http://agnesbi.com/band.html
|
Własny repertuar weselny
Własny repertuar
Ja po prostu wybrałam taki zespół na nasze wesele, żeby mi pasował ich muzyczny repertuar
http://agnesbi.com/band.html
EkspertWeselny.pl poleca
Własny repertuar
disco-polo:
-Jolka Jolka to dziewczyna - Mydełko FA - Pszczółka maja Bardzo fajny repertuar jest na stronce zespołu takiego zespołu muzyczny z gdańska. utworki są na poziomie i mogą się spodobać. Polecam zagraniczne obowiązkowo: - A night like this - Lady Gaga, np. Bad Romance, Alejandro - Duck Souce (w wersji Boney M) Jak coś fajnego mi jeszcze wpadnie do głowy to napiszę:)
Własny repertuar
z narzeczonym na pewno będziemy mieli Zombie zespołu the cranberrie... to nasza piose
Własny repertuar weselny
Przy jakiej muzyce się bawicie?
Witam Piszę o tym, gdyż ten temat często wywołuje kontrowersje zarówno wśród Młodych Par, gości i zespołów muzycznych. Żyjemy w jakimś dziwnym stereotypie, który jest lansowany od lat. Wg. tego stereotypu na weselu sprawdza się najlepiej disco polo, usia siusia i zastolne przytupajki. W ten mit wierzą słuchacze i niestety również zespoły muzyczne, które nie wychodzą poza pewne ramy i mają zamknięte umysły na inne trendy, kopiują nawzajem swój repertuar nie wnosząc w oprawę muzyczną nic świezego, nowego, unikalnego. Tworzą taki wzorzec ,,chałturniczego zespołu, grającego z playbacku i śpiewającego łamana angielszczyzną”. Najwyższy czas pokazać inną stronę zespołów weselnych i nowe podejście do muzyki na weselu. Disco polo było w latach 90-ych , w epoce muzyki chodnikowej trendem lansowanym i rzeczywiście wypełniło pewną pustkę w ówczesnej muzyce tanecznej wyższego lotu. Wiadomo : ,,Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma”. Ja w swojej wieloletniej działalności w branży rozrywkowej grałem z wieloma zespołami coverowymi po całej Polsce na przeróżnych imprezach w tym weselach polskich i zagranicznych i spotkałem się z tym,że można w ogóle nie grać przytupajek i obciachowego disco polo z tekstami o przysłowiowej ,,dupie Maryny”. Alternatywą do tego zjawiska jest repertuar taneczny oparty na standardach polskiej i zagranicznej muzyki rozrywkowej( big beat, rytm&blues, country, szanty, folk, regae, rock&roll, funky, disco lat 70,80, pop, pop-rock a nawet hard rock. Ludzie świetnie bawią się przy utworach z repertuaru: Czerwone Gitary, Niebiesko-Czarni, Skaldowie, Maanam, Lombard, Papa Dance, Lady Punk,Bajm, De Mono, Mechanicy Szanty, EKT Gdynia, DePress, Wilki, Karin Staniek etc.. Z zagranicznych: The Rolling Stones, Tina Turner, Dire Straits, Modern Talking, bad Boys Blue, Sandra, Samanta Fox, Elvis Presley, ZZ Top, ACDC, Los Lobos, Savage, Alphaville etc….. Tak naprawdę to początki nowoczesnej muzyki rozrywkowej sięgaja lat 60 i jest to uniwersalna muzyka na imprezy, przy której bawiło sie kilka pokoleń. Disco polo jako jedyna muzyka na imprezę to NIEPRAWDZIWY MIT, bezsensownie lansowany. Od lat gram na różnych imprezach tanecznych i z disco polo gramy może z max 10 kawałków na 150. Jeśli światłe i odważne zespoły wyjda poza ten stereotyp i zaczna przemycać inne gatunki muzyki tanecznej to zespół weselny wreszcie stanie sie uniwersalny i przestanie być kojarzony z playbackami i muzyką niskich lotów. Często bywam w dobrych klubach i śledzę trendy muzyczne. Okazuje się, że ludzie super potrafią sie bawić przy klasyce światowej muzyki tanecznej i wcale nie jest to disco polo. Drogie zespoły i przyszłe Młode Pary; nie bójcie się otwierać na klasykę i rózne style muzyczne. Naprawdę można super bawić sie przy rocku, pop, funky, regae, rytm&blues, country, latino. Pozdrawiam Tomasz Kołdrowski
Własny repertuar weselny
Faktycznie dobór repertuaru muzycznego na wesele jest często sporym wyzwaniem i ogromną sztuką kompromisu. Generalnie nie lubię disco-polo i nie znam się na nim, ale mając na uwadze część gości, których planujemy zaprosić i ich gust muzyczny, to jest to element nieodzowny, który trzeba będzie uwzględnić w repertuarze i pogodzić z innymi gatunkami muzycznymi i tyle. W zasadzie miałem ostatnio okazję przesłuchiwać własnie takie discopolowe utwory, bo takowe musze wybrać i wpleść do repertuaru (no co zrobić...). Oczywiście miałem kłopot, bo nie posiadam cedeków z discopolo
Zdecydowanie łatwiej pójdzie robienie playlisty bardziej znanych mi rejonów muzycznych i to juz bede robił z dzika rozkoszą...
Własny repertuar weselny
Polecam www.DrugaStrefa.net oraz nasz kanał na żywo gdzie każdy może zobaczyć próbkę naszych możliwości
http://www.youtube.com/user/drugastrefaNET