różnie bywa więc wiek bez znaczenia wg mnie.
Ale ja po swoich przejściach mam już nieco inne zdanie. Uważam ,że faktycznie bez sensu spieszyć się ze ślubem, bo to nie zmienia naprawdę niczego ( tylko wydaje się ,że cokolwiek zmieni),to tylko papier i ewentualnie jakieś wewnętrzne uczucia nie wiem ...stabilizacja ,większa pewność- chociaż z tym też różnie jak wiadomo ;)
Gdybym mogła cofnąć czas to myślę,że ślub odłożyłabym na dobrych kilka lat,a może nawet na zawsze. Nie wiem jak jest w waszych kręgach znajomych,przyjaciół, w rodzinie ,ale u mnie zauważyłam ostatnio przewagę "konkubinatów" :lol:
Naprawdę... chociażby moja ukochana szwagierka...28 lat skończone , dobra praca,mieszkanie,samchoód,kolejna podyplomówka - wydawać by się mogło,że mają wszystko wystarczy to przypieczętować,a oni uważają ,że po co im papier no i tak sobie o tym myślałam i faktycznie...
Kesja
VIII
VIII

Status rodzinny: yonatz

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Madzialenka » 14 mar 2011, 04:38

W dniu ślubu będę miała 25 lat, a mój przyszły mąż 27;)
Madzialenka
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: Panna
Data ślubu: 24 września 2011

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Tysior » 27 cze 2011, 09:11

witam ;) jestem tu pierwszy raz. Wychodzę za mąż 2,5 miesiąca. Nasza różnica wieku: Ja: 22 On:30 ;)
Tysior
Nowy User
Nowy User

W jakim wieku za mąż ?

Post przez natkabak » 9 sie 2011, 20:57

Wiek nie ma znaczenia bo każdy dorasta inaczej, znam ludzi którzy maja po 21 lat i są bardziej odpowiedzialni niż ja a poza tym są ze sobą już od 8 lat...inny staż więc chcą jak najszybciej w końcu żyć razem. Ja nie czuła bym się na siłach i nie byłabym pewna siebie biorąc ślub mając 21 lat, w sumie to mogłabym jeszcze zaczekac choć w dniu ślubu będę miala 25 wiosen :) idealnie w dniu ślubu :P
natkabak
Nowy User
Nowy User

Data ślubu: 4 sierpnia 2012
Miejsce ślubu: Legnica

W jakim wieku za mąż ?

Post przez margolcia » 11 sie 2011, 06:57

natkabak napisał(a): choć w dniu ślubu będę miala 25 wiosen :) idealnie w dniu ślubu :P

O ślub w dniu urodzin - pięknie !! To przypadek czy zaplanowane zdarzenie ? ;)
margolcia
VIP
VIP

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Julka1601 » 8 wrz 2011, 18:15

Wydaje mi sie ze wiek w kwestii wyjscia za maz tak naprawde nie ma wiekszego znaczenia najwazniejsze jest to co łaczy dwojga ludzi :)
ObrazekObrazek
Obrazek
Julka1601
I
I

W jakim wieku za mąż ?

Post przez mag80 » 26 wrz 2011, 19:47

w dniu ślubu będę miała 33, a mój mąż 35 :) mamy prace, mieszkanie, pełną świadomość tego,że chcemy być razem i jak wiele nas łączy. Mój przyszły mąż jest nie tylko moim partnerem, ale również najlepszym przyjacielem. :) Zgadzam się z waszymi opiniami, że nie ważny jest wiek, lecz świadomość podejmowanej decyzji, dojrzałość emocjonalna obojga oraz uczucie, którymi się darzycie :)
mag80
Nowy User
Nowy User

Status rodzinny: PANNA

W jakim wieku za mąż ?

Post przez margolcia » 28 wrz 2011, 19:13

Gratuluje podjęcie decyzji Madziu. Też zgadzam się, iż na każdego przyjdzie pora. Jedni podejmują tą decyzje szybko, inni po kilkunastu latach. Ale najważniejsze, by czuć w środku że ta pora nadeszła, że dojrzało się wewnętrznie do ślubu. A stabilizacja taka jak praca, mieszkanie na pewno jest dodatkowym czynnikiem w tak niepewnych dzisiejszych czasach.
margolcia
VIP
VIP

W jakim wieku za mąż ?

Post przez mag80 » 28 wrz 2011, 20:32

dokładnie... niestety w dzisiejszych czasach trzeba mieć pewną stabilizację by można spokojnie oddawać się miłości :)
mag80
Nowy User
Nowy User

W jakim wieku za mąż ?

Post przez Zuzia » 2 paź 2011, 17:48

Magda gratuluje dojrzałej i świadomej decyzji o ślubie. Życzę Wam wszystkiego dobrego ;)
Zuzia
I
I

W jakim wieku za mąż ?

Post przez mag80 » 3 paź 2011, 15:14

dzieki Zuzia :)
mag80
Nowy User
Nowy User

Poprzednia strona

Powrót do Poznajmy się